Συνομοσπονδία ενδιάμεσων Πολιτειών

Συνομοσπονδία ενδιάμεσων Πολιτειών

Δεν μπορεί να μην έχουν καταλάβει οι αντίθετοι  στην ακραία παγκοσμιοποίηση, ποιοι και γιατί έριξαν τον ιό. Δεν μπορούν να το αποδείξουν αλλά καταλαβαίνουν ότι ο ιός προήλθε από τους ακραίους παγκοσμιοποιητές για να χάσει ο Τραμπ τις εκλογές και να προχωρήσει η ακραία παγκοσμιοποίηση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το έκανε ο Μπάιντεν. Ενδεχομένως να μην το γνώριζε καν. Το έκαναν όμως άνθρωποι που ήθελαν να εκλεγεί ο Μπάιντεν. Επομένως με κάποιο τρόπο θα πρέπει να αντιδράσουν οι άλλοι, εκτός κι αν είναι τελείως πρόβατα.

Οι ακραίοι παγκοσμιοποιητές ελέγχουν τα ΜΜΕ, τη show business και διαθέτουν χρήμα. Βέβαια το ποσοστό των επιχειρήσεων που ελέγχουν είναι πολύ μικρό σε σχέση με το σύνολο. Είναι συγκεκριμένες, γνωστές και λίγες οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο στρατόπεδο της ακραίας παγκοσμιοποίησης. Έχουν όμως οργάνωση, συντονισμό, σχέδιο και σκοπό. Στις υπόλοιπες, καθεμία είναι μόνη της και ασχολείται μόνο με τα επιχειρηματικά ζητήματα.

Οι αντίθετοι στην παγκοσμιοποίηση έχουν τα όπλα. Η NRA (National Rifle Association) δεν είναι με την ακραία παγκοσμιοποίηση όπως δεν είναι ο στρατός και η αστυνομία. Αν η μάχη παιχτεί στα ΜΜΕ και στην προπαγάνδα, θα κερδίσουν οι ακραίοι παγκοσμιοποιητές. Τους άλλους τους συμφέρει να το γυρίσουν σε ένοπλη σύγκρουση. Δεν χρειάζεται να φθάσει μέχρι το σημείο να πραγματοποιηθεί. Και η σοβαρή απειλή ένοπλης σύγκρουσης είναι ένα δυνατό πολιτικό χαρτί.

Οι ακραίοι παγκοσμιοποιητές έχουν λεφτά. Αν όμως οι άλλοι τους πυροβολούν, τι θα κάνουν; Θα τους πετάνε λεφτά; Όσα χρήματα και να έχουν δεν φθάνουν για μισθοφορικό στρατό. Οι άλλοι θα αγωνίζονται για την ζωή τους και την χώρα τους, για να μην εξαθλιωθούν και εξαφανιστούν ως χώρα από την ακραία παγκοσμιοποίηση.

Επιπλέον ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από τον χάρτη των εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ. Οι πολιτείες που ψήφισαν Τραμπ το 2016 είναι με κόκκινο, το χρώμα των Ρεπουμπλικάνων. Βέβαια μπορεί να αλλάξει ο χάρτης λίγο το 2020 αλλά όχι πολύ. Οι δύο ακτές είναι με τον Μπάιντεν και όλη η υπόλοιπη Αμερική με τον Τραμπ. Ο αριθμός των πολιτειών που είναι με τον Τραμπ και επομένως ενάντια στην ακραία παγκοσμιοποίηση αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία. Η πληθυσμιακή πυκνότητα είναι μεγάλη στα Βορειοανατολικά και στην Δυτική ακτή. Αν εξετάσουμε το εμβαδόν, με το μάτι, πολύ πάνω από τα 2/3 είναι με τον Τραμπ.

Οι ενδιάμεσες δημιουργούν έναν ενιαίο χώρο ενώ οι ακτές είναι αποκομμένες μεταξύ τους και αυτό αποτελεί μειονέκτημα σε καιρό ειρήνης και πολέμου. Η δημιουργία Συνομοσπονδίας ενδιάμεσων Πολιτειών μπορεί να έχει διάφορες διαβαθμίσεις. Η άτυπη δηλαδή ο συντονισμός τους κατά των ακτών, δεν δημιουργεί κάποιο νομικό πρόβλημα. Μπορεί  να δυσκολέψουν την μεταφορά και την μετακίνηση από τις ακτές ή να βάλουν επιπλέον φόρους σε προϊόντα ή υπηρεσίες που προέρχονται από τις ακτές.

Αν δημιουργηθεί επίσημα Συνοσπονδία από τις ενδιάμεσες πολιτείες, αποκόπτεται η οδική συγκοινωνία των δύο ακτών. Μένει μόνο η αεροπορική. Οι ενδιάμεσες πολιτείες είναι αυτές που συνδέουν τις δύο ακτές. Η επίσημη δημιουργία Συνομοσπονδίας ενδιάμεσων πολιτειών θα έχει νομικά ζητήματα που πρέπει να προσέξουν.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στον Εμφύλιο Πόλεμο. Τον Φεβρουάριο του 1861, εφτά πολιτείες αποσχίστηκαν από την Ένωση: Νότια Καρολίνα, Μισισιπή, Φλόριντα, Αλαμπάμα, Τζόρτζια, Λουϊζιάνα, Τέξας. Ακολούθησαν άλλες έξι, Βιρτζίνια, Αρκάνσας, Τενεσί, Βόρεια Καρολίνα, Μιζούρι, Κεντάκι. Οι δύο τελευταίες ήταν με το μέρος της Συνομοσπονδίας αλλά δεν δήλωσαν επίσημα την απόσχιση και ήταν σχετικά ανεξάρτητες από τις υπόλοιπες. Το σύνολο των πολιτειών τότε ήταν τριάντα τέσσερις.

Η Συνομοσπονδία τότε ήταν λιγότερο από το 1/3 των εδαφών. Τώρα είναι η αντίθετη εικόνα. Όσοι είναι ενάντια στην ακραία παγκοσμιοποίηση κατέχουν περισσότερο από τα 2/3 των εδαφών και επιπλέον είναι ενδιάμεσες μεταξύ των δύο ακτών. Πιθανώς η απόσχιση της Συνομοσπονδίας των ενδιάμεσων πολιτειών, να κάνει την σύγκρουση ένοπλη. Σε αυτή την περίπτωση κερδίζουν με άνεση όσοι είναι ενάντια στην ακραία παγκοσμιοποίηση και καθαρίζει η χώρα από όλους όσους την υποστηρίζουν.

Και αυτό δεν χρειάζεται να πραγματοποιηθεί. Η σοβαρή απειλή αποτελεί άλλο ένα δυνατό πολιτικό χαρτί. Αν όμως γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να πάμε και εμείς (οι Έλληνες) να πολεμήσουμε με το μέρος αυτών που είναι ενάντια στην ακραία παγκοσμιοποίηση. Η Ελλάδα καταστράφηκε από την ακραία παγκοσμιοποίηση και την τεράστια ανθρώπινη ηλιθιότητα, την ΕΕ. Ίσως να πάνε και πολλοί άλλοι από την Ευρώπη.

Μάνος

Scroll to Top