Ρωσία ή Ινδία;

Ρωσία ή Ινδία;

Από όλες τις 193 χώρες του κόσμου, ποια βρίσκεται πιο κοντά στην Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο; Η Ρωσία! Μετά την Ρωσία είναι η Τουρκία. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) η Ελλάδα βρίσκεται στην 50η θέση παγκόσμια, ως προς το κατά κεφαλή εισόδημα (GDP per capita), μεταξύ Τουρκίας που είναι στην 49η και Ρωσίας που είναι στην 51η.

Η Τουρκία είναι ελάχιστα παραπάνω ενώ η Ρωσία ελάχιστα παρακάτω. Η διαφορά με την Ρωσία είναι λίγο πιο μικρή. Συγκεκριμένα η Παγκόσμια Τράπεζα δίνει 37.274 δολάρια για Τουρκία, 36.835 δολάρια για Ελλάδα και 36.465 δολάρια για Ρωσία. Πάντοτε παίρνουμε τις τιμές σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (ppp) ώστε να μην υπάρχει στρέβλωση λόγω επιπέδου τιμών.

Μας έχουν πρήξει με το παραμύθι «Ελλάς Γαλλία Συμμαχία». Υποτίθεται πως είναι η πιο στενή σύμμαχος της Ελλάδας. Έτσι θέλουν να πιστεύουμε. Ποια είναι πιο κοντά σε χιλιομετρική απόσταση από την Ελλάδα, η Γαλλία ή η Ρωσία; Η Ρωσία βρίσκεται στο ήμισυ της απόστασης Ελλάδας - Γαλλίας! Η απόσταση από την Ρωσία είναι λίγο παραπάνω από 600 χιλιόμετρα. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, η απόσταση Κέρκυρα - Ρόδος είναι 750 χλμ. Δηλαδή πιο κοντά είναι η Ρωσία στην Ελλάδα παρά η Κέρκυρα στη Ρόδο.

Η απόσταση από την Γαλλία είναι το διπλάσιο. Η Βρετανία είναι ακόμα πιο μακριά και οι ΗΠΑ πολύ πιο μακριά. Οι ΗΠΑ είναι δέκα φορές πιο μακριά από την Ρωσία! Μετράμε την απόσταση σε ευθεία γραμμή μεταξύ των κοντινότερων σημείων. Στην περίπτωση της Ρωσίας, μετράμε την απόσταση μεταξύ του βορειοανατολικού άκρου της Ελλάδας και του νοτιοδυτικού της Ρωσίας. Για την Γαλλία μετράμε την απόσταση μεταξύ του βορειοδυτικού της Ελλάδας και νοτιοανατολικού της Γαλλίας.

Ήρθε ο Ινδός πρωθυπουργός στην Ελλάδα. Τα νεοταξικά ΜΜΕ προσπάθησαν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση πως η Ινδία είναι καλύτερη από την Ρωσία. Ανέφεραν εσκεμμένα την πρόσφατη αποτυχημένη προσπάθεια των Ρώσων στην σελήνη και την επιτυχημένη των Ινδών. Αποτυχημένες προσπάθειες στα προγράμματα διαστήματος είχαν όλοι, συμπεριλαμβανομένων των Ινδών.

Ίσως η πιο γνωστή αποτυχημένη προσπάθεια είναι του Challenger που το 1986 εξερράγη, 76 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση του, προκαλώντας τον θάνατο του εφταμελούς πληρώματος του. Ο Ρέγκαν έμεινε παγωτό, να το κοιτάζει. Φαίνεται ξεχνάνε πως οι πρώτοι που έστειλαν άνθρωπο στο διάστημα ήταν οι Ρώσοι (Σοβιετικοί) το 1961, εφτά χρόνια πριν γεννηθεί ο Μητσοτάκης.

