Σκληροί και ήπιοι Νεοταξίτες

Σκληροί και ήπιοι Νεοταξίτες

Σε προηγούμενο άρθρο με τον τίτλο «ο Πούτιν θα μας σώσει», γράφτηκε πως πρέπει να ελπίζουμε περισσότερο πως ο Πούτιν και η Ρωσία θα συμβάλλουν στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ευρωπαϊκό ζυγό, παρά οι ομογενείς στις αγγλόφωνες χώρες και ειδικά στις ΗΠΑ. Συμφωνώ με αρκετά σημεία του άρθρου αλλά σε κάποια διαφωνώ.

Τα νεοταξικά ευρώδουλα κόμματα της Ελλάδας στηρίζονται από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και άλλες χώρες της ΕΕ με Νεοταξικές κυβερνήσεις. Πρέπει να ζητάμε την βοήθεια των ομογενών και των ομόδοξων για την απελευθέρωση από τον ευρωπαϊκό ζυγό. Όμως δεν είναι το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα, αυτό που θα μας απελευθερώσει.

Είναι μία κατάσταση που μοιάζει περισσότερο με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παρά με την Τουρκοκρατία. Στην Επανάσταση του 1821, το ενδιαφέρον χωρών όπως η Αγγλία, η Ρωσία, η Γαλλία, βοήθησε. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όσοι πολέμησαν τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, το έκαναν για τις χώρες τους.

Η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία δεν πολέμησαν τον Χίτλερ για να απελευθερωθεί η Ελλάδα αλλά για να μην υποδουλωθούν αυτές στον Άξονα. Βέβαια όταν κέρδισαν τον πόλεμο, απελευθερώθηκε και η Ελλάδα. Όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, αυτό που θα προκαλέσει την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ευρωπαϊκό ζυγό, είναι η ήττα ή η συνθηκολόγηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων παγκόσμια.

Είναι δύο τα στρατόπεδα. Από την μία είναι ΝΤΠ και από την άλλη αντί-ΝΤΠ δηλαδή όσοι είναι αντίθετοι στο νεοταξικό σχέδιο παγκοσμιοποίησης. Καθένα από τα δύο στρατόπεδα έχει δύο κατηγορίες ή φράξιες. Στο νεοταξικό στρατόπεδο είναι οι ήπιοι Νεοταξίτες και οι σκληροί Νεοταξίτες. Οι σκληροί Νεοταξίτες θέλουν ενίσχυση των υπερεθνικών οργάνων σε βάρος των εθνικών. Παραδείγματα σκληρών Νεοταξιτών είναι ο Μητσοτάκης και ο Μακρόν. Ήπιοι Νεοταξίτες θεωρούνται ο Καραμανλής, ο Παυλόπουλος, ο Βελόπουλος.

Μην μπερδεύουμε την υποτιθέμενη στάση τους σε άλλα ζητήματα όπου Μακρόν - Μητσοτάκης θεωρούνται σωστά ή λάθος πιο μετριοπαθείς. Ο χαρακτηρισμός ήπιος - σκληρός αφορά μόνο στην στάση τους στο ζήτημα του Νεοταξικού μοντέλου παγκοσμιοποίησης. Αυτό εννοούσε ο Μητσοτάκης όταν δεν ψήφισε τον Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία είναι καθαρά νεοταξικό κόμμα. Δεν έχει αντινεοταξική πτέρυγα. Όμως η Αντίσταση σε ΕΕ - ΝΤΠ, έχει Πέμπτη Φάλαγγα μέσα όπως έχει και στα άλλα νεοταξικά κόμματα. 

Να τονίσουμε πως και οι ήπιοι και οι σκληροί βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο, της Νέας Τάξης. Είναι εσωτερικές οι διαφωνίες τους. Όποιος υποστηρίζει την ΕΕ είναι Νεοταξίτης γιατί ΕΕ = ΝΤΠ. Η ΝΤΠ είναι η εφαρμογή του μοντέλου της ΕΕ σε Αμερικανική, Ασιατική, Αφρικανική Ένωση και η υπαγωγή των τεσσάρων αυτών Ενώσεων σε μία Παγκόσμια Ολιγαρχική Νεοταξική Δικτατορία.

