Συμπαιγνία και εξαπάτηση

Συμπαιγνία και εξαπάτηση

video

Οι βουλευτές και οι υπουργοί κάνουν μια δουλειά. Δεν είναι τα αφεντικά των πολιτών όπως νομίζουν και όπως νομίζουν τα βόδια και τα πρόβατα. Είναι οι υπηρέτες του λαού. Ο λαός τους δίνει κάποιες εξουσίες και έχουν κάνει κατάχρηση αυτών των εξουσιών. Παντού όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, φεύγει με τις κλωτσιές. Ακόμη χειρότερα εάν κλέβει.

Εκτός εάν είναι δική του η εταιρεία. Δεν μπορεί να διώξει κανείς τον ιδιοκτήτη μιας εταιρείας. Εάν κλέβει από την εταιρεία του, τα βγάζει από τη μια τσέπη και τα βάζει στην άλλη. Είτε κάνει καλή δουλειά είτε κάνει κακή παραμένει. Το ελληνικό κράτος είναι ιδιοκτησία του γαλαζοπράσινου καθεστώτος.  Απέτυχαν παταγωδώς, έφεραν τη καταστροφή, την εξαθλίωση, την υποδούλωση και εξακολουθούν να διεκδικούν την εξουσία. Γαλαζοπράσινοι κύκλοι βρίσκονται μέσα και πίσω στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που βρίσκονται τώρα στην εξουσία.

Όπως ξαναείπα, έχουμε δημιουργήσει ένα πολιτικό δίκτυο, τη Νέα Αρχή. Ο βασικός μας σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια πολύ καλύτερη εναλλακτική στο χώρο κέντρο+δεξιάς που θα αντικαταστήσει τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχουμε ζητήσει τη ψήφο των Ελλήνων και ενδέχεται να μη το κάνουμε ποτέ. Ούτε καν έχουμε γίνει επίσημα κόμμα και δεν έχουμε γραφεία. Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι άλλο ένα αποτυχημένο κόμμα. Παραμένουμε πολιτικό δίκτυο, κόμμα θα γίνουμε μόνο εάν κατέβουμε σε εκλογές. Σε εκλογές θα κατέβουμε μόνο εάν έχουμε μεγάλες πιθανότητες εισόδου στη Βουλή. Έτσι ενδέχεται να μη κατέβουμε ποτέ σε εκλογές και να μη γίνουμε ποτέ κόμμα. Εάν υπάρξει μια αξιόλογη προσπάθεια στη κέντρο+δεξιά θα ενταχθούμε σε αυτή.

Δεν εννοώ βέβαια διάφορους αστείους τύπους που κάνουν κόμμα. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να κάνει κανείς κόμμα. Και η Κουτσή Μαρία μπορεί να φτιάξει κόμμα. Βρίσκει κάποιον να γράψει μια ψευτοδιακήρυξη, μαζεύει γύρω γύρω στη γειτονιά 200 υπογραφές, τα πάει στον Άρειο Πάγο και είναι έτοιμο το ΚΚΜ, το Κόμμα της Κουτσής Μαρίας. Το θέμα δεν είναι να φτιάξει κάποιος κόμμα αλλα το τι γίνεται μετά.

Εμείς μέχρι στιγμής το μόνο που κάνουμε είναι:

  • να λέμε στον Ελληνικό λαό την αλήθεια
  • να ακούμε το μέσο πολίτη να τον εκφράζουμε και να δυναμώνουμε τη φωνή του
  • να βρίσκουμε λύσεις σε διάφορα προβλήματα

Για να πούμε την αλήθεια και να εκφράσουμε το μέσο πολίτη και να δυναμώσουμε τη φωνή του χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο. Αρχίσαμε με blogs και sites και πρόσφατα στραφήκαμε σε video και audio. Εξετάζουμε τη περίπτωση δημιουργίας τηλεοπτικού καναλιού και εφημερίδας. Το ζητούμενο μας είναι να παρουσιάζονται οι απόψεις που συστηματικά αποκλείονται από τα ΜΜΕ, καθώς και μεγάλο μέρος της αλήθειας που συστηματικά τα ΜΜΕ αποκρύπτουν. Εναλλακτικά μπορεί απλά να αναβαθμίσουμε σημαντικά τη παρουσία μας στο διαδίκτυο, εάν βέβαια το καταφέρουμε, χωρίς να επεκταθούμε σε τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες.