Ο πρώτος άνθρωπος στο διάστημα ήταν ο θρυλικός Ρώσος αντιναζιστής Γιούρι Αλεξέγιεβιτς Γκαγκάριν (1934-1968). Στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γκαγκάριν, μικρό παιδί ακόμη, έκανε σαμποτάζ εναντίον των Γερμανών. Στις 12 Απριλίου 1961, στις 9.07 ώρα Μόσχας, έγινε η εκτόξευση του Βοστόκ 1. Μετά από 25 λεπτά μπήκε σε ελλειπτική τροχιά, για 89 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. Επτά χρόνια αργότερα, ο ηρωικός κοσμοναύτης σκοτώθηκε σε πτήση MIG-15.

Επίσης τα νεοταξικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η Ινδία είναι η πέμπτη σε μέγεθος οικονομία για να δώσουν την ψευδαίσθηση της οικονομικής ισχύος. Οι Ινδοί είναι ατέλειωτα μιλιούνια όπως οι Κινέζοι. Είναι δέκα φορές περισσότεροι από τους Ρώσους και εκατό σαράντα φορές περισσότεροι από τους Έλληνες. Για αυτό και είναι μεγάλη οικονομία ενώ είναι μια πολύ φτωχή χώρα.

Η οικονομική επιτυχία μετριέται με το κατά κεφαλή εισόδημα. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, έχει λιγότερο από το ένα τέταρτο (1/4 ή 25%) του εισοδήματος Τουρκίας, Ελλάδας, Ρωσίας δηλαδή 8.379 δολάρια και βρίσκεται στη 126η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Επίσης είναι εφτά φορές πιο μακριά από την Ρωσία, πάνω από τέσσερις χιλιάδες χιλιόμετρα και είναι Ινδουιστές.

Μην πιστεύετε το μιντιακό και το πολιτικό σύστημα. Προσπαθούν διαρκώς να σας κοροϊδέψουν. Ή σας λένε ψέματα ή δημιουργούν ψευδαισθήσεις. Από τις μεγάλες χώρες, η Ρωσία είναι αυτή με την οποία η Ελλάδα έχει τους πιο στενούς ιστορικούς, πολιτισμικούς, θρησκευτικούς δεσμούς. Θα έπρεπε να είναι η Νο 1 σύμμαχος της Ελλάδας, μεταξύ των μεγάλων χωρών.

Μας ενώνει κοινή πορεία αιώνων, του Βυζαντίου με το κράτος των Ρως. Υπήρχε πράγματι μια δυσκολία όταν η Ανατολική Ευρώπη είχε κομμουνιστικό καθεστώς. Ήταν κάπως δύσκολη η ανάπτυξη σχέσεων ειδικά αφού είχε δημιουργηθεί κομμουνιστικό μπλοκ. Όμως αυτό έχει σταματήσει από το τέλος της δεκαετίας του '80. Μέσα στα πάνω από τριάντα χρόνια που μεσολάβησαν, θα έπρεπε η Ρωσία να έχει γίνει η πιο στενή σύμμαχος της Ελλάδας.

Είναι κακό να αναπτύξουμε σχέσεις με την Ινδία; Κακό δεν είναι να αναπτύξουμε σχέσεις με οποιαδήποτε χώρα του κόσμου αλλά πρέπει να μπαίνουν προτεραιότητες. Αν η Ελλάδα είχε πολύ στενές σχέσεις με την Ρωσία, δεν θα πείραζε να αναπτύξει σχέσεις και με την Ινδία. Όμως τώρα η Ελλάδα με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, όχι μόνο δεν έχει στενές φιλικές σχέσεις με την Ρωσία αλλά έχει εχθρικές σχέσεις.

Η Ρωσία είναι φυσικός σύμμαχος της Ελλάδας, από όλες τις απόψεις. Όταν θα φύγουν οι προδότες και θα έρθει μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα και όχι ξένα συμφέροντα όπως της ΝΤΠ, η Ρωσία θα γίνει η Νο 1 σύμμαχος της Ελλάδας, ανάμεσα στις μεγάλες χώρες. Όσο όμως πηγαίνετε και ψηφίζετε ανθρώπους και κόμματα που ενεργούν σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων, η χώρα θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Εμμανουήλ

Scroll to Top