Τους έδωσε η εγγονή του Ράλλη

Τους έδωσε η εγγονή του Ράλλη

Η Μαρία Βαρβάρα (Μαίη) Ζαννή είναι εγγονή του αδελφού του Γεωργίου Ράλλη. Ήταν υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α' Αθηνών το 2012 και αργότερα έγινε αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ. Είχε προηγηθεί η γέννηση του παιδιού που απέκτησε με τον Κώστα Μπακογιάννη, τον Ιανουάριο του 2013.

Στις 10 Ιανουαρίου 2016, εκλέγεται πρόεδρος της ΝΔ, ο Μητσοτάκης. Στις 25 του ίδιου μήνα είχαν προγραμματιστεί ασφαλιστικά μέτρα της Ζαννή κατά του Μπακογιάννη. Αναβλήθηκε το δικαστήριο γιατί δεν εμφανίσθηκε κανείς. Στις 16 του επόμενου μήνα, η Ζαννή γίνεται αναπληρώτρια Γραµµατέας Στρατηγικού Σχεδιασµού και Επικοινωνίας της ΝΔ. Λίγους μήνες μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, τοποθετείται ειδική σύμβουλος στο Γραφείο Κοινωνικών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού. Τα παρακάτω είναι από την δικογραφία.

Με τον Μπακογιάννη γνωρίστηκαν την περίοδο 2000-2001 στις Βρυξέλλες. Η Ζαννή δούλευε στο γραφείο της Κράτσα και ο Μπακογιάννης στου Χατζηδάκη. Η γνωριμία εξελίχθηκε σε ερωτική σχέση ενώ παράλληλα αυτός είχε ερωτική σχέση με την Κάλλια Καμπουρίδου. Ο αδελφός της Μίλτος Καμπουρίδης ήταν συνιδρυτής και για πέντε χρόνια στέλεχος της Soros Real Estate Partners. Κρίθηκε σκόπιμο να ιδρυθεί νέα εταιρεία, η Hellenic Land που είχε πεδίο δραστηριοποίησης την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο Όμιλος Σόρος εκπροσωπείτο από τον Ρίτσαρντ Μάλι και τον Μίλτο Καμπουρίδη. Στα Σκόπια, ο Σόρος έχει σημαντικές επενδύσεις.

Το 2006, ο Μπακογιάννης παντρεύεται την Καμπουρίδου. Στο γάμο παρευρέθηκε ο  Χριστοφοράκος που έχει πολύ στενές σχέσεις με τον Μπακογιάννη και όλη την οικογένεια Μητσοτάκη. Η Siemens ανέλαβε τα έξοδα του γάμου και χρηματοδοτεί την πολιτική σταδιοδρομία του Μπακογιάννη. Εκτός από τον Χριστοφοράκο, διατηρούσαν στενές σχέσεις με τον Καραβέλα. Και οι δύο διέφυγαν στο εξωτερικό όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη.

Το ίδιο χρόνο, στην μέση της πρώτης θητείας Καραμανλή, η Πάτρα ήταν υποψήφια για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Η Επιτροπή Διεκδίκησης αιφνιδιαστικά άλλαξε την πόλη με τον Βόλο και την Λάρισα. Στην παραλία του Αλμυρού, εξαγοράσθηκε μια έκταση 3,000 στρεμμάτων από την Dolphin Capital Investors του Καμπουρίδη. Πέντε μήνες αργότερα, ανέλαβε ο Ισίδωρος Κούβελος Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Αγώνων. Οι διεξαγωγή ορίστηκε στον Βόλο και τη Λάρισα και η έκταση δηλώθηκε ως γήπεδο γκολφ. Κρίθηκε απαραίτητη η ανακατασκευή του που ανέλαβε η εταιρεία του Καμπουρίδη.

Ο Μπακογιάννης δεν διέκοψε την σχέση του με την Ζαννή όταν παντρεύτηκε. Με δική του πρωτοβουλία, το 2008, εργάζονταν μαζί στο Υπουργείο εξωτερικών και η σχέση ισχυροποιήθηκε. Όταν έγινε Δήμαρχος στο Καρπενήσι, το 2011, τον επισκεπτόταν συχνά εκεί. Της έλεγε ότι την βλέπει σοβαρά αλλά πως είναι αδύνατο να χωρίσει γιατί θα έβλαπτε το πολιτικό του προφίλ.

Όταν η Ζαννή έμεινε έγκυος, ο Καμπουρίδης προσέγγισε τον αδελφό της Ζαννή. Του δήλωσε ότι θα ασκήσει πιέσεις ώστε να μην ζητήσουν την αναγνώριση της πατρότητας. Θα αναλάμβανε αυτός την διατροφή αφού ούτως ή άλλως καταβάλλει μεγάλα χρηματικά ποσά στον Μπακογιάννη. Λίγο πριν την γέννηση του μωρού, ο Μπακογιάννης συναντήθηκε με την Ζαννή και προσπάθησε να την πείσει ότι το καλύτερο για όλους ήταν η μη αναγνώριση.

Τον Ιανουάριο του 2013 γεννήθηκε το μωρό. Ο Μπακογιάννης δεν παρευρέθηκε και ουδέποτε το συνάντησε. Επιπλέον αρνήθηκε την πατρότητα. Το τεστ DNA απέδειξε τελικά ότι αυτός είναι ο πατέρας. Μετά τη πιστοποίηση, η Κάλλια Καμπουρίδου έστειλε επιστολή στην Ζαννή λέγοντας της ότι η προσθήκη του επωνύμου του Μπακογιάννη μπορεί να δημιουργούσε προβλήματα στα τρία παιδιά αν τυχαία γνωριζόντουσαν σε κάποιο πάρτι. 

Ο Μπακογιάννης αναγκάστηκε να αναγνωρίσει το μωρό λόγω του τεστ DNA. Υποσχέθηκε να καταβάλλει διατροφή που τελικά δεν το έκανε και έτσι η Ζαννή  κατέφυγε σε ασφαλιστικά μέτρα. Η Ντόρα Μπακογιάννη επικοινώνησε με την οικογένεια Ζαννή και είπε ότι δεν θα άφηναν έτσι «το αίμα του Κώστα».

Από την γέννηση το μωρού μέχρι την συμφωνία των αντιδίκων, πέρασαν τρία χρόνια. Οι Μεσογειακοί Αγώνες έπεσαν πάνω στην κρίση και τα Μνημόνια και τελικά έγινε αλλαγή έδρας και διεξήχθησαν στην Τουρκία.

Scroll to Top