Ταλαιπωρία για τον έρωτα

Ταλαιπωρία για τον έρωτα

προηγούμενο Γνωριμίες μέσω Διαδικτύου

Έχουν κανονίσει με κάποιο γνωστό να τους καλέσει λίγο μετά που θα ξεκινήσει το ραντεβού. Αν τους ενδιαφέρει το ραντεβού, μιλάνε συνθηματικά όπως έχουν κανονίσει από πριν και το κλείνουν σύντομα. Αν δεν τους ενδιαφέρει ερωτικά το άλλο άτομο, βρίσκουν μια δικαιολογία για το τηλεφώνημα και φεύγουν. Συνήθως το ραντεβού το καταλαβαίνει πως ήταν φτιαχτό αλλά είναι κάπως καλύτερα από το να φύγει αμέσως μόλις την ή τον δει. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι αγένεια και θα πληγώσει τον άλλον ή την άλλη.

Το ραντεβού στα τυφλά (blind date) μπορεί να είναι άβολο ή και πολύ βαρετό. Για λόγους καλής συμπεριφοράς πρέπει να προσποιείσαι ενδιαφέρον για κάποιο άτομο που δεν σε ενδιαφέρει καθόλου. Βέβαια έχει τύχει να γνωρίσω αξιόλογες γυναίκες που δεν με ενδιέφεραν ερωτικά. Το ζητούμενο όμως της όλης ταλαιπωρίας είναι η γνωριμία για ερωτική σχέση και όχι η γνωριμία με αξιόλογους ανθρώπους.

Βέβαια κάποιοι φεύγουν από το ραντεβού, αμέσως ή γρήγορα, περισσότερο άντρες. Δεν οφείλεται στο ό,τι οι άντρες είναι πιο αγενείς αλλά στο ό,τι γλυτώνουν τα έξοδα που συνήθως επιβαρύνουν αυτούς. Την κοπέλα ή τη γυναίκα δεν την πειράζει και πολύ να πιεί ένα καφέ, ένα ποτό ή να φάει κάτι αφού κατά πάσα πιθανότητα θα είναι δωρεάν, κερασμένα από τον άντρα.     

Συνήθως πληρώνουν οι άντρες, κάτι που είναι λάθος, γιατί αν οι γυναίκες θέλουν ίσα δικαιώματα, θα πρέπει να έχουν και ίσες υποχρεώσεις. Κανονικά θα πρέπει οι γυναίκες να πληρώσουν τον καφέ τους, το ποτό τους ή το φαγητό τους. Όμως δεν συμβαίνει. Έτσι μπορεί για τους άντρες να αποβεί μια δαπανηρή δραστηριότητα, ειδικά αν πρέπει να βγουν με πολλές μέχρι να καταλήξουν σε κάποια όπου υπάρχει αμοιβαία έλξη και αμοιβαίο ερωτικό ενδιαφέρον.

Κάποιες γυναίκες, όχι όλες, το εκμεταλλεύονται για να βγαίνουν τζάμπα με τα ραντεβού μέχρι να βρεθεί κάποιος να κάνουν σχέση, για να εξακολουθήσουν να βγαίνουν τζάμπα. Δηλαδή τραβάνε κάπως τα ραντεβού, δύο τρία όσα μπορούν, παρόλο που ξέρουν πως δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα ερωτικό με το θύμα. Χρησιμοποιούν απλά το θύμα για να τις βγάλει μερικές φορές, μέχρι να βαρεθεί να προσπαθεί.

Αν καταφέρουν το θύμα να τις πάει σε εστιατόριο, είναι επιτυχία. Αν μάλιστα το εστιατόριο είναι ακριβό, είναι μεγάλη επιτυχία. Μπουζούκια είναι σούπερ επιτυχία. Δίνουν ελπίδες στο θύμα και αυτό προσπαθώντας να τις εντυπωσιάσει για να τις ρίξει καταξοδεύεται. Σίγουρα δεν σκέφτονται όλες οι γυναίκες έτσι αλλά και οι άντρες από την μεριά τους δεν μπορούν να ξέρουν ποιες είναι σε αυτό το στυλ, το εκμεταλλευτικό.

Υπάρχει όμως και άλλη εξαπάτηση, από την πλευρά των ανδρών. Κάποιοι ξοδεύουν πολύ περισσότερο από ό,τι τους επιτρέπει το οικονομικό τους επίπεδο, δίνοντας έτσι την εντύπωση του εύπορου ή πλούσιου. Οι γυναίκες αντιλαμβάνονται πως μαζί τους θα περάσουν καλά. Πολλές μάλιστα βλέπουν σοβαρά την σχέση, γιατί τον όνειρο των περισσότερων γυναικών είναι να παντρευτούν έναν εύπορο ή πλούσιο.

Έτσι κατορθώνουν να τις ρίξουν στο κρεβάτι. Μετά από κάποιες μέρες ερωτικής πανδαισίας, εξαφανίζονται για να μαζέψουν χρήματα για το επόμενο θύμα τους. Δεν μπορεί να το καταλάβουν οι γυναίκες πως δεν έχουν λεφτά από το σπίτι ή το αυτοκίνητο; Αυτοί οι τύποι είναι οργανωμένοι και με σχέδιο. Μπορεί να νοικιάσουν ένα ακριβό αυτοκίνητο, χωρίς το σήμα της εταιρείας ενοικίασης.

Μπορεί να δανείζονται ένα ακριβό αυτοκίνητο από ένα πλούσιο φίλο ή συγγενή. Μπορεί να πουν πως το αυτοκίνητο είναι στο συνεργείο ή πως είχαν τροχαίο και το πούλησαν και να κυκλοφορούν με ταξί. Όσον αφορά το σπίτι μπορεί να πουν πως μένουν με την μητέρα τους. Οι γυναίκες φοβούνται μήπως είναι κανείς παντρεμένος, εκτός αν είναι κι αυτές παντρεμένες οπότε το προτιμούν. Αν σηκώνει αυτός το σταθερό και μιλάει άνετα στο κινητό από το σπίτι, δεν έχουν πρόβλημα.

Βέβαια τέτοιες συμπεριφορές, από άντρες ή γυναίκες, δεν είναι κάτι καινούριο που προέκυψε λόγω του Ίντερνετ. Γινόταν και πριν το Ίντερνετ. Παλαιότερα όμως ήταν δύσκολο να βρίσκουν συνεχώς θύματα, οι γυναίκες για να τις βγάζουν τζάμπα και οι άντρες να τις παραμυθιάζουν πως έχουν λεφτά. Τώρα λόγω του Ίντερνετ, τα υποψήφια θύματα είναι ατέλειωτα.

Πολλοί άντρες διαπίστωσαν πως η δραστηριότητα καταντάει δαπανηρή και αρκετές γυναίκες προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν για να βγαίνουν τζάμπα και το σταμάτησαν. Πολλές γυναίκες κουράστηκαν ή έπεσαν σε παραμυθατζήδες που το έπαιζαν Ωνάσηδες. Λύση σε πολλά από αυτά τα προβλήματα δίνεται από τα πάρτι ελεύθερων που μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με τα social media και τους ιστότοπους γνωριμιών.

Φίλιππος

 

Scroll to Top