Θα τον φάνε ζωντανό τον Καραμανλή

Θα φάνε ζωντανό τον Καραμανλή 

Εγώ ήμουν καραμανλικός. Παραδέχομαι το λάθος μου. Άνθρωπος είμαι και έσφαλα. Δεν είμαι τέλειος. Δεν είμαι πλέον καραμανλικός και δεν είμαι με κανένα. Όμως δεν πιστεύω ότι οι Καραμανλήδες ήταν πιόνια των Γάλλων. Σίγουρα έκαναν πολύ μεγάλα λάθη αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήταν προδότες. Ο ένας ο Καραμανλής έχει πεθάνει. Ο άλλος είναι ακόμα ζωντανός.

Δεν πιστεύω ότι είναι προδότης αλλά δεν αδικώ αυτούς τον θεωρούν προδότη. Με όλη του τη στάση μέχρι τώρα αυτό έχει δείξει. Όταν είναι 100% σίγουρο ότι η συμμετοχή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη προκάλεσε την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, δεν μπορεί να κρατάει τέτοια στάση.

Εγώ ξέρετε τι περίμενα από τον Καραμανλή; Να βγει και να καταγγείλει την ΕΕ για την οικονομική καταστροφή της χώρας. Να παραδεχτεί ότι ήταν μεγάλο λάθος του που δεν έβγαλε την Ελλάδα από την ΕΕ και την Ευρωζώνη. Να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να δηλώσει ότι ενεργούσε καλοπροαίρετα. Εγώ πιστεύω ότι πραγματικά ενεργούσε καλοπροαίρετα αλλά έκανε τραγικά λάθη.

Με όλα αυτά που έκανε και στην διακυβέρνηση του και στην συνέχεια, κάποιος λογικά βγάζει το συμπέρασμα ότι είναι κατ’ εξοχήν άνθρωπος της Νέας Τάξης. Πως έρχεσαι ρε άνθρωπε και μας λες με καμάρι ότι η Νέα Δημοκρατία κράτησε την χώρα στην ΕΕ όταν η ΕΕ ήταν η αιτία της οικονομικής καταστροφής; Αυτοί που σε χαρακτηρίζουν προδότη δεν έχουν άδικο. Εγώ πιστεύω ότι δεν είσαι αλλά εσύ φταις με την στάση που κρατάς που σε λένε προδότη.  

Αν αγριέψουν τα πράγματα δεν μαζεύονται. Έχουμε παράδειγμα από την γειτονική Γιουγκοσλαβία. Εκεί για δεκαετίες ζούσαν αν όχι αρμονικά, τουλάχιστον ειρηνικά. Μετά σκοτωνόντουσαν οι γείτονες και οι πρώην φίλοι μεταξύ τους. Εκεί οι διαφορές ήταν εθνικές ή θρησκευτικές. Βέβαια οι περισσότεροι Σλαβικής καταγωγής ήταν όπως λέει και η λέξη Γιουγκοσλαβία.

Ο κόσμος είναι πολύ πονεμένος και μέσα του πολύ θυμωμένος με αυτά που έχουν γίνει. Εκεί που πίστευε ότι κάτι πάει να στρώσει ήρθε ο ιός της Νέας Τάξης και έδωσε άλλο ένα χτύπημα στην οικονομία. Οι άλλοι δεν πέρασαν κρίση. Οι Έλληνες δεν αντέχουν καπάκι δεύτερη κρίση σε τόσο μικρό διάστημα. Οι χώρες με τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι αυτές που λογικά θα έχουν την μεγαλύτερη κρίση.

Ο Καραμανλής είναι ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας. Αυτό είναι γεγονός. Τώρα κατά πόσο έφταιγε αυτός και κατά πόσο οι υπόλοιποι είναι άλλο θέμα. Το κακό ξεκίνησε από τον θείο που μας έβαλε στην ΕΕ. Εδώ αν γίνει κάτι και αγριέψουν τα πράγματα, θα τον βρουν τον Καραμανλή στην Ραφήνα και θα τον φάνε ζωντανό. Όχι μόνο αυτόν αλλά όλους όσους δεν φρόντισαν εγκαίρως να ελαφρύνουν την θέση τους.   

Απόστολος Δ

Scroll to Top