Το τελευταίο κόλπο

Το τελευταίο κόλπο

AUDIO

Πριν λίγες μέρες γράψαμε ότι οι τρεις ευρωφύλακες, Παυλόπουλος, Καραμανλής, Καμμένος ήταν ηθικοί αυτουργοί που στο Δημοψήφισμα το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ. Ήταν μια πληροφόρηση που είχαμε από σοβαρούς και ενημερωμένους ανθρώπους. Έρχεται να το επιβεβαιώσει ο Στουρνάρας. Το έκανε στην παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα». Το καλοκαίρι του 2015, μόλις έμαθε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να τυπωθούν δραχμές, επικοινώνησε με τον Παυλόπουλο. Aυτός δήλωσε αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη, κατηγορηματικά ότι αποκλείεται να υπογράψει κάτι τέτοιο. Ευχαριστούμε τον Στουρνάρα που επιβεβαίωσε όσα είπαμε.

Το βιβλίο αναφέρεται στους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και στην διαπραγμάτευση με την ΕΕ. Το σενάριο της δραχμής δεν είναι καινούρια είδηση. Προέρχεται από το βιβλίο για τον Ολάντ. Υποτίθεται ότι του εκμυστηρεύτηκε ο Πούτιν πως η ελληνική κυβέρνηση συζήτησε το ενδεχόμενο να τυπώσει δραχμές και αυτός το αρνήθηκε. Οι Συριζαίοι και οι Συριζογενείς το διαψεύδουν, ακόμη και ο Λαφαζάνης. Ο Στουρνάρας παρουσίασε το γεγονός ότι εξέταζαν την έξοδο από την Ευρωζώνη ως μεγάλο αμάρτημα.

Τα άτομα έχουν ξεφύγει τελείως. Θα λέγαμε ότι το θολωμένο τους μυαλό τους κάνει να βλέπουν την ΕΕ ως ιερό σκοπό όπως οι τζιχαντιστές έβλεπαν το Ισλαμικό κράτος. Κάθε τι εναντίον της ΕΕ είναι μεγάλο αμάρτημα. Δεν το λέμε όμως γιατί μάλλον άθελα του μας έκανε χάρη που επιβεβαίωσε όσα είπαμε. Μα και βέβαια ήταν υποχρεωμένη η ελληνική κυβέρνηση να είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια. Όταν είναι κανείς προετοιμασμένος για ένα σενάριο δεν σημαίνει ότι θέλει να το κάνει. Ο Μπόρις Τζόνσον λέει ότι θέλουν συμφωνία αλλά είναι έτοιμοι και σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία. Έτσι λειτουργούν οι σοβαρές χώρες, είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο. Τώρα το τι επιδίωκε πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια άλλη ιστορία. 

Θέλουμε να μας λύσουν μια απορία στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είχαν ξεκαθαρίσει οι υποτιθέμενοι εταίροι με κάθε τρόπο πως το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα θα σήμαινε έξοδο; Δεν υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ το ΟΧΙ; Πως τώρα όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι ουδέποτε πέρασε από το μυαλό τους η έξοδος; Αν αρχίσουν να κάνουν τα ίδια με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, δεν θα έχει ο κόσμος κάποιο λόγο να τους προτιμήσει. Το ΠΑΣΟΚ έχει σαφέστατα ιδεολογικό πλεονέκτημα γιατί η ιδεολογία του είναι πιο δημοφιλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηθικό πλεονέκτημα και είναι κάτι καινούριο. Αν τα χάσει αυτά και γίνει μια από τα ίδια, το ΠΑΣΟΚ θα επικρατήσει.

Το βιβλίο το έχει γράψει η Ελένη Βαρβιτσιώτη μαζί με μια άλλη κοπελιά. Η Ελένη Βαρβιτσιώτη είναι ανταποκρίτρια του Αλαφουζιστάν στις Βρυξέλες. Η άλλη κοπελιά είναι η Βικτώρια Δενδρινού ανταποκρίτρια του Bloomberg στις Βρυξέλες. Καταλαβαίνει κανείς αμέσως περί τίνος πρόκειται όταν βλέπει Αλαφουζιστάν, Bloomberg και Βρυξέλες. Το βιβλίο είναι τόσο αντικειμενικό, όσο αν το έγραφε ο αδελφός της Ελένης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Είμαστε βέβαιοι για αυτό χωρίς να το έχουμε διαβάσει. Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα κανενός να γράψει βιβλίο αλλά την αντικειμενικότητα του.

