Συμμαχίες και Νέα Γιάλτα

Συμμαχίες & Νέα Γιάλτα

AUDIO

Η Ελλάδα έχει ένα βασικό πρόβλημα από το οποίο πηγάζουν όλα τα άλλα προβλήματα, οι διεφθαρμένοι και ανίκανοι πολιτικοί της. Τι κάνουν τόσα χρόνια οι ανίκανοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί που κυβερνούσαν την Ελλάδα; Πάνε πίσω από το Γαλλογερμανικό Άξονα και κάνουν ότι τους λένε. Αυτό που τους λένε συμφέρει το Γαλλογερμανικό Άξονα και όχι την Ελλάδα. Κανονικά αυτά που θα πω δεν θα έπρεπε να δημοσιοποιούμε διότι είναι μέρος της εξωτερικής πολιτικής της Νέας Αρχής. Το κάνουμε για να δείξουμε πόσο πραγματικά άχρηστοι και πουλημένοι είναι αυτοί που κυβερνούσαν την Ελλάδα.

Να πάρουμε δύο περιπτώσεις που έχουν κατορθώσει να κυριαρχήσουν, τους Γερμανούς και τους Εβραίους. Οι Γερμανοί έχουν κυριαρχήσει στην Ευρώπη και οι Εβραίοι στο κόσμο. Η Γερμανία έχει πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Έχει ένα στενό κύκλο μέσα στην ΕΕ, με χώρες που έχει φυλετικές η πολιτισμικές σχέσεις.

Οι Γερμανοί όπως λέει και η λέξη προέρχονται κυρίως από Γερμανικές φυλές αλλά κρατάνε και λίγο από τους Ούνους που ήταν συγγενικό φύλο με τους Τούρκους. Το Βασίλειο των Ούνων εκτεινόταν σε μεγάλο τμήμα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με επίκεντρο την σημερινή Ουγγαρία. Ουγγρικά, Φιλανδικά και Τουρκικά μοιάζουν. Η Τουρκική επιχείρηση στη Κύπρο ονομάστηκε Αττίλας.  Έτσι η Γερμανία έχει δημιουργήσει ένα στενό κύκλο με Ολλανδία, Αυστρία, Φιλανδία, Ουγγαρία μέσα στην ΕΕ και συμμαχία με την Τουρκία εκτός ΕΕ.  Διατηρεί επίσης πολύ καλές σχέσεις με τις περισσότερες χώρες που ήταν με το μέρος του Άξονα όπως Ιταλία, Ισπανία κλπ. 

Η Γαλλία ήταν ντεμι, αμφι η by στο B Παγκόσμιο πόλεμο. Μάλλον περισσότερο με τον Άξονα ήταν παρά με τους Συμμάχους.  Η Γερμανία έχει δημιουργήσει σε ένα άλλο επίπεδο τον Γαλλογερμανικό Άξονα. Η σχέση της Γερμανίας με την Αμερική ξεκίνησε ως σχέση υποταγής μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Αμερική συνέβαλε σημαντικά στο Γερμανικό οικονομικό θαύμα. Σταδιακά η Γερμανία αποκτούσε όλο και περισσότερη ανεξαρτησία και η σχέση από υποταγής έγινε συμμαχική. Έτσι σε ένα άλλο επίπεδο έχει δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή σχέση με την Αμερική. Παράληλα διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τη Ρωσία.

Οι Εβραίοι τώρα, έχουν κάνει μια παγκόσμια κλίκα βάσει θρησκείας. Είναι πολύ περισσότερο απο αλληλοβοήθεια, ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός είναι σαν μια γιγάντια παγκόσμια οργάνωση με κεντρικό σχεδιασμό και συντονισμό. Πέρα από αυτούς που ακολουθούν αυστηρά τον Εβραϊσμό είναι πολλοί Εβραίοι που έχουν μια πιο χαλαρή η ευέλικτη στάση και ας τους ονομάσουμε Εβραίους συγκριτιστές. Στο audio συγκριτισμός και αποκρυφισμός αναφέραμε κάποια πράγματα. Υπάρχει σύνδεσμος στο κάτω μέρος.