Στο άλλο στρατόπεδο, της Αντίστασης σε ΕΕ - ΝΤΠ, είναι επίσης δύο κατηγορίες ή φράξιες. Είναι αυτοί που θέλουν μια ήπια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση και οι άλλοι που επιθυμούν επιστροφή στο παλαιό σύστημα. Και οι δύο κατηγορίες είναι ενάντια στο Νεοταξικό μοντέλο παγκοσμιοποίησης. Μπορούμε να πούμε πως η πρώτη κατηγορία είναι οι ήπιοι του αντινεοταξικού στρατόπεδου και η άλλη κατηγορία είναι οι σκληροί.

Οι ήπιοι των δύο στρατοπέδων ίσως μπορέσουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Αυτό εννοώ με συνθηκολόγηση της Νέας Τάξης, σε άλλο μοντέλο. Όμως να ξεκαθαρίσουμε πως ανήκουν σε διαφορετικά στρατόπεδα. Και οι ήπιοι Νεοταξίτες υποστηρίζουν το Νεοταξικό μοντέλο και οι ήπιοι Αντινεοταξίτες είναι ενάντια στο Νεοταξικό μοντέλο παγκοσμιοποίησης. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι κυβερνήσεις είναι Νεοταξικές.

Εξαίρεση είναι σίγουρα η Βρετανία που βρίσκεται εκτός ΕΕ. Όμως οι Αντινεοταξίτες έχουν ισχυρή παρουσία. Δύο παραδείγματα είναι η Γαλλία και η Ιταλία. Στην Γαλλία παρόλο που είχαμε μεγάλη νίκη της αντί-ΝΤΠ, με δεύτερο - τρίτο κόμμα (Λεπέν - Μελανσόν) και συνολικά ποσοστά πάνω από 55%, οι Νεοταξίτες τελικά εξέλεξαν Πρόεδρο τον σκληρό Νεοταξίτη Μακρόν. Στην Ιταλία, τόσο το Κίνημα Πέντε Αστέρων, όσο και Σαλβίνι - Μελόνι, ανήκουν στον αντινεοταξικό χώρο.

Στον ίδιο χώρο ανήκουν σαφώς Τραμπ, Πούτιν, Ερντογάν, Μπολσονάρο, Όρμπαν κλπ. Όσον αφορά τους ομογενείς ΗΠΑ - Αυστραλίας, η πληροφόρηση μου είναι πως οι περισσότεροι βρίσκονται στο αντινεοταξικό στρατόπεδο. Ενδεχομένως οι ηγεσίες κάποιων ομογενειακών οργανώσεων να είναι Νεοταξικές. Είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που παρατηρήθηκε στο Brexit. Ενώ ο βουλευτές ήταν σε μεγάλο ποσοστό υπέρ του Bremain, η βάση τελικά επέλεξε το Brexit. Η βάση των ομογενών, στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αντινεοταξική.

Δεν ξέρουν πως ο Μητσοτάκης είναι σκληρός Νεοταξίτης; Ενδεχομένως να μην το ξέρουν. Ακόμα και να το ξέρουν, αυτός είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αφού αυτά τα ζώα, οι 2,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι, πήγαν και έδωσαν αυτοδυναμία σε έναν σκληρό Νεοταξίτη, τι φταίνε οι ομογενείς; Η βλακεία των Ελλήνων φταίει που ενώ η χώρα καταστράφηκε από ΕΕ - ΝΤΠ, πάνε και βγάζουν τον πιο σκληρό Νεοταξίτη που υπάρχει και μάλιστα με αυτοδυναμία.

Μάρκος

Scroll to Top