Σχέσεις με ΗΠΑ – Ρωσία

Σχέσεις με ΗΠΑ και Ρωσία

Ισχυρίστηκε ένας ειδικός στο κανάλι του Μητσοτάκη (ΕΡΤ), πως οι Ελληνοαμερικάνοι είναι εξίσου ισχυροί με τους Αμερικανοεβραίους. Είναι σαν αυτό που λένε πως είμαστε εξίσου ισχυροί στρατιωτικά με την Τουρκία. Είναι καλό να έχουμε όνειρα και να προσπαθούμε στο μέλλον να τα πραγματοποιήσουμε. Αν όμως πιστεύουμε πως αυτό που ονειρευόμαστε είναι η πραγματικότητα στο παρόν ενώ δεν ισχύει, τότε είναι βλακεία.

Οι Έλληνες έχουν κάποια ισχύ στις ΗΠΑ αλλά οι Εβραίοι είναι αρκετά πιο ισχυροί και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι. Κατ’ αρχάς οι Εβραίοι είναι περισσότεροι, έξι με εφτά εκατομμύρια ενώ οι εκτιμήσεις για τους Έλληνες κυμαίνονται σε ένα εύρος μεταξύ ενάμιση με τριών εκατομμυρίων με πιθανότερο να είναι σωστό το ενδιάμεσο, δύο με δυόμιση εκατομμύρια.

Όμως υπάρχει μια διαφορά. Οι Εβραίοι έχουν φτιάξει ένα πολιτικό γκρουπ, βάσει θρησκείας και όχι εθνικής καταγωγής. Το αντίστοιχο των Ελληνοαμερικάνων είναι οι Αμερικάνοι Ισραηλινής καταγωγής που είναι πολύ λιγότεροι από τους Έλληνες. Υπολογίζονται περίπου σε εκατό με εκατόν πενήντα χιλιάδες δηλαδή οι Έλληνες είναι από δέκα έως τριάντα φορές περισσότεροι.

Για να γίνουν οι Έλληνες αριθμητικά ίσοι με τους Εβραίους (στις ΗΠΑ), θα πρέπει να δημιουργήσουν συμπληρωματικά στον στενό εσωτερικό κύκλο των Ελλήνων έναν ευρύτερο εξωτερικό κύκλο Ορθόδοξων που υπολογίζονται περίπου όσο και οι Εβραίοι, γύρω στα εφτά εκατομμύρια. Αρκετοί Ορθόδοξοι προέρχονται από την Ρωσία όπως και αρκετοί Εβραίοι.

Ένας δεύτερος λόγος που οι Εβραίοι είναι πιο ισχυροί από τους Έλληνες είναι πως υπάρχει συντονισμός και αλληλεγγύη μεταξύ τους. Ένας τρίτος λόγος είναι πως αυτό επεκτείνεται και παγκόσμια. Δηλαδή όχι μόνο συμβαίνει στις ΗΠΑ αλλά και οι Εβραίοι των ΗΠΑ συντονίζονται και αλληλοβοηθούνται με τους Εβραίους όλου του κόσμου και αυτό τους κάνει πιο ισχυρούς. Βέβαια η Εβραίοι είναι λίγοι παγκόσμια.

Το 40% βρίσκεται στις ΗΠΑ, το υπόλοιπο 40% στο Ισραήλ και το 20% σε όλες τις άλλες χώρες του κόσμου. Επομένως συνολικά είναι δεκαπέντε με είκοσι εκατομμύρια. Οι Ορθόδοξοι είναι διακόσια εξήντα εκατομμύρια. Οι χώρες με τα μεγαλύτερα πλειοψηφικά ποσοστά είναι κατά σειρά Μολδαβία, Υπερδνειστερία, Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία, Γεωργία, Λευκορωσία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Ρωσία, Βόρειος Μακεδονία, Ουκρανία, Βουλγαρία. Μονοφυσίτες Ορθόδοξοι είναι σε Αρμενία, Αιθιοπία, Ερυθραία. Το ποσοστό των Ορθόδοξων επί του συνόλου των Χριστιανών έχει πέσει σε ένα αιώνα από το 20% στο 12%.