Υπάρχουν και Χριστιανοί Ορθόδοξοι συγκριτιστές. Τι λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία για αυτούς; Είστε αιρετικοί και θα καείτε στο πυρ το εξώτερον. Οι Εβραίοι που ακολουθούν πιο αυστηρά την Εβραϊκή θρησκεία έχουν διαφορετική στάση απέναντι στους πιο ευέλικτους. Τους λένε: «δεν έχετε δίκιο σε αυτά που πιστεύετε αλλά δεν βαριέσαι, όλοι Εβραίοι είμαστε. Άς κάνουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια κλίκα. Μιας και λοιπόν είσαστε συγκριτιστές, προσπαθήστε να επηρεάσετε και τους άλλους συγκριτιστές υπερ των Εβραϊκών συμφερόντων». Ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός έχει πάντα έδρα την υπερδύναμη, παλαιότερα την Αγγλία και τώρα τις ΗΠΑ. Έτσι με αυτές τις μεθοδεύεσεις Παγκόσμιος Εβραϊσμός έχει μεγάλη οικονομική, πολιτική και μιντιακή δύναμη.

Στη πρόσφατη Ιστορία μας έχουμε την Επανάσταση του 1821 και το Έπος του 1940, εναντίον των Τούρκων και των Γερμανών αντίστοιχα. Τούρκοι και Γερμανοί ήταν ανέκαθεν σύμμαχοι. Η σχέση Γερμανίας-Τουρκίας έχει γίνει ακόμη πιο ισχυρή καθώς στη Γερμανία υπάρχει μεγάλη τουρκική μειονότητα. Γερμανία και Τουρκία πάνε πακέτο. Και το 1821 και το 1940 έπαιξε σημαντικό ρόλο ο ηρωϊσμός των Ελλήνων αλλά και η βοήθεια των ξένων δυνάμεων.

Το 1944-45 έγινε η απελευθέρωση γιατί οι Σύμμαχοι κέρδισαν το πόλεμο. Η Ελλάδα ήταν με τη πλευρά των Συμμάχων, Αγγλία, Ρωσία, ΗΠΑ, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Κίνα, κλπ. Η επιχείρηση Γοργοπόταμος που σωστά πάνε αριστεροί και δεξιοί και καταθέτουν στεφάνια, ήταν απο τις σημαντικότερες πράξεις αντίστασης στη κατεχόμενη Ευρώπη. Ήταν συντονισμένη επιχείρηση του ΕΔΕΣ, του ΕΑΜ και των Βρετανών.

Στη Γιάλτα, ο Τσώτσιλ με τον Στάλιν μοίρασαν την Ευρώπη με τη συμφωνία της χαρτοπετσέτας. Η Ελλάδα βρέθηκε με την Αγγλία στο μπλοκ της ελεύθερης οικονομίας αλλά θα μπορούσε να είναι και αντίστροφα εάν η συμφωνία ήταν διαφορετική. Η Ελλάδα βρέθηκε με την Αγγλία γιατί η Αγγλία ήταν ναυτική δύναμη και την ενδιέφερε ο έλεγχος της θάλλασσας ενώ τη Ρωσία την ενδιέφερε το ηπειρωτικό μέρος των Βαλκανίων.

Το 1821 το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης του Διαφωτισμού ήταν με το μέρος της Ελλάδας στη μάχη για την απελευθέρωση. Κυρίως όμως μας συμπαραστάθηκαν η Αγγλία, η Ρωσία και τρίτη και σε απόσταση η Γαλλία. Η Αμερική τότε διαμορφωνόταν ως κράτος. Διαχρονικά η Αγγλία και η Ρωσία είναι σύμμαχοι όπως και οι Αγγλοσαξωνικές χώρες ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία.

