Ταφόπλακα στη ΝΔ

Ταφόπλακα στη ΝΔ

Πανηγυρίζουν στο κεντροαριστερό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας γιατί οι κεντροαριστεροί Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ κατόρθωσαν να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας. Έτσι ο κεντροαριστερός Πρόεδρος Μπάιντεν θα είναι λίγο αποδυναμωμένος καθώς όπως φαίνεται οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν με μικρή διαφορά την Βουλή των Αντιπροσώπων. Αν κέρδιζαν και την Γερουσία οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι, ο κεντροαριστερός Πρόεδρος Μπάιντεν θα ήταν πολύ αποδυναμωμένος. Το γεγονός πως πανηγυρίζουν στη ΝΔ φανερώνει πόσο αδαείς είναι.

Με μια πρώτη ματιά, είναι καλό για ένα κεντροαριστερό κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία που ο κεντροαριστερός Πρόεδρος των ΗΠΑ αποδυναμώθηκε λίγο αντί να αποδυναμωθεί πολύ. Υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ όλων των κεντροαριστερών κομμάτων. Όμως αυτό για το οποίο πανηγυρίζουν, θα αποδειχτεί τελικά η ταφόπλακα τους. Θα μπορούσαν να το διαπιστώσουν και οι ίδιοι, αν είχαν μια πιο προσεκτική εξέταση των πραγμάτων και δεν ήταν τόσο επιπόλαιοι και αδαείς. Τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών ήταν ένα μικρό σοκ για τους Ρεπουμπλικάνους που περίμεναν πολύ καλύτερα.

Τους έκανε να ξυπνήσουν, να πεισμώσουν και να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να κερδίσουν σε δύο χρόνια τις Προεδρικές εκλογές. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε και από τον εαυτό σας. Καμμιά φορά προσπαθείτε να πετύχετε κάτι, χωρίς όμως να περάσετε κάποια όρια που έχετε θέσει δηλαδή να κάνετε κάποια πράγματα που δεν θα θέλετε να κάνετε. Πιστεύετε πως μπορείτε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να ξεπεράσετε τα όρια. Όμως όταν βλέπετε πως τελικά δεν το καταφέρνετε, κάπως χαλαρώνετε τους περιορισμούς που έχετε θέσει στον εαυτό σας προκειμένου να επιτύχετε το επιδιωκόμενο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν μια στάση χαλαρή σε πολλά θέματα. Νόμιζαν πως μπορούσαν μόνοι τους να τα βάλουν με μια παγκόσμια Νεοταξική συμμορία. Πίστευαν πως μπορούν να έχουν μια υποστηρικτική θέση στην Ουκρανία και επικριτική ή εχθρική προς την Ρωσία. Όμως όσον αφορά το θέμα της παγκοσμιοποίησης, οι Ρεπουμπλικάνοι είναι στην ίδια μεριά με την Ρωσία, αντίθετοι με το σχέδιο ΝΤΠ.

Η Ουκρανία είναι με την ΝΤΠ διότι η συμμετοχή της Ουκρανίας και όλης της Ανατολικής Ευρώπης στην ΕΕ, πλην της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, είναι μέσα στο σχέδιο ΕΕ-ΝΤΠ. Κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι, όχι όλοι, είχαν καουμπόικη νοοτροπία, να τα βάλουν μόνοι τους με όλους και να τους νικήσουν. Νόμιζαν πως μπορούν να τα βάλουν και με την ΝΤΠ και με την Ρωσία που είναι κατά της ΝΤΠ. Αυτό ήταν κακή στρατηγική, για να μην πω έλλειψη κοινής λογικής.

Κάτι που έχει γραφεί πολλές φορές, θα ήταν σαν να πολεμούσαν τους Ναζί στην Δυτική Ευρώπη και παράλληλα τον Στάλιν στην Ανατολική που πολεμούσε και αυτός τους Ναζί. Στην παγκόσμια Νεοταξική συμμορία «έτριβαν τα χέρια τους». Η Νεοταξική συμμορία υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς όπως υποστηρίζει την Νέα Δημοκρατία αλλά και τα άλλα κόμματα της Βουλής, πλην ΚΚΕ και ίσως Ελληνικής Λύσης (υπάρχει ένα τεράστιο ερωτηματικό και σοβαρές ενδείξεις πως είναι νεοταξικό κόμμα). Όταν γίνονται εκλογές σε μια χώρα, βοηθάνε τους δικούς τους όπως έγινε πρόσφατα στις ΗΠΑ.   

Τώρα θα συμβεί το εξής ή μάλλον θα ενταθεί αυτό που ήδη συμβαίνει. Η ΝΤΠ θα είναι δυνατή σε κεντροαριστερά και κέντρο ενώ η αντί-ΝΤΠ σε κεντροδεξιά-δεξιά και αριστερά. Αυτό προέρχεται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όπου οι σοσιαλιστές Ναζί, πολεμούσαν τους οικονομικά φιλελεύθερους Αμερικάνους και Βρετανούς και τους κομμουνιστές Σοβιετικούς. Θα δημιουργηθεί ένα γκρουπ αντινεοταξικών κεντροδεξιών-δεξιών κομμάτων σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Ωκεανία και πιθανώς σε άλλες ηπείρους όπου το Νεοταξικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έχει θέση.

Θα σπρωχτούν στον χώρο κεντροαριστεράς – κέντρου μαζί με όλους τους άλλους Νεοταξίτες. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για ένα σοσιαλιστικό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ αλλά το κεντροαριστερό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας παριστάνει πως είναι κεντροδεξιό και αυτοπροσδιορίζεται στην κεντροδεξιά. Τώρα, επιτέλους μετά από δεκαετίες, θα αντικατασταθεί από ένα αντί-νεοταξικό γνήσιο και όχι πλαστό κεντροδεξιό τμήμα που θα ανήκει στο γκρουπ των αντινεοταξικών κεντροδεξιών και δεξιών κομμάτων.

Δηλαδή ενώ υπήρχε για δεκαετίες κέντρο μαζί με κεντροδεξιά και η δεξιά ξεχωριστά, τώρα θα γίνει κεντροδεξιά μαζί με δεξιά που θα είναι αντινεοταξικές και η κεντροαριστερά μαζί με το κέντρο και θα είναι νεοταξικά. Δηλαδή η μάχη θα δοθεί μεταξύ νεοταξικού κεντροαριστερού-κεντρώου χώρου και αντινεοταξικού κεντροδεξιού-δεξιού ενώ θα υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό αντινεοταξικής αριστεράς.

Εκτός αυτού, οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν μάλλον τις επόμενες εκλογές, σε δύο χρόνια, γιατί πλέον είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να κερδίσουν. Βλέπουν πως δεν μπορούν να τα βάλουν με όλους αλλά θα χρειαστούν την βοήθεια της παγκόσμιας αντινεοταξικής συνωμοσίας γιατί οι Δημοκρατικοί έχουν την βοήθεια της παγκόσμιας νεοταξικής συνωμοσίας.

Στέφανος

Scroll to Top