Επομένως για να γίνουν οι Ελληνοαμερικάνοι ακόμα πιο ισχυροί από τους Αμερικανοεβραίους πρέπει να συντονίζονται και να αλληλοβοηθούνται σε ένα πρώτο επίπεδο με τους Έλληνες παγκόσμια και σε ένα δεύτερο με τους Ορθόδοξους. Οι χώρες με τους περισσότερους ομογενείς είναι οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, σε απόλυτους αριθμούς και ποσοστό επί του πληθυσμού αντίστοιχα. Επίσης στο City του Λονδίνου υπάρχει ένα ισχυρό επιχειρηματικό λόμπι, κυρίως εφοπλιστικό και χρηματοοικονομικό.

Την παγκόσμια κλίκα Ελλήνων και Ορθοδόξων πρέπει να την κάνουν οι ομογενείς στις ΗΠΑ. Δυστυχώς οι πολιτικοί στην Ελλάδα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδας είναι όλοι ευρώδουλοι. Ο Θεός τους είναι η ΕΕ - ΝΤΠ και αυτήν προσκυνάνε. Δεν ξέρω την στάση του Ελπιδοφόρου (Αμερικής) αλλά είναι άνθρωπος του Βαρθολομαίου και γερμανόφιλος.

Αν δημιουργηθεί αυτή η κλίκα, τότε είναι καλό για όλους, πρώτα - πρώτα για τους Ελληνοαμερικάνους που ισχυροποιούνται πολύ, περισσότερο από τους Εβραίους. Επίσης είναι καλό για την Ελλάδα, τους απανταχού Έλληνες και τους απανταχού Ορθοδόξους. Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη Ορθόδοξη χώρα, με τον μεγαλύτερο αριθμό Ορθοδόξων.    

Δυστυχώς οι σχέσεις AUKUS (ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία) και Ρωσίας είναι πολύ κακές. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να εξομαλυνθούν. Η AUKUS μαζί με Καναδούς και Νεοζηλανδούς πολέμησαν λυσσαλέα κατά Γερμανών - Ιταλών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην συνέχεια οι σχέσεις όχι μόνο εξομαλύνθηκαν αλλά έγιναν καλές.

Σαφέστατα οι ομογενείς στις χώρες της AUKUS δεν μπορούν να πάρουν θέση υπέρ της Ρωσίας. Μπορούν όμως να ταχθούν υπέρ της εξομάλυνσης των σχέσεων. Αυτό δεν είναι μόνο καλό για την Ελλάδα, τους απανταχού Έλληνες και τους απανταχού Ορθόδοξους αλλά και όλο τον κόσμο. Επίσης μπορεί να είναι χρήσιμοι για τις χώρες που διαμένουν, παίζοντας έναν διαμεσολαβητικό ρόλο με την Ρωσία.

Η Ελλάδα όπως έχει υποστηριχτεί πολύ σωστά σε προηγούμενα άρθρα έχει δύο δυνατά χαρτιά, την AUKUS (με πρώτη τις ΗΠΑ) και την Ρωσία. Αντί να παίζει τα καλά χαρτιά, παίζει εδώ και δεκαετίες από κυβερνήσεις προδοτών ή ηλιθίων, τα αδύναμα χαρτιά Γαλλίας - Γερμανίας. Εμάς μας συμφέρει, τα δύο δυνατά χαρτιά μας, να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους ώστε και εμείς να έχουμε με AUKUS και Ρωσία εξαιρετικές σχέσεις.

Το καταστροφικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πήρε σαφώς στάση υπέρ της Ουκρανίας. Αντίθετα το Ισραήλ, η πιο αμερικανόφιλη χώρα του κόσμου, προσπάθησε να κρατήσει όσο το δυνατόν ουδέτερη στάση, όπως και η Τουρκία. Το ευρώδουλο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μαζί με το ευρώδουλο ΠΑΣΟΚ έχουν καταστρέψει την Ελλάδα και κάθε μέρα που βρίσκονται στην εξουσία, η καταστροφή μεγαλώνει.  

Σταύρος

Scroll to Top