Θεωρούμε ότι οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται σωστά. Τα ψέματα και περισσότερο η απόκρυψη και διαστρέβλωση της αλήθειας είναι τεραστίων διαστάσεων. Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης κάνουν μαζικό υπνωτισμό στους αδαείς και τους απονήρευτους. Εάν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ήταν ανεξάρτητα και πραγματικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα βασικά θέματα που θα έπρεπε να προβάλουν είναι:

  • Να μπουν οι κλέφτες στη φυλακή και να επιστρέψουν τα κλεμένα
  • Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για τη καταστροφή, τη χρεοκοπία, την εξαθλίωση και την υποδούλωση
  • Τυχόν λάθος χειρισμοί με τα Μνημόνια από το 2010  μέχρι σήμερα
  • Νέο Δημοψήφισμα για Μνημόνια, Ευρώ και ΕΕ

Αυτά έπρεπε να παίζουν κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ τα ΜΜΕ, εάν ήταν ανεξάρτητα. Εάν έπαιζαν αυτά τα θέματα, η Νέα Δημοκρατία θα είχε μονοψήφια νούμερα και το ΠΑΣΟΚ κάτω απο 3%. Τα ΜΜΕ ασχολούνται με οτιδήποτε άλλα εκτός από αυτά τα βασικά θέματα. Είναι μέρος της παραπλάνησης και της χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Είναι συνεταιράκια με τους πολιτικούς και έχουν στήσει συμπαιγνία στην εκμετάλλευση και την εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Γιατί όλοι αυτοί είναι μαζί, είναι συμμορία. Δεν σας αρέσει η λέξη συμμορία, χρησιμοποιείστε κλίκα, οργάνωση, μαφία, κόζα νόστρα ότι θέλετε.

Η πολιτικοοικονομική ελιτ που ελέγχει επίσης τα ΜΜΕ προσπαθεί να περάσει την άποψη ότι ο διαχωρισμός είναι ΠΑΣΟΚΟΙ η Συριζαίοι εναντίον Νεοδημοκρατών η αριστεροί εναντίον δεξιών. Στη πραγματικότητα ο διαχωρισμός είναι το καθεστώς, το σύστημα εναντίον των υπολοίπων. Εάν τα ΜΜΕ ήταν ανεξάρτητα θα έπαιζαν διαφορετικά θέματα. Όμως είναι μαζί στην εκμετάλλευση, την εξαπάτηση και τη χειραγώγηση των πολιτών. Μαζί τα έτρωγαν τα λεφτά μας επί σαράντα χρόνια. Γαλαζοπράσινοι πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι, καναλάρχες, προμηθευτές δημοσίου, διευθυντές δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κλπ έκαναν πάρτυ με τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών και των Ευρωπαίων πολιτών από τις επιδοτήσεις.

Θέλουμε να αλλάξουμε το είδος των πολιτικών. Μέχρι σχετικά πρόσφατα οι πολιτικοί εκλέγονταν με τα ρουσφέτια. Τα ρουσφέτια έχουν ελλατωθεί. Πλέον εκλέγονται κυρίως μέσω της προβολής από τα ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τιποτένιους η στη καλύτερη περίπτωση μετριότητες με χίλια δύο ελαττώματα ως πολύ σπουδαίους και μεγάλες πολιτικές μορφές. Τους βγάζουν τους πολιτικούς οι φίλοι τους στα ΜΜΕ, εξαπατούν τους ψηφοφόρους, εκλέγονται και μετά κάνουν ότι κάνουν.

Μόνο τα συμφέροντα των πολιτών και των ψηφοφόρων τους δεν εξυπηρετούν. Βολεύουν τους συγγενείς, τους φίλους τους, τους κομματάρχες τους, συγγενείς και φίλους κομματαρχών. Δίνουν κρατικές δουλειές στους καναλάρχες και στους οικονομικούς παράγοντες που τους στήριξαν. Υπακούνε στις εντολές ξένων δυνάμεων σε βάρος των συμφερόντων της χώρας.

