Θα γίνει η Ελλάδα ροντέο;

Θα γίνει η Ελλάδα ροντέο;

AUDIO

Πριν λίγες μέρες ένας φίλος της ΔΕΚΑ, μας ρώτησε δικαιολογημένα:

«Λέτε πολλά διαφορετικά πράγματα. Λέτε ότι  θα ρίξετε τον Μητσοτάκη και ότι θα συγκυβερνήσετε με τον Μητσοτάκη. Λέτε ότι η Πολιτοφυλακή θα εκτελέσει εκατοντάδες για εσχάτη προδοσία αλλά και ότι αν αλλάξουν στάση θα ελαφρύνουν την θέση τους. Μετά λέτε ότι προτιμάτε την σταθερότητα αλλά θα γίνει η Ελλάδα ροντέο. Τι από όλα θα γίνει τελικά;»

Νομίζαμε ότι είχαν γίνει κατανοητά αυτά που λέμε. Θα προσπαθήσουμε να τα εξηγήσουμε κάπως καλύτερα, επαναλαμβάνοντας αναγκαστικά κάποια που έχουμε ήδη πει. Πρώτα από όλα όταν λέμε ότι θα ρίξουμε τον Μητσοτάκη εννοούμε ότι ο ελληνικός λαός θα τον ρίξει με την συμβολή της ΔΕΚΑ. Το τι θα γίνει εξαρτάται από  πολλούς παράγοντες. Εξαρτάται από τι στάση θα κρατήσουν διάφοροι σε πολλά θέματα και τι θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο Μητσοτάκης είναι ο λάθος άνθρωπος για λόγους που έχουμε εξηγήσει. Είναι γέννημα θρέμμα του φαύλου συστήματος που έφερε τόσα πολλά δεινά στην χώρα. Το πιθανότερο είναι πως ο λάθος άνθρωπος θα κάνει τα λάθος πράγματα. Αν όμως ο λάθος άνθρωπος κάνει τα σωστά πράγματα, τότε δεν έχουμε πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να τα κάνει στο 100% αλλά σε μεγάλο βαθμό.

Αν κάνει τα σωστά και μας δώσει τρία με πέντε υπουργεία για να εφαρμόσουμε κάποιες πολιτικές που είναι απαραίτητες, δεν θα τον ρίξουμε. Ούτε το ένα θα γίνει ούτε το άλλο. Δίνουμε πολύ λίγες πιθανότητες αλλά δεν είναι τελείως απίθανο. Αφού δεν πρόκειται να γίνει, τότε γιατί το ζητάμε; Γιατί έτσι δεν θα φταίμε εμείς για όποια δυσάρεστη τροπή πάρουν τα πράγματα, θα φταίνε αυτοί. Εμείς τους προειδοποιήσαμε.

Για εμάς είναι η προτιμότερη εναλλακτική γιατί έχει την  μικρότερη αναστάτωση. Εμάς μας ενδιαφέρει να γίνουν τα σωστά πράγματα με την μικρότερη δυνατή αναστάτωση. Το ξέρουμε ότι η αναστάτωση είναι κακό για την χώρα. Αν όμως μια σύντομη αναστάτωση οδηγήσει τελικά σε μία πολύ καλύτερη μακροχρόνια κατάσταση, η αναστάτωση είναι προτιμότερη από την ηρεμία. Δεν είναι μόνο ο Μητσοτάκης. Ο Μητσοτάκης δεν είναι αρχηγός στο κόμμα του Μητσοτάκη, είναι πρόεδρος της ΝΔ. Είναι ένα ολόκληρο κόμμα που είναι ευρώδουλο. Ακόμη και να θέλει ο Μητσοτάκης να κάνει κάποια πράγματα, ίσως να μην μπορεί. Θα κινδυνέψει να διασπαστεί το κόμμα σε περίπτωση που πει ότι θα βγάλει την Ελλάδα από την ΕΕ. Έτσι πάλι θα πέσει από μέσα από το κόμμα. Δεν είναι μόνο το θέμα της ΕΕ. Είναι πολλά τα θέματα. Με αρκετά έχουμε ήδη ασχοληθεί και με άλλα πρόκειται να ασχοληθούμε.

