Θέλουν πολλές κλωτσιές

Θέλουν πολλές κλωτσιές

Ποιοι είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι της Νέας Τάξης; Γερμανία και Κίνα. Η Γερμανία κυριάρχησε στην ΕΕ και φρόντισε να ωφεληθεί οικονομικά σε βάρος άλλων κρατών όπως η Ελλάδα. Η Κίνα είχε τεράστια οικονομική ανάπτυξη λόγω της Νέας Τάξης. Εμείς είμαστε ωφελημένοι από την Νέα Τάξη; Όχι είμαστε απλά ζημιωμένοι αλλά είμαστε κατεστραμμένοι και υποδουλωμένοι. Είμαστε από τους πλέον ζημιωμένους. Ποιοι άλλοι είναι ζημιωμένοι; Σίγουρα είναι η Ρωσία, η Αμερική και η Αγγλία.
Η Αμερική έχει ζημιωθεί οικονομικά από την Κίνα και την Γερμανία. Η Ρωσία έχει χάσει πολύ από την δύναμη της και το κύρος της γιατί οι παραδοσιακοί σύμμαχοι της στην Ανατολική Ευρώπη είναι τώρα στην ΕΕ. Και η Αγγλία έχει ζημιωθεί, όχι τόσο οικονομικά. Ήταν η μεγαλύτερη Αυτοκρατορία που υπήρξε ποτέ στον κόσμο και κέρδισε δύο παγκόσμιους πολέμους. Βρέθηκε να είναι κάτω από την Γερμανία μέσα στην ΕΕ, την Γερμανία που έχασε δύο παγκόσμιους πολέμους.

Αμερική και Αγγλία απέρριψαν την Νέα Τάξη ψηφίζοντας τον Τραμπ, Brexit και Τζόνσον. Εμείς οι Έλληνες που είμαστε οι περισσότερο ζημιωμένοι με ποιους θα πάμε; Με τους Κινέζους ή τους Γερμανούς που είναι οι ωφελημένοι; Όχι βέβαια.

Η Ελλάδα ανήκει στην Δύση ή μάλλον η Δύση ανήκει στην Ελλάδα. Η Αρχαία Ελλάδα είναι η κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού. Θα πάμε με την Ανατολή εμείς που φτιάξαμε την Δύση; Αυτά είναι βλακείες. Η Ρωσία δεν είναι Ανατολή αν και γεωγραφικά φθάνει μέχρι τον Ειρηνικό. Οι Ρώσοι είναι Ευρωπαίοι και Σλάβοι. Μάλιστα έχουμε ιδιαίτερους δεσμούς από το καιρό του Βυζαντίου. Δεν είναι ούτε Δύση βέβαια αλλά κάτι ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή. Και εμείς κατά κάποιο τρόπο είμαστε κοντά στη Μέση Ανατολή.

Τυχαίνει Αμερική, Αγγλία και Ρωσία να ήταν σύμμαχοι μας τους δύο παγκόσμιους πολέμους. Στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν πολέμησαν μαζί αλλά εναντίον του κοινού εχθρού. Ήταν δύο διαφορετικά μέτωπα. Άρα όλα δένουν μεταξύ τους μια χαρά. Τώρα βέβαια αυτοί δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, κάτι που προέρχεται από την εποχή του Ψυχρού πολέμου. Αν κατορθώσουν να τα βρουν και να κάνουν μια συμφωνία, μας εξυπηρετεί πάρα πολύ. Όποιος βλάκας ή προδότης μιλάει για σχέσεις της Ελλάδας με ΕΕ ή Κίνα, θέλει πολλές κλωτσιές.

Ηλίας Ν

Scroll to Top