Το μεγαλύτερο πρόβλημα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα

Αναρωτιούνται πολλοί απλοί καθημερινοί άνθρωποι. Είναι ο Κώστας Καραμανλής ο Σατανάς; Όχι δεν είναι ο Σατανάς αλλά σίγουρα καθοδηγείται από τον Σατανά όπως και όλοι όσοι υποστηρίζουν το Σατανικό σχέδιο της ΕΕ και της Παγκόσμιας Δικτατορίας. Η ΕΕ είναι το πρώτο βήμα της Παγκόσμιας Δικτατορίας. Αναφέρεται σε πολλά σημεία της Αγίας Γραφής για την Παγκόσμια Δικτατορία. Δεν είναι σχέδιο του Θεού αλλά του Σατανά.

Ο Καρατζαφέρης είχε πει κάποτε ότι ο Καραμανλής πατάει σε δύο βάρκες, την πατριωτική και την διεθνιστική. Ο Καρατζαφέρης είχε πολύ καλές πληροφορίες αλλά δεν είχε ψυχολογήσει τον Καραμανλή σωστά. Δεν πατάει σε δύο βάρκες. Κάθεται σε μία αλλά παριστάνει ότι είναι στην άλλη. Κάθεται στην βάρκα της Παγκόσμιας Δικτατορίας και παριστάνει ότι είναι στην βάρκα του πατριωτισμού.

Ο Μητσοτάκης, ο Σημίτης και διάφοροι άλλοι, λίγο - πολύ παρουσιάζουν αυτό που είναι. Και αυτοί βέβαια κρύβουν αρκετά. Δεν βγαίνουν ανοιχτά ως Φεντεραλιστές. Σε καμία περίπτωση όμως δεν παριστάνουν τους πατριώτες. Κρύβονται αλλά δεν είναι το αντίθετο από αυτό που παρουσιάζονται. Ρωτήστε κάποιον που έχει χρόνια μέσα στην Νέα Δημοκρατία να σας πει τι εστί Μητσοτάκης. Αυτά είναι γνωστά. Βέβαια δεν τα ξέρουν ο κυρ Μήτρος και η κυρα Μαριγούλα στην Άνω Ραχούλα που όλη η ενημέρωση τους είναι από τα κανάλια και τους ρίχνουν χοντρό δούλεμα. 

Ο Μητσοτάκης ήταν πιο ένθερμος υποστηρικτής της συμφωνίας των Πρεσπών από τον Τσίπρα και τον Κοτζιά. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ σχετική με την συμφωνία που είχε καταλήξει ο πατέρας του. Ολόιδια βέβαια δεν είναι αλλά παρεμφερής. Ο Κυριάκος είναι συνεχιστής της πολιτικής παράδοσης του πατέρα του. Τον έπεισαν Σαμαράς, Γεωργιάδης και ίσως ο Καραμανλής να ξεκινήσει αγώνα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η ΝΔ δεν ήταν ενάντια στην ονομασία αλλά σε κάποιες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Οι πολίτες όμως που ξεσηκώθηκαν, εναντιώθηκαν στην ονομασία. Η ΝΔ το χειρίστηκε πολύ καλά επικοινωνιακά ενώ οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πολύ άσχημα. Βέβαια η ΝΔ είχε και την υποστήριξη των περισσότερων ΜΜΕ. Τους βγήκε και ωφελήθηκαν πολύ πολιτικά από αυτή την δήθεν κόντρα για την συμφωνία των Πρεσπών, σε αντίθεση με τους ΑΝΕΛ που ζημιώθηκαν.

Ο Μητσοτάκης πήρε 2,2 εκατομμύρια ψήφους. Μητσοτακικοί ήταν αυτοί; Ήταν κάποιοι Μητσοτακικοί, κάποιοι Σαμαρικοί, κάποιοι Σημιτικοί. Ο περισσότεροι, πάνω από τους μισούς, ήταν Καραμανλικοί. Ο Καραμανλής έβγαλε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό, πρώτα από όλους. Βοήθησαν Σαμαράς και Σημίτης.

Να το πάρουμε αλλιώς. Ας υποθέσουμε ότι ο Καραμανλής έκανε κόμμα με πολλούς καραμανλικούς, πριν από τις εκλογές του 2019. Τι ποσοστό θα έπαιρνε η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη; Σίγουρα κάτω από 20% και μάλλον μονοψήφια ποσοστά. Το κόμμα Καραμανλή όμως δεν θα ήταν πρώτο αλλά δεύτερο, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν στην αντιπολίτευση ενώ τώρα έχει βάλει πολλούς δικούς του σε σημαντικά υπουργεία και σε άλλες μεγάλες θέσεις.

Ο Καραμανλής δυσκολεύεται να φτιάξει αντίπαλο κόμμα στην Νέα Δημοκρατία που ίδρυσε ο θείος του. Έχει την ίδια άποψη όπως και για την ΕΕ. Λέει ναι σε κόντρα μέχρι εσχάτων εντός αλλά η έξοδος είναι κόκκινη γραμμή. Ο Γιώργος Παπανδρέου το έκανε και δεν του βγήκε. Πολλοί τον κατηγορούν για αυτό. Μην ξεχνάμε ότι το ίδιο έκανε και ο πατέρας του και του βγήκε. Ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ ενώ το κόμμα του πατέρα του, του Γεώργιου, ήταν η Ένωση Κέντρου.

Ο Καραμανλής δεν είναι αυτό που προσπαθεί να δείξει ότι είναι.  Δεν είναι πατριώτης γιατί αν ήταν πατριώτης η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπούσε και δεν θα υποδουλώνονταν. Αν ήταν πατριώτης δεν θα καταστρέφονταν χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις. Καταλαμβάνει κάποιους πολιτικούς χώρους γιατί παριστάνει ότι τους εκπροσωπεί ενώ στην πραγματικότητα δεν τους εκπροσωπεί. Είναι ένας Δούρειος Ίππος σε αυτούς τους χώρους όπως πολύ σωστά έχει ήδη γραφτεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, ο κορωνοϊός ή η Τουρκία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας έχει όνομα και επώνυμο, Κώστας Καραμανλής. Είναι εμπόδιο στο να εκπροσωπήσουν άλλοι μεγάλους πολιτικούς χώρους που έχει καταλάβει και να αγωνίζονται πραγματικά για τα συμφέροντα τους και όχι δήθεν. Αν γινόταν αυτό θα λυνόντουσαν πάρα πολλά προβλήματα. 

Λάμπρος

Το εμπόδιο είναι τα κανάλια

Scroll to Top