Όλα δείχνουν πως επίκειται Νέα Γιάλτα. Ο Λαβρώφ μίλησε για Δίκαιη Μεταδυτική Παγκόσμια Τάξη. Τόσο μέσα στην ΕΕ όσο και στους υπέρμαχους κάποιας μορφής παγκοσμιοποίησης υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις. Άλλοι πιστεύουν ότι η ΕΕ πρέπει να παραμείνει στα γεωγραφικά πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ηπείρου και να είναι Χριστιανική. Μια πρόταση που είχε προχωρήσει αλλά τελικά δεν επικράτησε ήταν να συμπεριλάβει και χώρες της Μεσογείου. Αλλοι θέλουν σε βάθος χρόνου να γίνει Ένωση με ΗΠΑ και Καναδά. Στο θέμα της Τουρκίας υπάρχουν διαφωνίες, άλλοι υποστηρίζουν την ένταξη ενώ οι περισσότεροι όχι. Το Ισραήλ ενδιαφέρεται να πλασαριστεί με κάποιο τρόπο. Μερικοί υποστηρίζουν η ΕΕ να φθάσει μέχρι την Ινδία.

Οι Βρετανοί ενδιαφέρονται κυρίως για το ελεύθερο εμπόριο και είναι σκεπτικοί για την ελεύθερη μετακίνηση η το κοινό νόμισμα. Οι Γαλλογερμανοί και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θέλουν πακέτο, ελεύθερο εμπόριο, ελεύθερη μετακίνηση, κοινό νόμισμα κλπ. Άλλοι θεωρούν ότι οι Ενώσεις πρέπει να έχουν γεωγραφική εγγύτητα. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι δεν είναι απαραίτητο όπως στη περίπτωση των BRICS και της Βρετανικής κοινοπολιτείας. Δηλαδή υπάρχουν όλων των ειδών οι απόψεις. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Πρέπει να δημιουργήσουμε στενές συμμαχίες όπως οι Γερμανοί και οι Εβραίοι και να πλασαριστούμε με τον καλύτερο τρόπο στη Νέα Γιάλτα.

Πρέπει να αναπτυχθεί ο Παγκόσμιος Ελληνισμός και η Παγκόσμια Ορθοδοξία στα πρότυπα του Παγκόσμιου Εβραϊσμού. Τυγχάνει ο Παγκόσμιος Ελληνισμός να βρίσκεται κυρίως σε Αγγλοσαξωνικές χώρες δηλαδή ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Αγγλία. Εκεί είναι ισχυρός και ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός. Έλληνες και Εβραίοι έχουν καλές αλλά ανταγωνιστικές σχέσεις. Οι Αγγλοσάξωνες ήταν διαχρονικά φίλοι μας. Βέβαια σε διάφορες περιπτώσεις αποδείχθηκαν λίγο σκάρτοι αλλά πάντως είναι φίλοι. Υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για τη στάση των ΗΠΑ και της Αγγλίας τόσο κατά την επταετία όσο και στη Κύπρο το 1974. Επίσης φίλοι μας ήταν και οι Ρώσοι, με εξαίρεση τη περίοδο που ανήκαν στο κομμουνιστικό μπλοκ και αυτό έγινε για τυχαίους λόγους. Εάν ήταν διαφορετική η συμφωνία της χαρτοπετσέτας θα ανήκαμε στο άλλο στρατόπεδο. 

Η Ελλάδα έχει στενές πολιτισμικές και ιστορικές σχέσεις με την Ρωσία, τα Βαλκάνια και γενικά την Ανατολική Ευρώπη. Έχει βέβαια στενές σχέσεις και με τη Δύση. Ο Δυτικός πολιτισμός βασίστηκε στον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό και ο Διαφωτισμός σε μεγάλο βαθμό στην αρχαιοελληνική φιλοσοφία. Η σημαντική επιρροή στην Ανατολική Ευρώπη έγινε στη περίοδο του Βυζαντίου.

