Τα Εξάρχεια και ο Κούλης

Τα Εξάρχεια και ο Κούλης

video

Ο Κούλης, (Κυριακούλης) είχε δηλώσει ότι «θα τελειώσει τα Εξάρχεια από το πρώτο μήνα». Είχε πέσει πολύ γέλιο στα social media. Στην Ελλάδα μπορεί να έχουμε μεγάλη φτώχεια και εξαθλίωση εξαιτίας Μητσοτάκηδων και παρεμφερών αλλά ρίχνουμε πολύ γέλιο και ξεχνιόμαστε. Μερικά από τα πιο ωραία.

«Θα τελειώσει τα Εξάρχεια. Θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ στα Εξάρχεια 500%! ...Aντε μπραβο ρε Κουλη, επιτελους γιατι εχουνε μεινει κατι μερεμετια.. Άνοιγμα του Κούλη στο Κέντρο...Προσωπικά αν εκλεγώ υπόσχομαι να τελειώσω Πατήσια, Χαλάνδρι, Χολαργό και Ηλιούπολη».

Να δούμε τη προσέγγιση Μητσοτάκη και να αναφέρω εν συντομία μια άλλη προσέγγιση που έχουμε στη Νέα Αρχή. Δεν θέλω να επεκταθώ στις θέσεις τις Νέας Αρχής γιατί θα τις εξηγήσουμε σε άλλη σειρά βίντεο και όχι στις Απόψεις.

Στην Ελλάδα οι αντιεξουσιαστές είναι πιο δραστήριοι και ενεργοί από κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Έχει αναρωτηθεί κανείς γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί στην Ελλάδα η εξουσία είναι πιο εκμεταλλευτική και καταπιεστική από κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Είχαμε μιλήσει με αντιεξουσιαστές, όχι αυτούς που τα σπάνε και καίνε, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα δηλώνουν. Τους ρωτήσαμε γιατί οι ομοϊδεάτες τους τα σπάνε και καίνε. Μας είπαν γιατί το τρισάθλιο κράτος είναι καταπιεστικό και εκμεταλλευτικό.

Συμφωνώ απόλυτα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς αντιεξουσιαστής για να συμπεραίνει ότι το γαλαζοπράσινο κράτος, δημιούργημα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι τρισάθλιο, εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό. Όλοι από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά θα πρέπει να είμαστε αντιαθλιοακρατιστές και όχι αντικρατιστές δηλαδή όχι ενάντια στο κράτος αλλά ενάντια στη κρατική αθλιότητα.

Εκεί που διαφωνώ εγώ προσωπικά και η Νέα Αρχή με τους λεγόμενους μπαχαλάκηδες είναι στο τρόπο αντιμετώπισης της κρατικής αθλιότητας. Οι αντιεξουσιαστές θεωρούν ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με το να τα σπάνε και να καίνε. Εγώ και εμείς στη Νέα Αρχή διαφωνούμε με αυτό το τρόπο. Αντίθετα υποστηρίζουμε την πολιτική ανατροπή του σάπιου γαλαζοπράσινου συστήματος που κατέστρεψε τη χώρα και εξαθλίωσε τους πολίτες.

Σε ανθρώπινο επίπεδο συμπονώ την οικογένεια του Μητσοτάκη γιατί έχει θύμα από τον πολιτικό πόλεμο. Έχει δεχτεί πλήγμα από αυτό το χώρο και αναφέρομαι στη δολοφονία Μπακογιάννη. Δεν μπορεί όμως να ξεκινάει εμφύλιο για να βγάλει τα απωθημένα του και να κανονίσει προσωπικές η οικογενειακές διαφορές με το χώρο των αυτονομιστών. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την θέση που ενδεχομένως θα του δώσει ο ελληνικός λαός, προσωπικά το απεύχομαι, για προσωπική η οικογενειακή εκδίκηση.

Η στάση του Μητσοτάκη δείχνει πόσο πραγματικά κακός, διχαστικός, εκδικητικός και επικίνδυνος είναι, πάντα σύμφωνα με τη δική μου εκτίμηση. Κάποιος άλλος μπορεί να πιστεύει το αντίθετο.

Νομίζω ότι ξέρει πως η αιτία του προβλήματος των Εξαρχείων είναι η κρατική εκμετάλλευση και καταπίεση. Δεν θέλει να τη σταματήσει γιατί από αυτό ζούνε όλοι οι βρυκόλακες της πολιτικής, με τη εξαπάτηση, την εκμετάλλευση και τη καταπίεση των πολιτών.

Θέλει να ξεκινήσει εμφύλιο πόλεμο. Θέλει να καίγεται η Αθήνα επί εβδομάδες και να θρηνήσουμε και θύματα. Από μια μεριά είναι καλύτερα να προσπαθήσει να τελειώσει τα Εξάρχεια μέσα σε ένα μήνα γιατί έτσι πιθανώς να τον τελειώσουν τα Εξάρχεια μέσα σε λίγους μήνες και να ησυχάσουμε από αυτόν.

