Τελειώνει ο Μητσοτάκης;

Τελειώνει ο Μητσοτάκης;

Η Ούρσουλα φον ντε Λάιεν μας επισκέφθηκε και εμάς μαζί με άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες. Υποτίθεται ότι ο σκοπός της επίσκεψης είναι το πακέτο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που για την Ελλάδα λέγεται Ελλάδα 2.0. Η επίσκεψη της ξεκίνησε από Ισπανία και Πορτογαλία. Το αεροπλάνο της παρουσίασε βλάβη στη Μαδρίτη και ματαιώθηκε η πτήση, με αποτέλεσμα να φθάσει το επόμενο πρωί αντί για το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιουνίου. Θα συνεχίσει το ταξίδι της στην Δανία. 

Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο, η Ελλάδα θα είναι με τους Συμμάχους δηλαδή τις αγγλόφωνες χώρες (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία) μαζί με διάφορες άλλες. Για αυτό να μην έχει κανένας απολύτως καμία αμφιβολία. Επομένως τι νόημα έχει η επίσκεψη της Φοντελάνα; Υπάρχουν διάφορες πιθανές εξηγήσεις. Τα προγραμματισμένα γεγονότα δεν ανατρέπονται αυτόματα από οποιοσδήποτε εξελίξεις. Δηλαδή αν η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί από καιρό, θα γίνει ακόμη κι αν εν τω μεταξύ συνέβησαν πράγματα που την καθιστούν άχρηστη ή μικρής σημασίας.

Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και άλλα που γίνονται αλλά δεν λέγονται. Καμία φορά πρέπει να βλέπουμε την γλώσσα του σώματος. Και ο Μητσοτάκης και η Φοντελάνα ήταν μαγκωμένοι… μουδιασμένοι… χωρίς ενθουσιασμό ή αισιοδοξία. Το σώμα τους ήταν σαν να δήλωνε «τζάμπα τα λέμε τώρα αυτά αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς». Ενδεχομένως ο Μητσοτάκης να της είπε πως η Ελλάδα πρόκειται να βγει από την ΕΕ.

Μια άλλη εξήγηση είναι πως οι χώρες που επισκέπτεται πρόκειται να βγουν σύντομα από την ΕΕ και αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός της επίσκεψης της, να συζητηθεί η διαδικασία εξόδου. Να είσαστε σίγουροι ότι η έξοδος οποιασδήποτε χώρας θα ανακοινωθεί λίγο πριν γίνει αλλά θα προετοιμάζεται πολύ καιρό πριν. Ισπανία και Πορτογαλία είναι στην κορυφή της λίστας για έξοδο, με πρώτη την Ελλάδα.

Υπάρχει και μία άλλη εξήγηση που είναι η πιο προφανής. Οι Νεοταξίτες συνεχίζουν απτόητοι τον χαβά τους. Μην ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό. Οι Γερμανοί συνέχιζαν να πολεμούν μέχρι που οι Σύμμαχοι και οι Ρώσοι είχαν μπει μέσα στο Βερολίνο. Αυτή είναι η νοοτροπία τους που έχει συν και πλην. Αν έχουν μία μικρή πιθανότητα να κερδίσουν αυτό που προσπαθούν, με αυτόν τον τρόπο μπορεί να το πετύχουν. Από την άλλη βλέπουν τον γκρεμό και προχωράνε ίσια μπρος χωρίς να κόβουν ταχύτητα.

Για την ακρίβεια ο διαγωνισμός για το ποιοι θα μπουν πρώτοι στο Βερολίνο δεν ήταν μεταξύ Ρώσων και Συμμάχων αλλά μέσα στις τάξεις του Ερυθρού Στρατού. Στις 20 Απριλίου 1945, την ημέρα των γενεθλίων του Χίτλερ, ο στρατηγός Ζούκωφ με το 1ο Λευκορωσικό Μέτωπο προήλαυνε από βορειοανατολικά ενώ ο στρατηγός Κόνεφ του 1ου Ουκρανικού Μετώπου από νότια. Οι Γερμανοί συνέχισαν να πολεμούν. Ο Χίτλερ αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου 1945.

Είναι πιθανό οι Γερμανοί να συνεχίσουν τον προγραμματισμό τους ακόμα και αν η ΕΕ διαλύεται. Αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να πιστεύουμε οτιδήποτε άλλο από το ότι η Ελλάδα θα είναι με τους Συμμάχους. Οι Ελληνοαμερικάνοι έχουν ασκήσει αφόρητη πίεση, μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, ως προς αυτό το ζήτημα και στους Δημοκρατικούς και στους Ρεπουμπλικάνους. Θέλουν να προστατέψουν την χώρα και να μην ξαναπάθει όσο έπαθε εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης. 

Να εξηγήσουμε ότι ο Μητσοτάκης στηρίζεται από τους Αμερικανοεβραίους του Δημοκρατικού κόμματος μέσω της Μαρέβας. Αναμφισβήτητα οι Αμερικανοεβραίοι έχουν δύναμη αλλά δεν ελέγχουν τα πάντα. Ίσως ο Μπάιντεν να μην είναι ακόμη στην ίδια γραμμή με τους Αμερικανοεβραίους του κόμματος του. Πιο παλιά υποστήριζαν όλοι την Νέα Τάξη αλλά μάλλον ο Μπάιντεν έχει διαφοροποιηθεί προς μία εναλλακτική παγκοσμιοποίηση, με δημιουργία γκρουπ Συμμάχων. 

Δεν είναι Εβραίος αλλά από καθολική οικογένεια είναι και μάλιστα λέγεται πως είναι πιστός. Κυρίως είναι ιρλανδικής καταγωγής. Ο Ομπάμα είναι Προτεστάντης με συμπάθεια προς τους Μουσουλμάνους λόγω του πατέρα του. Στο Δημοκρατικό κόμμα δεν γίνεται ότι λένε οι Εβραίοι, αν και έχουν σημαντική επιρροή. Οι κεντροαριστεροί Εβραίοι ήταν υπέρμαχοι της Νέας Τάξης. Ίσως εξακολουθούν να είναι.

Πιθανώς λοιπόν ο Μητσοτάκης να είναι και εκτός της γραμμής του Δημοκρατικού κόμματος, όχι μόνο εκτός γραμμής Τραμπ. Επειδή έχει στηριχτεί σημαντικά από τον Σημίτη και την Γερμανία λόγω της οικογένειας της αδελφής του Θεοδώρας που είναι γερμανόδουλοι, του είναι πολύ δύσκολο να κάνει κωλοτούμπα και γυρίσει την πλάτη του στην ΕΕ. Σε αυτή την περίπτωση, λίαν συντόμως θα τελειώσει. Και ο πατέρας του δεν έμεινε για πάντα. Κάθισε τέσσερα χρόνια και μετά έφυγε.

Τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολες εποχές. Παπανδρέου και Σαμαράς έφυγαν στην μέση της θητείας. Ίσως να περιμένει κάτι αντίστοιχο τον Μητσοτάκη. Εμείς πάμε με αυτά που βλέπουμε και ακούμε. Όσο μιλάει και ενεργεί υπέρ της ΕΕ, θα τον θεωρούμε αντίπαλο μας και θα προσπαθούμε να τον ανατρέψουμε. Αν το γυρίσει προς τους Συμμάχους θα τον υποστηρίξουμε, με τις προϋποθέσεις που ήδη έχουμε εξηγήσει.   

Είναι καμένο χαρτί

Δημήτρης

Scroll to Top