Τα Βαλκάνια είναι η γειτονιά μας και έχουμε πολλά κοινά πολιτισμικά στοιχεία. Όλα τα Βαλκάνια πολέμησαν ενάντια στους Οθωμανούς καθώς τους είχαν υποδουλώσει. Μερικές χώρες είχαν εξισλαμιστεί σε μικρότερο η μεγαλύτερο βαθμό και δεν είχαν τόσο εχθρική στάση απέναντι στους Οθωμανούς.

Στο Β Παγκόσμιο πόλεμο τα Βαλκάνια ήταν μοιρασμένα. Βουλγαρία και Ρουμανία ήταν με τον Άξονα. Με τη Σερβία ήμαστε πάντα στη ίδια πλευρά. Ο τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, ο Κωσταντίνος Παλαιολόγος ήταν μισός Σέρβος από τη πλευρά της μητέρας του.

Μερικές χώρες όπως η Σερβία, η Ρουμανία, η Μολδαβία έχουν πολύ ψηλά ποσοστά Ορθοδόξων. Βουλγαρία και ΠΓΔΜακεδονία έχουν πλειοψηφικά ποσοστά αλλά χαμηλότερα. Χώρες με ψηλά ποσοστά Ορθοδόξων στη περιοχή μας είνα επίσης η Γεωργία και η Αρμενία.

Με την Αλβανία έχουμε δεσμούς λόγω των πολλών Αλβανών που μένουν στην Ελλάδα και της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Έχουμε όμως διαφορετική θρησκεία και διαφορές. Φανερά διεκδικούν μέρος της Ηπείρου και κρυφά διεκδικούμε την Βόρειο Ήπειρο. Μάλλον καλύτερες σχέσεις με τη Τουρκία έχουν παρά με την Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι η ηγετική δύναμη των Βαλκανίων και γιατί ανήκε στην Δύση δηλαδή στην ελεύθερη οικονομία και γιατί ήταν από τις πρώτες χώρες της ΕΕ. Επίσης είναι η χώρα με την σημαντικότερη ιστορία και η πιο αναπτυγμένη οικονομικά. Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη, ευημερία και ειρήνη στα Βαλκάνια και να προσπαθεί να δημιουργήσει πολύ καλές σχέσεις με όσες περισσότερες Βαλκανικές χώρες μπορεί. 

Η Μέση Ανατολή είναι επίσης η γειτονιά μας, λίγο παραπέρα από τα Βαλκάνια. Το Ισραήλ έχει τεράστιο πρόβλημα. Περιβάλλεται από παντού από εχθρούς καθώς γύρω γύρω είναι αραβικές χώρες. Έχει φίλους αλλά είναι μακριά, στις ΗΠΑ, στη Βρετανία κλπ. Αναζητεί απεγνωσμένα φίλους πιο κοντά και δεν βρίσκει. Οι αντίπαλοι τους είναι Μουσουλμάνοι όπως και εμάς το βασικό πρόβλημα μας είναι η Τουρκία που είναι Μουσουλμάνοι. Επίσης οι Γερμανοί τους εξόντωσαν φυσικά στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο και εμάς μας εξοντώνουν οικονομικά στο παρόν.

Η Ελλάδα έχει φροντίσει πολύ σωστά να κρατήσει μια ισορροπημένη στάση στη διένεξη Αράβων – Ισραήλ. Ναι μεν να είμαστε φίλοι και σύμμαχοι με το Ισραήλ αλλά ποτέ εχθροί με τους Άραβες, θα ήταν τεράστιο λάθος. Έτσι η Ελλάδα θα μπορούσε να παίξει και διαμεσολαβητικό ρόλο. Επίσης υπάρχουν χώρες όπως η Αίγυπτος και η Συρία με τις οποίες θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε καλές σχέσεις.

