Θα μας πεθάνουν όλους

Θα μας πεθάνουν όλους

video

Μόλις γύρισα από το νοσοκομείο.  Επισκέφθηκα ένα παλιό φίλο που η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ άσχημη. Οι γιατροί λένε ότι η περίπτωση είναι μη αναστρέψιμη και φοβούνται μήπως κάποια στιγμή επέλθει το μοιραίο. Δεν θα μπω στο πρόβλημα υγείας του αλλά θα πω μόνο ότι όπως είπαν και οι γιατροί, σε μεγάλο βαθμό δημιουργήθηκε από τη στενοχώρια. Η στενοχώρια δημιουργήθηκε από οικονομικά προβλήματα, τόσο στην επιχείρηση του όσο και γενικότερα. Τα προβλήματα προήλθαν από την γενικότερη οικονομική κατάσταση για την οποία ευθύνονται οι παλιάνθρωποι οι πολιτικοί και ιδιαίτερα οι Μνημονιακοί και ιδιαίτερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Είχε μια γνωστή και επιτυχημένη επιχείρηση λιανικής κυρίως αλλά και χονδρικής. Έκανε την εισαγωγή των προϊόντων για τα ιδιόκτητα καταστήματα και έδινε χονδρική σε καταστήματα άλλων. Κράτησε τη επιχείρηση με νύχια και με δόντια μια δεκαετία και πρόσφατα, λίγο πριν αρρωστήσει, την έκλεισε. Εδώ και αρκετά χρόνια έμπαινε μέσα αλλά διατηρούσε την επιχείρηση ελπίζοντας στην ανάκαμψη που δεν ήρθε ποτέ. Είχαμε συναντηθεί λίγο καιρό πριν αρρωστήσει και μου τα έλεγε.

Έχουν μια παλιά μονοκατοικία σε ακριβό προάστειο. Είναι το πατρικό του σπίτι. Ο πατέρας του δούλεψε σκληρά πάνω από 50 χρόνια για να το αποκτήσει. Ήρθε στην Αθήνα λίγο μετά τα 10 του χρόνια πάμφτωχος. Τους είχε τσακίσει ο ΕΝΦΙΑ. Το ακίνητο έχει πέσει στο 20% της αξίας του και ακόμη και έτσι είναι δύσκολο να βρεθούν αγοραστές. Αυτό δε λέγεται πώληση αλλά σκότωμα, όταν πρέπει να το πουλήσεις στο 1/5 της αξίας προ κρίσης. Στην αρχή της κρίσης είχαν βρει αγοραστή στο 50% της προ κρίσης αξίας αλλά τελευταία στιγμή χάλασε η πώληση.

Θεωρούσε ότι το ακίνητο είναι πλέον ουσιαστικά της Εφορίας και είναι ζήτημα χρόνου να γίνει και τυπικά. Με τους κόπους μιας ζωής πληρώνουμε τις κλεψιές, τη κακοδιαχείριση και τις σπατάλες των παλιανθρώπων που μας κυβερνούσαν. Πως να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ όταν και η επιχείρηση του μπαίνει μέσα;

Μας έλεγαν διάφοροι ελεεινοί παλιάνθρωποι, να πουλήσουμε τα σπίτια μας για να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Είναι οι ίδιοι η βρίσκονται στην ίδια συμμορία με αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν την οικονομική καταστροφή. Μάλιστα υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτοί οι παλιάνθρωποι που μας έλεγαν να πουλήσουμε τα σπίτια μας για να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, «έχουν τη φωλιά τους λερωμένη». Αυτοί οι παλιάνθρωποι που προπαγάνδιζαν τα Μνημόνια και μας έλεγαν τέτοια πράγματα, πρέπει να μπουν βαθιά μέσα στη φυλακή και να μην ξαναβγούν ποτέ, ειδικά εάν αποδειχθεί ότι έχουν βάλει όχι το δάχτυλο αλλά το χέρι μέσα στο μέλι.

Το Ταμείο του ζητούσε δυσβάστακτες εισφορές παρόλο που η επιχείρηση του είχε ζημιά και έτσι είχε αρνητικό εισόδημα. Οι παλιάνθρωποι δεν εξετάζουν εάν μπορείς να πληρώσεις γιατί τους παλιανθρώπους δεν τους νοιάζει εάν σε τελειώσουν ηθικά, ψυχικά, οικονομικά και φυσικά. Οι παλιάνθρωποι ενδιαφέρονται μόνο να πάρουν και να κρατήσουν τις καρέκλες ώστε να συνεχίσουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση των Ελλήνων πολιτών. Με τη βοήθεια των συνεργών τους μιντιαρχών, μεγαλοδημοσιογράφων και μεγαλοπαραγόντων καταφέρνουν και πείθουν τους ηλίθιους, τα πρόβατα και τα βόδια που δυστυχώς είναι πολλοί.

Η ΝΔ ετοιμάζεται να ξαναγίνει κυβέρνηση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάντια της Ελλάδας και των Ελλήνων. Είναι κατάντια, το γεγονός ότι συνεχίζουν να ψηφίζουν αυτούς που τους κατέστρεψαν, τους εξαθλίωσαν και τους πήραν τους κόπους μιας ζωής για να κρατήσουν τις καρέκλες και να γεμίσουν τις τσέπες τους με λεφτά.