Με τον όρο Εξάρχεια εννοώ το αντιεξουσιαστικό, αντικρατικό, αναρχικό χώρο. Δεν μένουν η κινούνται όλοι στα Εξάρχεια. Μερικοί μπορεί να μένουν και κοντά στο Μητσοτάκη όπως στη περίπτωση Γρηγορόπουλου. 

Ανοίγω παρένθεση για τη περίπτωση Γρηγορόπουλου. Πριν χρόνια δούλευα σε μια γνωστή εταιρεία. Ήταν ένας καθεστωτικός ρουφιάνος που είχε απολύσει πολλούς. Πήγαινε και έλεγε μισές αλήθειες και μισά ψέματα για διάφορους εκεί μέσα. Πήγαινε και έλεγε και διάφορα για μένα. Μετά από λίγο με έπαιρναν τηλέφωνο κάτι φίλοι μου και μου έλεγαν: «Πήγε πάλι ο ρουφιάνος και είπε αυτά και αυτά». Όλα τα ήξεραν οι φίλοι μου αλλά πως τα ήξεραν δεν έχω καταλάβει. 

Αυτός ο ρουφιάνος μου είχε πει λιγες μέρες πριν το θάνατο του Γρηγορόπουλου ότι θα έχουμε νεκρό. Γιατί το έκανε δεν μπορώ να το ξέρω. Μπορεί να ήθελε να μου κάνει τον έξυπνο η να μη μπορούσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του. Εάν με καλέσει εισαγγελέας θα πω το όνομα αλλά δεν μπορώ να αποδείξω ότι μου το είπε. Πως να το αποδείξω; Κλείνω παρένθεση.

Ο Μητσοτάκης θέλει να στείλει τους αστυνομικούς να σκοτωθούν σε οδομαχίες με τους αυτονομιστές. Μπορεί να μην σκοτωθούν αλλα κάποιοι να τραυματιστούν σοβαρά. Ακόμη και αυτό να μην συμβεί μπορεί κάποιος πάνω στην ένταση της στιγμής να κάνει ένα λάθος και να καταστρέψει τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειας του όπως ο Κορκονέας.

Αυτά είναι πολιτικά παιχνίδια και κόλπα που χρησιμοποιούν όλες οι πολιτικάντζες. Ανάβουν τα αίματα, οι δεξιοί υποστηρίζουν τους αστυνομικούς, οι αριστεροί τους αυτονομιστές, δημιουργείται πόλωση και ανεβαίνει η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας.

Τα βαμπίρια επιβιώνουν με το «διαίρει και βασίλευε» και τη δημιουργία διχασμού. Οι κάθε λογής Μητσοτάκηδες ηγούνται στα πρόβατα και τα βόδια της κεντροδεξιάς, οι φίλοι τους στα πρόβατα και τα βόδια της κεντροαριστεράς. Μετά οι Μητσοτάκηδες και οι φίλοι τους συνεννούνται μεταξύ τους πως θα εκμεταλλεύονται και θα καταπιέζουν τα πρόβατα και τα βόδια όλου του φάσματος.

Το κάθε Μητσοτάκη τον ενδιαφέρουν οι ψηφοφόροι του κέντρου και της δεξιάς. Τους αριστερούς ξέρει ότι τους έχει «χαμένους από χέρι».

Ο Μητστοτάκης και οι Μητσοτάκηδες αυτού του κόσμου βλέπουν τους αστυνομικούς αναλώσιμους. Είναι καθήκον των αστυνομικών να δώσουν ακόμη και τη ζωή τους για την ασφάλεια των πολιτών όπως είναι καθήκον των ενόπλων δυνάμεων να δώσουν τη ζωή τους για την εθνική άμυνα. Δεν μπορεί όμως η κάθε πολιτικάντζα να τους θυσιάζει χωρίς λόγο, μόνο και μόνο για πολιτικά παιχνίδια και οικογενειακές διαφορές.

Ο Μητσοτάκης δε θεωρεί τους αστυνομικούς  ανθρώπους αλλά υπανθρώπους, δεύτερης η τρίτης κατηγορίας. Και αυτό γιατί δεν τελείωσαν το Κολλέγιο δεν φοίτησαν στο Χάρβαρντ και το Στάνφορντ και δεν πήγαιναν στο Εκάλη Κλαμπ, στα πάρτυ του Καίσαρη, με μάσκες.

 Όσον αφορά το πρόβλημα των Εξαρχείων που είναι πραγματικά ένα σοβαρό πρόβλημα, στη Νέα Αρχή σκοπεύουμε να το αντιμετωπίσουμε αλλιώς. Θα δούμε την αρρώστεια και όχι το σύμπτωμα. Η αρρώστεια είναι η κρατική εκμετάλλευση και καταπίεση.

Θέλουμε να υπάρχει αρμονία στα τμήματα του συνόλου και ο χώρος των Εξαρχείων είναι τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας. Θα κάνουμε τα Εξάρχεια Σόχο, Γκρήνουιτς Βιλατζ και καλύτερα. Θα αναπτύξουμε τους συνεταιρισμούς. Περισσότερα θα πούμε σε ειδική σειρά Βίντεο με τις θέσεις της Νέας Αρχής.  

Scroll to Top