Με τους Ιταλούς έχουμε πολύ στενές σχέσεις και πλεον καθόλου διαφορές. Οι Έλληνες λέγονται και Ρωμιοί δηλαδή Ρωμαίοι. Η Νότια Ιταλία ήταν Ελληνικές αποικίες. Ο ελληνορωμαϊκός πολιτισμός ήταν κοινός ελληνικός και ρωμαϊκός και σε αυτόν στηρίχτηκε ο Δυτικός πολιτισμός. Οι Ρωμαίοι όχι μόνο σεβάστηκαν τον ελληνικό πολιτισμό αλλά τον υιοθέτησαν και τον ανέδειξαν.  Το Βυζάντιο από όπου προέρχονται οι Νεοέλληνες ήταν η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και η Κωνσταντινούπολη η Νέα Ρώμη. Ο Μέγας Κωνσταντίνος ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας.

Στο Β Παγκόσμιο πόλεμο ήταν στο άλλο στρατόπεδο αλλά έδειξαν πολύ πολιτισμένη στάση αντίθετα με τους Γερμανούς και προς το τέλος του πολέμου αρκετοί άλλαξαν στρατόπεδο. Σημαντική ιταλική ομογένεια υπάρχει στις ίδιες χώρες όπου υπάρχει και ελληνική ομογένεια όπως ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία. Βέβαια πάντα έδειχναν ιδιαίτερη προτίμηση στους Γερμανούς αλλά τώρα τελευταία με τα οικονομικά προβλήματα που έχουν κάπως αλλάζει. Έτσι η σχέση με την Ιταλία είναι με ερωτηματικό γιατί είναι πιθανό πάλι μαζί με τους Γερμανούς να πλασαριστούν.

Διαχρονικά σύμμαχες χώρες προς την Ελλάδα ήταν η Αγγλία και η Ρωσία. Η σχέση με τη Γαλλία δεν ήταν εχθρική αλλά όχι όμως και στενή. Έδωσαν το αεροπλάνο στο Καραμανλή και μεσολάβησαν για να μπούμε στην ΕΕ αλλά αυτά δεν αρκούν για να δημιουργηθεί στενή σχέση. Η Ρωσία ήταν πάντα εκτός ΕΕ και η Αγγλία πιθανώς θα βγει εκτός ΕΕ. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον θέση στην ΕΕ με την Αγγλία απέξω, εκτός εάν εγγυηθούν οι μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ και Ρωσία. Μέσα στην ΕΕ είμαστε μέσα στη φωλιά του λύκου καθώς έχει κυριαρχήσει η Γερμανία που ήταν πάντοτε σύμμαχη με την Τουρκία και σήμερα ακόμη περισσότερο. Μέσα στην ΕΕ είμαστε στο έλεος της Γερμανίας που ποτέ δεν ήταν με το μέρος μας αλλά πάντοτε εναντίον μας.

Η Ελλάδα πρέπει να φροντίσει να έχει καλές σχέσεις με όσες το δυνατόν περισσότερες χώρες αλλά με κάποιες θα έχει πολύ καλύτερη σχέση και με άλλες όχι τόσο καλή. Να το πάρουμε ποσοτικά και αριθμητικά. Ας πάρουμε μια κλίμακα από το -3 έως το 3. Το -3 είναι πολύ κακές σχέσεις, το -2 κακές, το -1 κάπως κακές και το 0 αδιάφορες. Αντίστοιχα θα είναι και για τα θετικά, 1 κάπως καλές, 2 καλές, 3 πολύ καλές. Εάν είναι δυνατό θα πρέπει να αποφύγουμε να κινηθούμε στην αρνητική περιοχή με οποιαδήποτε χώρα. Βέβαια αυτό δεν είνα πάντα εφικτό. Από εκεί και πέρα όσο ψηλότερα στα θετκά τόσο καλύτερα. Το γεγονός ότι θα έχουμε πολύ καλές σχέσεις με κάποιες χώρες δεν μας αναγκάζει να έχουμε κακές με άλλες.

