Θα μας κάνει χαλάστρα

Θα μας κάνει χαλάστρα

AUDIO

Δεν ξέρουμε πια τι να κάνουμε με αυτόν τον άνθρωπο τον Μητσοτάκη. Εδώ μιλάμε τόσο καιρό για ένα τεράστιο θέμα και αυτός βγαίνει σε κάποια συνέντευξη στις ΗΠΑ και μιλάει για Ευρωζώνη. Μήπως δεν έχει καταλάβει τι λέμε; Μήπως δεν έχει ενημερωθεί για το θέμα; Παρακαλούμε πολύ να ενημερωθεί άμεσα.

Με ένα μαγικό τρόπο που εμείς στη ΔΕΚΑ ξεκινήσαμε, είναι πιθανό να γίνουμε από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, χωρίς να κάνουμε τίποτα, χωρίς να το προσπαθήσουμε καθόλου. Να το εξηγήσουμε πάλι και για αυτούς που έχουν μειωμένη αντίληψη. Είναι πιθανό να έχει έδρα στην Ελλάδα ένα οικονομικό μπλοκ που θα ελέγχει το 50% της παγκόσμιας παραγωγής. Τι δεν καταλαβαίνει ο Μητσοτάκης και μιλάει για Ευρωζώνες; Στην Ευρωζώνη θα γίνουμε από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.  

Οι πιθανότητες να εγκατασταθεί στην Αθήνα ο CINEA είναι καλές για λόγους που εξηγήσαμε. Βέβαια μπορεί ο Μητσοτάκης και το ευρώδουλο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να σαμποτάρουν την ευκαιρία της Ελλάδας να γίνει μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Η ΕΕ θα ελέγχει το 15% της παγκόσμιας παραγωγής και η έδρα των διαφόρων ευρωπαϊκών οργανισμών είναι  μοιρασμένη σε Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία. Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι αν η έδρα ενός οικονομικού μπλοκ που ελέγχει το 50% της παγκόσμιας παραγωγής είναι σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, θα έχει μεγάλη θετική οικονομική επίδραση;

Δεν μπορεί να μοιραστούν και τα γραφεία του CINEA; Όχι βέβαια γιατί δεν θα είναι τέτοιο γραφειοκρατικό τερατούργημα όπως η ΕΕ. Απλά θα υπάρχει κάπου μια βάση για να συναντιούνται οι επικεφαλής των κρατών ή οι υπουργοί. Επίσης στην έδρα θα γίνεται προετοιμασία των συναντήσεων, ενέργειες για την υλοποίηση των αποφάσεων και η απαραίτητη γραφειοκρατία. Σε κάθε περίπτωση το μέγεθος της έδρας του CINEA θα είναι υποπολλαπλάσιο από το τερατούργημα της ΕΕ, αν και θα έχει υπερτριπλάσιο οικονομικό μέγεθος. Αυτό γιατί οι χώρες θα διατηρούν την ανεξαρτησία τους και η Ένωση θα είναι πολύ χαλαρή.

Δεν θα υποδεικνύει το γραφειοκρατικό τερατούργημα στις χώρες τι να κάνουν. Θα είναι ανεξάρτητες και το λέει και η λέξη. Δεν είναι τυχαία η ονομασία, αν τελικά επιλεγεί. CINEA είναι τα αρχικά για Coalition of Independent Nations for Economic Advancement δηλαδή Συνασπισμός Ανεξάρτητων Εθνών για Οικονομική Πρόοδο. Η δεύτερη λέξη είναι Ανεξάρτητων. Δεν είναι τυχαία η λέξη στην ονομασία.

Είναι σίγουρο ότι θα εγκατασταθεί τελικά ο CINEA στην Ελλάδα; Το έχουμε εξηγήσει τόσες φορές. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Δεν είναι σίγουρο αν θα δημιουργηθεί τελικά η Νέα Ένωση. Δεν είναι σίγουρο αν θα λέγεται CINEA. Δεν είναι σίγουρα αν θα είμαστε ευπρόσδεκτοι. Και τα τρία όμως είναι πιθανά. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την έδρα, πρέπει να είμαστε μέσα. Δεν μπορεί να είμαστε απέξω και να μας δώσουν την έδρα.

Όταν τώρα ακούν οι άλλοι, οι πιθανοί εταίροι, τον πρωθυπουργό της χώρας, να μιλάει για Ευρωζώνη σκέφτονται: «Καλά άστους τώρα αυτούς τους Έλληνες. Αυτοί είναι κολλημένοι στην Ευρωζώνη. Δεν αξίζει να ασχολούμαστε μαζί τους. Οικονομικά είναι ασήμαντη χώρα. Δεν θα τους παρακαλάμε και από πάνω αντί να μας παρακαλάνε αυτοί».

Εμείς οι Έλληνες πρέπει να τους παρακαλάμε γιατί χάρη μεγάλη θα μας κάνουν να μας βάλουν μέσα. Θα μας δώσουν μια μεγάλη δεύτερη ευκαιρία. Ακόμη και να μην εγκατασταθεί ο CINEA στην Ελλάδα, θα έχουμε πολύ μεγάλο όφελος. Θα αποκτήσουμε ανεξαρτησία γιατί θα είναι Ένωση Ανεξάρτητων κρατών. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματα μας. Επιπλέον θα είμαστε σε ένα μπλοκ χωρών που θα ελέγχει την μισή παγκόσμια παραγωγή ενώ η ΕΕ και η Κίνα θα ελέγχουν το 15% η καθεμία. Είναι μια τεράστια δεύτερη ευκαιρία από μόνο του.

Επιπλέον έχουμε μια καλή πιθανότητα να εγκατασταθεί στην Αθήνα. Αν γίνει και αυτό τελείωσε. Θα γίνουμε από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου χωρίς να κάνουμε τίποτα. Και έχουμε από την άλλη τον Μητσοτάκη που βγαίνει στην συνέντευξη και μιλάει για Ευρωζώνη. Αυτός είναι ικανός να κάνει μεγάλη χαλάστρα. Μήπως πρέπει να τον ρίξουμε σύντομα;

Scroll to Top