Δεν θέλω να εκμεταλλευτώ πολιτικά το γεγονός και ούτε τον εκθέτω. Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα καταλάβουν σε ποιον αναφέρομαι. Θέλω να δείξω αυτό που λέμε από το 2011, τόσο στη Νέα Αρχή, όσο και στο Δέκα. Δεν είναι μόνο αριθμοί, είναι άνθρωποι. Από την αρχή της κρίσης και των Μνημονίων ακούμε για χιλιάδες αυτοκτονίες. Δεν είναι μόνο οι αυτοκτονίες. Είναι και χιλιάδες οι θάνατοι που προήλθαν από τη στενοχώρια και το υπερβολικό άγχος που δημιούργησε αυτή η κατάσταση. Είναι χιλιάδες οι περιπτώσεις ανθρώπων που παρόλο που είναι ακόμη εν ζωή, έχει βλαπτεί ανεπανόρθωτα η ψυχική και σωματική τους υγεία. Είναι χιλιάδες οι εξαθλιωμένοι και οι οριστικά και αμετάκλητα κατεστραμένοι χωρίς καμμία ελπίδα προσωπικής ανάκαμψης, εάν ποτέ έρθει η οικονομική ανάκαμψη της χώρας. 

Δεν είναι μόνο αριθμοί, είναι εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινα δράματα. Πίσω από τη κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις βρίσκονται άνθρωποι με οικογένειες, συγγενείς και φίλους. Είναι η πρώτη φορά που τυχαίνει μια τέτοια περίπτωση κοντά μου. Είχα αρκετές περιπτώσεις εξαθλιωμένων και δυστυχισμένων ανθρώπων στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον μου. Και εγώ προσωπικά βρέθηκα νεόφτωχος από τη μεσαία προς τα άνω τάξη που βρισκόμουν. Ξέρω πολλούς που είχαν μια άνετη διαβίωση και τώρα πλέον είναι φτωχοί.

Είναι όμως η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει σε άνθρωπο που γνώριζα πολύ καλά. Δεν είναι ένας αριθμός, είναι ένας άνθρωπος που τον ξέρω από τη δεκαετία του ’70, μεγαλώσαμε στη ίδια περιοχή, πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο, φοιτήσαμε στο ίδιο Πανεπιστήμιο, υπηρετήσαμε στην ίδια μονάδα της Αεροπορίας και έχουμε οικογενειακή καταγωγή από τον ίδιο Καποδιστριακό Δήμο της Δυτικής Πελοποννήσου. Κάναμε στενή παρέα στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 και μετά διατηρούσαμε απλά μια επαφή, όχι συχνή είναι η αλήθεια.

Το σπίτι του τότε ήταν λίγο πιο κάτω από τη δικό μου. Στην ίδια γειτονία, από την άλλη μεριά, έμενε η Μαρέβα, η γυναίκα του Μητσοτάκη. Η οικογένεια του ήταν αρκετά εύπορη πριν τη κρίση και δεξιά-δεξιά όχι σαν εμένα που είμαι προς το κέντρο. Ο πατέρας του ήρθε από ορεινό χωριό της Πελοποννήσου και ξεκίνησε όχι απο το μηδέν αλλά από το υπό το μηδεν. Τον ξέκαναν τον άνθρωπο τα καθάρματα. Περισσότερο φταίνε η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ που κυβερνούσαν και οι Μνημονιακοί που έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να εφαρμοστούν τα απάνθρωπα Μνημόνια.  

Το Ιούλιο του 2015 είπαμε «Δεν αντέχουμε άλλο θα πεθάνουμε». Και τα καθάρματα μας απάντησαν: «Δεν πειράζει ας πεθάνετε. Εμείς να είμαστε καλά, οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας και οι δικοί μας κομματικοί με τα δικά σας τα λεφτά μαλάκες. Εσείς να πεθάνετε, αρκεί να κρατήσουμε τις καρέκλες και να μην διαταραχτεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Γνωρίζω ανθρώπους απο την άκρα αριστερά μέχρι την ακρα δεξιά. Οι περισσότεροι όμως βρίσκονται στο χώρο της κεντροδεξιάς, όπου βρίκομαι και εγώ. Από αυτούς οι περισσότεροι ψήφισαν ΟΧΙ στο Μνημόνιο και δεν ψηφίζουν πια ΝΔ. Η εικόνα που δείχνουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης είναι τελείως ψεύτικη. Μέσω της εξαπάτησης, έχει δημιουρηθεί η εντύπωση ότι οι κεντροδεξιοί στηρίζουν ΝΔ και Μνημόνια.

Όπως έχουμε πει και σε άλλα βίντεο, στα ΜΜΕ και ειδικά στη τηλεόραση, οι 8 στους 10 έχουν μια άποψη και δίνεται η εντύπωση ότι αυτή είναι η επικρατούσα και πλειοψηφική άποψη. Αντίθετα στη κοινωνία, οι 8 στους 10 έχουν αντίθετη άποψη και αυτή είναι πραγματικά η επικρατούσα άποψη στη κοινωνία.

Όταν εξετάζουμε την εκλογική δύναμη σε ποσοστά μπορεί να είναι παραπλανητικό. Η ΝΔ πήρε το 2004 ποσοστό 45% και 3,350,000 ψήφους. Το Σεπτέμβριο του 2015 πήρε 28% και 1,500,000 ψήφους. Μπορεί σε ποσοστά η πτώση να είναι 17% αλλά σε απόλυτους αριθμούς έχει 55% πτώση. Περισσότεροι από τους μισούς από όσους ψήφισαν ΝΔ το 2004 δεν ψηφίζουν ΝΔ πλέον. Αυτοί βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα κόμματα και οι περισσότεροι δεν ψηφίζουν κάποιο κόμμα. Όλοι αυτοί αναζητούν μια εναλλακτική στη ΝΔ. Ακόμη και πολλοί από αυτούς που ψηφίζουν ακόμη ΝΔ, αναζητούν μια άλλη εναλλακτική. Αυτή την εναλλακτική προσπαθούμε να φτιάξουμε στη Νέα Αρχή.

Scroll to Top