Βασικοί άξονες της πολυδιάστατης και πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας θα πρέπει να είναι:

  • Παγκόσμιος Ελληνισμός  & Παγκόσμια Ορθοδοξία
  • Αγγλοσάξωνες (ΗΠΑ, Αγγλία, Καναδάς, Αυστραλία)
  • Ρωσία
  • Βαλκανικές χώρες
  • Ισραήλ και μετά κάποιες Μεσανατολικές χώρες
  • Ιταλία (με ερωτηματικό)

Τη Κύπρο δεν την αναφέρω καθόλου γιατί δεν χρειάζονται εξήγηση για τα αυτονόητα. Και με τους Τούρκους έχουμε πολύ στενές πολιτισμικές σχέσεις αλλά δυστυχώς ακόμη και σήμερα πολλές διαφορές. Η στάση των Τούρκων ήταν πολύ διαφορετική από αυτή των Ρωμαίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε εχθρικές σχέσεις με την Τουρκία και την Γερμανία. Αυτές οι δύο χώρες πάνε πακέτο. Με τους Τούρκους είναι δύσκολο να αγαπηθούμε, θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια. Πρέπει όμως να μη σκοτωνόμαστε διότι αυτό είναι κοινό συμφέρον και σταδιακά και σε βάθος πολλών δεκαετιών να αναπτύξουμε αρκετά καλές σχέσεις. Σε πρώτη φάση όμως ούτε η Τουρκία αλλά ούτε και η Γερμανία θα είναι στους στενούς συμμάχους της Ελλάδας, χωρίς να σημαίνει ότι θα έχουμε κακές σχέσεις. Από αυτούς εξαρτάται. Εάν οι Γερμανοί συνεχίσουν την υποδούλωση της Ελλάδας και την εξόντωση των Ελλήνων και οι Τούρκοι συνεχίσουν να μας δημιουργούν κάθε λογής προβλήματα, αναγκαστικά οι σχέσεις θα κινηθούν σε αρνητικά επίπεδα.

Τόσο οι Βαλκάνιοι, όσο και οι Μεσανατολίτες έχουμε κοινό συμφέρον να επικρατήσει ειρήνη και ησυχία στη περιοχή. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα σου κινδυνεύει να καεί και το δικό σου σπίτι.  Για να έρθει οικονομική ευημερία και ανάπτυξη πρέπει να επικρατήσει ησυχία και ηρεμία στη περιοχή. Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν επενδύει σε περιοχές που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση η υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης. Ούτε και σε χώρες που βρίσκονται κοντά σε τέτοιες περιοχές. Μέρος του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας είναι και αυτό. Όταν γύρω γύρω από την Ελλάδα γίνεται χαμός, είναι δύσκολο να έρθουν επενδύσεις.

Άλλο οι παγκόσμιες συμμαχίες και άλλο η Ένωση που θα συμμετέχουμε. Πρέπει να δημιουργήσουμε ισχυρές συμμαχίες και να προσπαθήσουμε να πλασαριστούμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο στη Νέα Γιάλτα η τη Δίκαιη Μεταδυτική Παγκόσμια Τάξη. Είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν νέες Ενώσεις όπως Ανατολικοευρωπαϊκή, Βαλκανική, Ανατολικομεσογειακή κλπ. Τώρα γυρίζει ο τροχός.

Ποιοι να τα κάνουν όλα αυτά, οι παλαιομνημονιακοί η οι νεομνημονιακοί; Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να τρέχουν πίσω απο τους Γερμανούς, να τους παρακαλάνε και να «κάθονται στα τέσσερα». Τους Γερμανούς που πάντοτε ήταν εναντίον μας και πάντοτε μαζί με την Τουρκία.

Scroll to Top