Την έβγαλαν λάδι

Την έβγαλαν λάδι

AUDIO

Σαν λαίλαπα σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους και δεν άφησαν όρθιο τίποτα. Θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες για να μπορέσει η χώρα να συνέλθει από την ανείπωτη καταστροφή που προκάλεσαν.

Κατέστρεψαν την οικονομία της Ελλάδας. Διέλυσαν τελείως την παραγωγική βάση. Είμαστε πλέον μια χώρα που δεν παράγει τίποτα, με δική τους ευθύνη. Μας έφθασαν στο ίδιο επίπεδο με την Τουρκία και θα μας πηγαίνουν συνεχώς χαμηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη μέχρι που θα γίνουμε μια από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη.

Χρεοκόπησαν την χώρα και την οδήγησαν στην υποδούλωση από τους δανειστές. Μας κατάντησαν επαίτες και υπόδουλους! Ξεφτίλισαν σε όλη την Υφήλιο, έναν περήφανο λαό με μακραίωνη και σημαντική Ιστορία! Ντρόπιασαν τους ομογενείς που μοχθούν σε όλο το κόσμο να αποδείξουν ότι οι Έλληνες είναι ικανοί και εργατικοί. Έκαναν τη λέξη Έλληνας συνώνυμη με τεμπέλης, άχρηστος και απατεώνας.

Μας έστυψαν οικονομικά μέχρι του σημείου που δεν πηγαίνει άλλο για να πληρώσουμε τα κλεμμένα και τα κατασπαταλημένα. Για να πληρώσουμε τα δικά τους λάθη και την δική τους κακοδιαχείριση.

Κατέστρεψαν ολοκληρωτικά και οριστικά δεκάδες χιλιάδες! Πάρα πολλοί άνθρωποι πάνω από πενήντα ετών δεν θα ξαναδουλέψουν ποτέ, δεν θα βγάλουν σύνταξη και θα έχουν πολύ άσχημα γεράματα. Περίμεναν τα χρόνια της σύνταξης για να ηρεμήσουν από τον αγώνα της ζωής, λίγο πριν το τέλος. Αντί για την ηρεμία τους περιμένει η κόλαση. Πολλοί πλήρωναν το ΙΚΑ και τα διάφορα ταμεία για να τα φάνε οι επιτήδειοι και να τα κακοδιαχειριστούν οι άσχετοι.

Η ζωή πολλών νέων καταστράφηκε πριν ακόμη ξεκινήσει. Δεν θα μπορέσουν να κάνουν οικογένεια. Πως να κάνουν οικογένεια όταν δεν μπορούν καλά-καλά να συντηρήσουν τον εαυτό τους; Πολλοί νέοι δεν δουλεύουν. Θα περιμένουν πολλά χρόνια για να δουλέψουν. Όσοι δουλεύουν είναι με μισθούς πείνας και πολλές φορές μαύρα. Θα έχουν στη ζωή τους πολλά χρόνια ανεργίας και με δυσκολία θα συμπληρώσουν τα ελάχιστα ένσημα για συνταξιοδότηση. Άλλοι νέοι αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι μην γυρίσουν ποτέ σε αυτή την παλιοχώρα, έτσι όπως την κατάντησαν οικονομικά ερείπια.  

Άνθρωποι έτρωγαν στα συσσίτια και από τα σκουπίδια. Οικογένειες έμειναν στον δρόμο. Παιδιά λιποθυμούσαν στο σχολείο από την πείνα. Δεν τέλειωσαν αυτές οι σκηνές, θα τις βλέπουμε για δεκαετίες. Σκότωσαν χιλιάδες αθώους συμπατριώτες μας! Τους έφθασαν σε τέτοια απελπισία που η αυτοκτονία ήταν η μόνη διέξοδος. Οι ψυχές των πεθαμένων ζητούν δικαίωση. Οι ψυχές των πεθαμένων θα στοιχειώνουν για πάντα όσους ψηφίσουν τους καταστροφείς της χώρας.

Και όλα αυτά γιατί; Για να πάρουν τις καρέκλες και να γεμίσουν τους λογαριασμούς τους με λεφτά, κλεμμένα από τον Ελληνικό λαό. Οι Έλληνες έχουν πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα από τα λάθη, την κακοδιαχείριση, τις ψευτιές και τις κλεψιές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Η ευθύνη είναι μισή-μισή. Τώρα ποιος έχει λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω δεν έχει νόημα.

Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε πολιτικά. Από ένα κόμμα του 40% έφθασε κάτω από 5%. Από τις δυο πρώτες θέσεις, είχε πέσει στην έβδομη θέση. Σίγουρα αυτό δεν είναι αρκετό γιατί οι περισσότεροι από τους πολιτικούς είναι μια χαρά, σε αντίθεση με τους πολίτες. Εκτός από τον Τσοχατζόπουλο έπρεπε και άλλοι να βρεθούν στη φυλακή τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την ΝΔ. Έπρεπε να μπουν στην φυλακή και οι βασικοί υπαίτιοι της εθνικής καταστροφής, όποιοι κι αν είναι από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. 

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας είναι ότι το ΠΑΣΟΚ τιμωρήθηκε σκληρά, τουλάχιστον πολιτικά. Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία που είναι εξίσου υπεύθυνη για όλα όσα έγιναν και θα γίνουν, την έβγαλε λάδι.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πληρώσει τίποτα επί της ουσίας. Σε απόλυτους αριθμούς έχει μειωθεί η δύναμη της αλλά εξακολουθεί να είναι το κόμμα εξουσίας της κεντροδεξιάς και μάλιστα φλερτάρει με την αυτοδυναμία. Όλοι πλήρωσαν το τίμημα, το ΠΑΣΟΚ και οι πολίτες, εκτός από την Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία δεν τιμωρήθηκε. Δεν είναι σωστό, δεν είναι δίκαιο, δεν είναι πρέπον δεν είναι καλό για την χώρα. Πρέπει να πληρώσει και η ΝΔ τίμημα ανάλογο με του ΠΑΣΟΚ.

Scroll to Top