Εμείς θέλουμε να φέρουμε ανθρώπους που θα στηρίζονται στο πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους και πόσο καλά υπηρετούν τα συμφέροντα των ψηφοφόρων τους και των πολιτών. Να μη στηρίζονται στην εξαπάτηση, με ποιο καναλάρχη νταραβερίζονται, πόσα λεφτά θα τους δώσει ένας οικονομικός μεγαλοπαράγοντας και ποια ξένη δύναμη θα τους στηρίξει. Εάν κάνουν καλά τη δουλειά τους θα επανεκλέγονται αλλιώς θα φεύγουν με τις κλωτσιές και θα έρχονται άλλοι.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε πάει με δύο συναγωνιστές σε ένα επιτυχημένο επιχειρηματία, ικανό, έντιμο και πάνω από όλα άνθρωπο. Δεν είναι πολύ γνωστός στο ευρύ κοινό αλλά είναι γνωστός στο χώρο του. Δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί το όνομα του σε αυτή τη φάση και θα το σεβαστώ. Ένας από τους συναγωνιστές ήταν παλαιότερα διευθυντικό στέλεχος στη εταιρεία του επιχειρηματία και έτσι γνωρίζονται. Εγώ δεν ξέρω κανένα και δεν με ξέρει κανένας.

Προσπαθήσαμε να τον πείσουμε να συμμετέχει στη πρώτη γραμμή του σχήματος που θα αντικαταστήσει τη Νέα Δημοκρατία. Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο για ένα σοβαρό άνθρωπο να αφήσει τη δουλειά του και να μπει στο βούρκο της πολιτικής. Αρχίσαμε τώρα εμείς να του λέμε: « κε τάδε (δεν αναφέρω το όνομα του) …για το καλό της χώρας… για το δημόσιο συμφέρον…να βοηθήσουμε τη χώρα να ορθοποδήσει…να αναστήσουμε την Ελλάδα…να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας κλπ».

Μας διέκοψε και μας είπε: «Δεν χρειάζεται να προσπαθείτε να με πείσετε. Θα βρω κάποιον να με αντικαταστήσει στην επιχείρηση μου και θα είμαι έτοιμος όταν ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος. Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός δεν είναι έτοιμος. Οι Έλληνες έχουν φάει τόσα χαστούκια και ακόμη δεν έχουν συνέλθει και δεν έχουν καταλάβει τι έχει γίνει. Ίσως τους χρειάζεται να φάνε άλλο ένα χαστούκι σπό το Μητσοτάκη, το πιο δυνατό από όλα, για να μπορέσουν να ξυπνήσουν και να αντιληφθούν τη πραγματικότητα. Τότε ελπίζω ότι θα συνέλθουν και επιτέλους θα καταλάβουν. Εγώ θα είμαι έτοιμος όταν οι Έλληνες θα είναι έτοιμοι. Αφήστε τους να πάνε να ψηφίσουν το Μητσοτάκη να δούνε τι σημαίνει Μητσοτάκης και μετά ελάτε να τα πούμε».

Δεν είναι ο πρώτος αξιόλογος, ικανός, έντιμος άνθρωπος που προσεγγίζουμε. Πάνω κάτω όλοι τα ίδια μας λένε με διαφορετικά λόγια: «Θα αφιερώσουμε χρόνο, χρήμα για να γίνουμε ρεζίλι. Αφού ο ελληνικός λαός και ειδικά οι ψηφοφόροι της κεντροδεξιάς δεν έχουν ωριμάσει. Πιστεύουν ότι τους σερβίρουν τα κανάλια και οι εφημερίδες. Όταν και εάν ποτέ ωριμάσουν να το αποτολμήσουμε. Μέχρι τότε δεν θα σπαταλήσουμε το χρόνο και τα χρήματα μας, απλά για να γίνουμε ρεζίλι».

Scroll to Top