Είναι και άνθρωποι εκτός ΝΔ που τον στήριξαν και είναι ευρώδουλοι. Ένα παράδειγμα είναι ο Σημίτης που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Βοήθησε πολύ τον Μητσοτάκη να κερδίσει τις εσωκομματικές και τις εθνικές εκλογές. Ο Μητσοτάκης έχει υπογράψει λευκές επιταγές στον Σημίτη και τον φιλογερμανικό παράγοντα. Χρωστάει πολλά.

Το να πέσει ο Μητσοτάκης είναι το λιγότερο, αν φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις. Θα συμβούν πολύ χειρότερα πράγματα. Έχουμε από σχέδιο Α μέχρι σχέδιο Ω. Είμαστε περίπου στη μέση τώρα. Ο Μητσοτάκης δεν θα πέσει μόνο με το σχέδιο Ω. Θα πέσει και με άλλα σχέδια. Στο σχέδιο Ω θα γίνει η Ελλάδα ροντέο. Ας καταλάβει καθένας ότι θέλει. Δεν πρόκειται να το εξηγήσουμε ούτε να βγάλουμε ανακοίνωση. Θα είναι η μεγαλύτερη αναστάτωση. Αν φθάσουμε στο σχέδιο Ω όπου θα γίνει η Ελλάδα ροντέο, θα οφείλεται στην δική τους στάση. Το σχέδιο Ω μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε στιγμή, παραλείποντας τα ενδιάμεσα σχέδια. Πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι ήδη έχουμε καθυστερήσει και πρέπει να εφαρμόσουμε το σχέδιο Ω για να τελειώνουμε μια και καλή.

Τώρα το αν θα επανέλθει η θανατική ποινή για εσχάτη προδοσία και αν περάσει η δημιουργία της Πολιτοφυλακής, είναι θέμα που εξαρτάται από τον ελληνικό λαό. Πρέπει πρώτα να μας βάλει στην Βουλή κατ΄ελάχιστο. Το ιδανικό θα ήταν να μας δώσει αυτοδυναμία. Θα κάνουμε δημοψήφισμα σε δέκα περίπου θέματα όπου θα είναι μέσα και αυτά τα δύο. Μπορεί να περάσουν μπορεί να μην περάσουν. Αν περάσουν και έχουμε πολλές καταδίκες εις θάνατον για εσχάτη προδοσία, οι εκτελέσεις θα γίνουν από την από την Πολιτοφυλακή. Ας υποθέσουμε ότι περνάει η θανατική ποινή και έχουμε πολλές καταδίκες εις θάνατον για εσχάτη προδοσία αλλά δεν περνάει η δημιουργία της Πολιτοφυλακής. Τότε οι εκτελέσεις θα γίνουν από τον στρατό ή την αστυνομία. Αν οι καταδίκες είναι λίγες, τότε θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της θανάσιμης ένεσης. Μπορεί όμως να μην περάσει ούτε η θανατική ποινή. Τότε θα φάνε ισόβια όσοι καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία. Όσοι έχουν φροντίσει να ελαφρύνουν την θέση τους θα την γλυτώσουν. Όσοι δεν το έχουν κάνει δεν θα την γλυτώσουν.

Εμάς επιθυμία μας είναι να γίνουν τα σωστά πράγματα με την λιγότερη δυνατή αναστάτωση. Θέλουμε να κάνει ο Μητσοτάκης τα σωστά πράγματα και να μας δώσει τρία με πέντε υπουργεία για να εφαρμόσουμε πολιτικές που είναι απαραίτητες. Δεν θέλουμε να φθάσουμε στο σχέδιο Ω. Αν όμως δεν υπάρχει άλλος τρόπος, θα φτάσουμε τελικά εκεί. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε πλέον την συνέχιση της καταστροφής της χώρας. Εμείς προτιμούμε την εναλλακτική με την μικρότερη αναστάτωση. Από αυτούς εξαρτάται που θα φθάσουμε. Αυτοί θα ευθύνονται αν θα γίνει η Ελλάδα ροντέο και όχι εμείς. Δεν πρέπει να σκεφτούν μόνο την χώρα αλλά και τον εαυτό τους. Θα είναι άσχημο για την χώρα αλλά πολύ χειρότερο για αυτούς. Όταν θα γίνει η Ελλάδα ροντέο, η θέση τους θα είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Scroll to Top