Τι θέλουμε και τι μπορούμε

Τι θέλουμε και τι μπορούμε

AUDIO

Μας κάνουν κριτική, ακόμη και φίλοι της ΔΕΚΑ ότι αυτά που λέμε είναι αντιφατικά. Θεωρούμε ότι η θέση του Σαμαρά είναι στην φυλακή και το έχουμε εκφράσει σε προηγούμενα άρθρα. Σε πρόσφατο άρθρο συμφωνήσαμε να γίνει Πρόεδρος της Ελλάδας σε πέντε χρόνια ή να πάρει την θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν. Πως γίνεται να δεχόμαστε σε τέτοιες θέσεις κάποιον που θεωρούμε ότι η θέση του είναι στην φυλακή; Άλλο τι θέλουμε και άλλο τι μπορούμε. Ή μάλλον όλα τα μπορούμε αλλά για κάθε τι υπάρχει κόστος και το εξετάζουμε.

Τους λέμε ξεκάθαρα ότι όταν θα φθάσουμε στα άκρα, τότε η φυλακή θα είναι για αυτούς η καλύτερη επιλογή γιατί θα υπάρχουν και χειρότερες. Για να μην φθάσουμε στα άκρα, δεχόμαστε να γίνει ο Σαμαράς Αντιπρόεδρος της Κομισιόν τώρα ή Πρόεδρος της Ελλάδας σε πέντε χρόνια. Τους δίνουμε κάτι για να αποστρατεύσουμε τον Σαμαρά και να απαλλαγούμε από τον Άδωνι. Ας πάει ο Άδωνις μαζί με τον φίλο του τον Βελόπουλο να φτιάξουν το νέο ΛΑΟΣ. Ο Σαμαράς τους έφερε στην ΝΔ γιατί σε αρκετά σημεία οι απόψεις τους συμπίπτουν. Η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας ενώ η Ελληνική Λύση δεν είναι. Έτσι εξαιτίας του Σαμαρά έχουμε φάει στην μάπα τον Άδωνι εδώ και τόσα χρόνια.

Θεωρούμε ότι ο Σαμαράς έχει διαπράξει δύο σοβαρά εγκλήματα. Το ένα είναι ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό υποσχόμενος ότι θα καταργήσει τα Μνημόνια. Όταν ανέλαβε έκανε ακριβώς το αντίθετο. Το άλλο είναι ότι φορολογούσε τους πολίτες πέρα από την φοροδοτική και εισφοροδοτική τους δυνατότητα. Κατά την άποψη μας και για τα δύο αυτά έπρεπε να τιμωρηθεί. Σύμφωνα όμως με τους υπάρχοντες νόμους ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι έγκλημα. Πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι. Ούτε ο Μητσοτάκης και ούτε ο Τσίπρας πρόκειται να το κάνουν.

Εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι η θέση του είναι στην φυλακή. Άλλο τι θέλουμε και άλλο τι μπορούμε. Επίσης έχουμε πει ότι προσπαθούμε να κάνουμε τα σωστά στην χώρα με την μικρότερη δυνατή αναστάτωση. Για να μπει ο Σαμαράς στην φυλακή, θα πρέπει να γίνει μεγάλη αναστάτωση στην χώρα. Προσπαθούμε να απαλλαγούμε από το φαύλο σύστημα με την λιγότερη δυνατή αναστάτωση αλλά είμαστε έτοιμοι να γίνει η χώρα ροντέο.

Και για τον Καραμανλή όπως και για τον Σημίτη θεωρούμε ότι η θέση τους είναι στην φυλακή. Όταν θα φθάσουμε στα άκρα, η φυλακή θα είναι το λιγότερο και για αυτούς. Τώρα ο Καραμανλής έχει την δυνατότητα να αποσυρθεί στην Ραφήνα και να περάσει πολύ ωραία το υπόλοιπο της ζωής του. Ο Σημίτης λόγω ηλικίας έχει μικρότερη ανάμειξη και λιγότερο υπόλοιπο ζωής. Βέβαια ο ρόλος του ήταν πολύ σημαντικός στην εκλογή του Μητσοτάκη τόσο στις εσωκομματικές όσο και στις εθνικές. Ότι ισχύει για τον Καραμανλή ισχύει και για τον Σημίτη. Δεν μπορούμε να δεχτούμε οι καταστροφείς της χώρας να έχουν ρόλο στα πολιτικά και να προκαλούν μεγαλύτερη καταστροφή. Ασχολούμαστε περισσότερο με την ΝΔ γιατί είναι κόμμα εξουσίας που βρίσκεται στην κυβέρνηση με αυτοδυναμία ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει μονοψήφια ποσοστά.

Ο Τζέφρης δεν αποτελεί την δική μας πρόταση για Πρόεδρο. Θεωρούμε την περίπτωση του λίγο πιο ήπια από των άλλων. Δεν γίναμε ξαφνικά υποστηρικτές του. Εμείς θα επιλέγαμε κάποιον με απόψεις πολύ πιο κοντά στις δικές μας. Δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμάς το τι θα γίνει. Από τα ονόματα που έχουν ακουστεί, είναι προτιμότερος. Αυτό δεν σημαίνει ότι επικροτούμε το ότι έφερε τα Μνημόνια στην Ελλάδα.

Η θέση του Προέδρου είναι τυπική και απαιτεί ευρύτερη συναίνεση. Όσοι υποστηρίζουν μια υποψηφιότητα δεν χρειάζεται να συντάσσονται με τις θέσεις του προσώπου. Σε καμία περίπτωση δεν αναιρούμε ούτε αλλάζουμε καμία από τις θέσεις μας και όσα έχουμε υποστηρίξει. Αν είναι να γίνει η χώρα ροντέο, δεν θα το σταματήσει ο Παπανδρέου ή οποιοσδήποτε άλλος είναι στην θέση του Προέδρου.

Όλα μπορούμε να τα κάνουμε. Μπορούμε ακόμη και να φθάσουμε στα άκρα αλλά δεν θέλουμε. Χωρίς να φθάσουμε στα άκρα, θα πρέπει να συνθηκολογήσουμε με το φαύλο σύστημα που όμως θα είναι αμοιβαία. Την σύνεση, την διαπραγματευτική στάση και τη διάθεση συνθηκολόγησης δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να την εκλάβουν ως αδυναμία. Από αυτούς εξαρτάται αν θα επιλέξουν τον εύκολο ή τον δύσκολο δρόμο. Ο δύσκολος θα είναι κακό για την χώρα και πολύ άσχημο για αυτούς.

Εμείς το φαύλο σύστημα που κατέστρεψε την χώρα θα τελειώσουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ακόμη και αν πρέπει να δεχτούμε τιμητική αποστράτευση για κάποιους. Είναι θέμα τακτικής και όχι υπαναχώρησης στις θέσεις μας. Η τακτική μας μεταβάλλεται διαρκώς αλλά οι θέσεις μας παραμένουν σταθερές. Βελτιώνονται διαρκώς αλλά δεν αλλάζουν. Στον κανόνα ίσως βρεθούν και λίγες εξαιρέσεις. Δεν είμαστε στενοκέφαλοι. Αν διαπιστώσουμε ότι κάπου κάναμε λάθος στις θέσεις μας θα το διορθώσουμε.

 

Scroll to Top