Το τέλος της Ελλάδας;

Το τέλος της Ελλάδας;

Ασύλληπτη γκάφα

Η Γερμανία είναι πιο ισχυρή στρατιωτικά από την Ελλάδα αλλά απέναντι στην Ρωσία είναι πολύ αδύναμη. Εμείς δεν είχαμε μόνο τον κίνδυνο της Τουρκίας αλλά προσθέσαμε και την Ρωσία στις εχθρικές χώρες, με την αποστολή των όπλων στην Ουκρανία. Ας πούμε πως είχαμε μια ελπίδα απέναντι στην Τουρκία, με την βοήθεια της Γαλλίας.

Η Γαλλία είναι πιο ισχυρή στρατιωτικά από την Τουρκία. Όμως έχει σημασία και που διεξάγεται ο πόλεμος. Υπάρχει το πλεονέκτημα της εντοπιότητας. Σε ένα πόλεμο στην γειτονιά μας, είναι πιθανό να επικρατήσει η Τουρκία της Γαλλίας, γιατί έχει όλο τον στρατό της εδώ. Η Γαλλία δεν μπορεί να μεταφέρει όλο τον στρατό εδώ.

Με ένα λίγο «μπακαλίστικο» τρόπο, ο δείκτης ισχύος του μισού στρατού της Γαλλίας είναι 0.1283Χ2 = 0.2566 που είναι ψηλότερο από το 0.1961 της Τουρκίας. Ο χαμηλότερος δείκτης δείχνει μεγαλύτερη ισχύ. Δεν γνωρίζω πόσο ακριβής είναι αυτή η μέθοδος γιατί δεν ξέρω πως βγάζει τους δείκτες η Global Firepower. Κατά παρόμοιο τρόπο ενώ οι ΗΠΑ είναι ελαφρά πιο ισχυρή στρατιωτικά από την Ρωσία, σε πόλεμο στην γειτονιά μας πρέπει να υπερέχει η Ρωσία. Η χώρα που διεξάγει πόλεμο στα σύνορα της ή κοντά σε αυτά έχει πλεονέκτημα από μία που διεξάγει πόλεμο πολύ μακριά από τα σύνορα της.

Δηλαδή τι έκανε ο Μητσοτάκης; Γύρισε από φιλική σε εχθρική την ισχυρότερη παγκόσμια στρατιωτική δύναμη, αν ο πόλεμος γίνει στην περιοχή μας. Μάλιστα η Ρωσία πρέπει να είναι πιο ισχυρή και με διαφορά (σε πόλεμο στην περιοχή μας) από τις ΗΠΑ, καθώς χωρίς να εξετάζουμε το γεωγραφικό πλαίσιο της διεξαγωγής του πολέμου, η διαφορά τους δεν ήταν μεγάλη σύμφωνα πάντοτε με τον δείκτη. Ας πούμε πως πριν θα μπορούσαμε να έχουμε μια ελπίδα με την βοήθεια της Γαλλίας. Κι αυτό είναι αμφίβολο διότι και Τουρκία θα φρόντιζε να βρει συμμάχους όπως το Πακιστάν που βρίσκεται στην ένατη θέση, μετά την Γαλλία και την Βρετανία.

Τώρα πλέον, αν έχουμε απέναντι μας Ρωσία και Τουρκία… δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα ούτε με Γαλλία ούτε και με άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Είναι αμφίβολο ακόμη και με τις ΗΠΑ στο πλευρό μας αν υπάρχει ελπίδα, όπως εξήγησα παραπάνω. Μόνο αν μπουν στον πόλεμο και πιθανοί σύμμαχοι της AUKUS όπως Ινδία, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα που είναι στην τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση παγκόσμια από άποψη στρατιωτικής ισχύος. Βέβαια τότε μιλάμε για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ΗΠΑ δεν φοβούνται την Ρωσία αλλά μην ξεχνάμε πως μάλλον έχει από πίσω και την Κίνα.

Επίσης η Ινδία δεν πήρε θέση κατά της Ρωσίας στην περίπτωση της Ουκρανίας. Οι ΗΠΑ όμως φοβούνται τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον πιθανό πυρηνικό όλεθρο. Η Ρωσία έχει υπεροπλία στα πυρηνικά. Όποιος εξετάζει όλους τους παράγοντες, προσπαθεί να μην θυμώσει την Ρωσική Αρκούδα. Ο Μητσοτάκης πήγε εκεί και καλά να τους μπει στο μάτι. Μητσοτάκη δεν είμαστε ΗΠΑ ούτε καν Πορτογαλία που είναι μακριά από την Ρωσία.

Πολύ φοβάμαι πως αν μας επιτεθούν Ρωσία και Τουρκία, οι υπόλοιποι δεν θα ανακατευτούν για να αποφύγουν την γενικευμένη σύρραξη και τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό θα είναι και το τέλος της Ελλάδας ως χώρας. Θα συνεχίσει να υπάρχει ως ρωσική επαρχία, τουρκική επαρχία ή θα χωριστεί σε Ρωσική Ελλάδα και Τουρκική Ελλάδα. Εδώ που τα έφτασε τα πράγματα η Νέα Δημοκρατία, ο Μητσοτάκης και το Καθεστώς ΕΕ - ΝΤΠ υπάρχει μόνο μια διέξοδος στο αδιέξοδο. Να δεχτούν οποιαδήποτε εναλλακτική ήπια παγκοσμιοποίηση που θα συμφωνήσουν οι μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις και θα ηρεμήσει την Ρωσική Αρκούδα.

Αυτό πιθανότατα θα σημαίνει έξοδο νότιων και ανατολικών χωρών από την ΕΕ. Στο νότο σίγουρα θα βγουν Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα. Ιταλία και Γαλλία αν θέλουν βγαίνουν και αν θέλουν μένουν. Επίσης οι περισσότερες χώρες του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ της Ανατολικής Ευρώπης θα είναι εκτός ΕΕ. Μπορεί να γίνει ένα νέο γκρουπάρισμα. Πως ακριβώς θα είναι; Αυτό χρειάζεται αρκετή δουλειά και διαβουλεύσεις αλλά γίνεται αν υπάρχει θέληση. Εδώ που τα έφτασαν τα πράγματα με απανωτά λάθη, μόνο σε κάτι τέτοιο μπορούμε να ελπίζουμε. 

Άρης

Scroll to Top