Βλέπουμε ότι η Ελένη Βαρβιτσιώτη πήγε στο Κολλέγιο και στο Boston University. Αυτό μας δημιουργεί μια υποψία φιλοαμερικανικής στάσης όπως πιθανώς και για τον αδελφό της που πήγε και στο Κολλέγιο και στο Harvard Extension. Βέβαια αυτοί είναι ευρώδουλοι αμερικανόφιλοι. Υπάρχουν και οι ευρωσκεπτικιστές ή ευρωαδιάφοροι αμερικανόφιλοι. Στις ΗΠΑ οι ευρωσκεπτικιστές ή ευρωαδιάφοροι κερδίζουν διαρκώς έδαφος και στα δύο κόμματα, ειδικά τώρα με την προοπτική της δημιουργίας νέου οικονομικού μπλοκ στο οποίο έχουμε αναφερθεί εκτενέστατα. Αυτό συμβαίνει ακόμα και στους Δημοκρατικούς που υποστήριζαν περισσότερο από τους Ρεπουμπλικάνους την ΕΕ.

Να ρωτήσουμε κάτι την Ελένη Βαρβιτσιώτη. Όταν στις ΗΠΑ επικρατήσει ευρωσκεπτικισμός ή ευρωαδιαφορία και η Μεγάλη Βρετανία είναι εκτός, όλοι αυτοί οι ευρώδουλοι αμερικανόφιλοι όπως ο αδελφός της, ο Μητσοτάκης κλπ που θα βρεθούν; Αν δεν ξέρει την απάντηση να της την πούμε. Θα βρεθούν σε μια σχεδία μόνοι τους, σε έναν ωκεανό γεμάτο καρχαρίες. Στο τέλος αναπόφευκτα θα τους φάνε οι καρχαρίες. 

Η Ελένη Βαρβιτσιώτη έπρεπε πρώτα από όλα να γράψει ένα βιβλίο για το Χρηματιστήριο. Έχουμε πολλές πληροφορίες να της δώσουμε. Ίσως να ανακάλυπτε από που προέρχεται μέρος του πλούτου των συγγενών και των φίλων της. Ξέρουμε και ξέρουν πολύ καλά ακριβώς τι έχουν κάνει. Δεν αναφερόμαστε μόνο στο Χρηματιστήριο αλλά και σε πολλά άλλα. Δεν το ξέρουμε μόνο εμείς και αυτοί.

Το ξέρουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και η Δικαιοσύνη. Αν δεν τα ξέρουν όλα, ξέρουν σίγουρα αρκετά. Δεν αποκαλύπτονται γιατί τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης βρίσκονται σε συμπαιγνία με το πολιτικό σύστημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Δεν τιμωρούνται γιατί η Δικαιοσύνη είναι ελεγχόμενη από το πολιτικό σύστημα και οι νόμοι έτσι φτιαγμένοι ώστε να συγκαλύπτουν την εγκληματικότητα των πολιτικών.  

Να ρωτήσουμε και κάτι άλλο την Ελένη Βαρβιτσιώτη. Αν όλα αυτά τα στοιχεία που αρνούνται να δημοσιεύσουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης πάνε σε όλα τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ τι θα γίνει; Εκεί δεν είναι όπως εδώ. Κάποια θα τα ερευνήσουν και θα τα δημοσιεύσουν. Μπορεί να  μην αναφερθούν σε κάθε σκάνδαλο χωριστά αλλά να κάνουν ένα μεγάλο αφιέρωμα με ονόματα και διευθύνσεις για την τεράστια διαφθορά στην Ελλάδα που πιάνει το πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ, την Δικαιοσύνη και ένα μέρος των επιχειρήσεων. Τότε ποιο θα είναι το τελευταίο κόλπο που θα έχουν στήσει σε βάρος του ελληνικού λαού;

Επί τη ευκαιρία να εξηγήσουμε κάτι σε όλους τους ξένους και ιδιαίτερα στους φίλους Αμερικάνους. Στην Ελλάδα ο κόσμος μιλάει, δεν κρατάει μυστικά. Αν κάτι το ξέρουν δύο, μετά από λίγο το μαθαίνουν πάρα πολλοί. Το γεγονός ότι δεν δημοσιεύονται κάποια πράγματα από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και δεν τιμωρούνται από την Δικαιοσύνη δεν σημαίνει ότι δεν τα γνωρίζουν αρκετοί.

Όσοι είναι λίγο ενημερωμένοι ξέρουν πολύ καλά το who is who καθενός. Θα πρέπει να αποφεύγουν οι φίλοι Αμερικάνοι να έχουν σχέσεις με ανθρώπους που έχουν διαπράξει εγκλήματα. Είναι πάρα πολύ κακό για την εικόνα που σχηματίζει ο κόσμος για τις ΗΠΑ. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες χώρες Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ρωσία, Κίνα κλπ αλλά εμάς μας ενδιαφέρουν πρωτίστως οι καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Scroll to Top