WEB TV

Web TV

video

Η Greactiv είναι μια ομάδα της Grebiz. Από το 2012 έχουμε ασχοληθεί με τη παρουσίαση μορφή κειμένου διαφόρων θεμάτων στο διαδίκτυο. Πρώτοι ξεκινήσαμε με τη δημοσιογραφία πολιτών. Αρχές του 2014 κάναμε τα πρώτα βίντεο που ανεβάσαμε στο you tube. Παραδεχόμαστε ότι δεν ήταν πολύ καλά.Τώρα αποφασίσαμε να κάνουμε πολλά βίντεο. Ευελπιστούμε να είναι ικανοποιητικά στην αρχή και σταδιακά να γίνουν αρκετά καλά. Δεν έχουμε κερδίσει χρήματα από αυτή τη δραστηριότητα και ούτε περιμένουμε να αλλάξει κάτι. Το κάνουμε για κοινωνική προσφορά και απλα αισιοδοξούμε να καλύψουμε ένα μέρος του κόστους μας μέσω των διαφημίσεων. Θα ασχοληθούμε με τα ίδια θέματα που ασχολούμαστε μέχρι τώρα αλλά και διάφορα άλλα.

Δεν επιδιώκουμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο με τη τηλεόραση μέσω web. Θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που υπάρχει στη τηλεόραση. Να δείξουμε διαφορετικούς ανθρώπους που δεν βγαίνουν στη τηλεόραση η έστω βγαίνουν πολύ λίγο. Να προσεγγίζουμε τελείως διαφορετικά τα θέματα.  Έχουμε αρκετές καλές ιδέες. Η πραγματοποίηση η επιτυχία τους και η συνέχεια τους θα εξαρτηθούν από την ανταπόκριση του κόσμου.

Γνωρίζουμε ανθρώπους που έχουν να πουν κάτι. Έχουν ενδιαφέρουσες απόψεις η εμπειρίες η γνώσεις γύρω από συγκεκριμένα θέματα. Τους λέμε να βγουν να τις πουν. Απαντάνε άσε μη μας δει κανένας τώρα. Καλά τι κάνεις κλέβεις και δεν θέλεις να σε δει κανένας; Kάθεσαι συνέχεια μέσα στο σπίτι και δεν βγαίνεις καθόλου. Δεν σε βλέπουν στο δρόμο, στη δουλειά στο μανάβη, στο φούρνο; Mήπως φοράς μαντηλα όπως οι μουσουλμάνες...τέλος πάντων. Περιπτώσεις που υπάρχει λόγος να μην φανερωθεί το πρόσωπο, θα τους παρουσιάσουμε με τη πλάτη στο φακό.

Όσον αφορά την πολιτική και άλλα ζητήματα όπως κοινωνικά όπου υπάρχουν διάφορες απόψεις. Θα παρουσιάζουμε τη δικές μας απόψεις αλλά επιθυμία μας είναι να παρουσιάσουμε και όσο το δυνατόν περισσότερες διαφορετικές απόψεις. Δεν φοβόμαστε την διαφορετική άποψη όπως σχεδόν όλα τα κανάλια της τηλεόρασης. Δεν επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε την ίδια άποψη με παραλλαγές αλλά όλες τις απόψεις...ας κερδίσουν αυτοί που έχουν τη καλύτερη επιχειρηματολογία. Όποιος διαφωνεί με τις απόψεις μας ας έρθει να μας πει που διαφωνεί. Όποιoς θέλει να πει την άποψη του η την εμπειρία του η ένα θέμα που γνωρίζει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Ο σύνδεσμος με τα στοιχεία επικοινωνία είναι κάτω από το βίντεο... σταθερό κινητό email, διεύθυνση αλληλογραφίας, FB, Twitter, Linkedin, Instagram και πολλοί τρόπο για video conference. Το βασικό κανάλι θα είναι το International που θα είναι στα Αγγλικά με Αγγλικούς υπότιτλους η δεν θα χρειάζεται λόγια. Το ελληνικό κανάλι θα είναι συμπληρωματικό. Οι περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν Αγγλικά ενώ οι περισσότεροι ξένοι δεν καταλαβαίνουν ελληνικά. Κάποια βίντεο θα αναρτώνται και στο ελληνικό και στο International.

Η ελληνική τηλεόραση είναι τραγική από πλευράς ενημέρωσης αλλά και ψυχαγωγίας. Υπάρχει προπαγάνδα λογοκρισία. Παρουσιάζεται μια άποψη σε διάφορες παραλλαγές. Απευθύνεται στις μάζες με υλικό που είναι φτιαγμένο για τα γούστα των μαζών. Εγώ στράφηκα στο διαδίκτυο πριν πάρα πολλά χρόνια και άλλαξε η ζωή μου. Ακόμα βλέπω τηλεόραση επιλεκτικά ταινίες, εκμπομπές μουσικής, ξένα κανάλια. Βάζω τηλεόραση για να κοιμηθώ γιατί με κοιμίζει.

Σε γενικές γραμμές έχω το διαδίκτυο για ενημέρωση και ψυχαγωγία. Ότι πληροφορία η ενημέρωση ζητάω υπάρχει μέσα σε μοφρή βίντεο η κειμένου. Το διαδίκτυο έχει άπειρες εναλλακτικές, χρήσιμες πληροφορίες, σωστή & σφαιρική  ενημέρωση, εξειδικευμένη θεματολογία ακριβώς ότι ζητάει καθένας και καλύπτει όλα τα γούστα και ενδιαφέροντα. Υπάρχουν όλες οι απόψεις και νοοτροπίες και όχι μόνο μία με παραλλαγές. Βέβαια είναι πιο ευχάριστο να ξαπλώνει κανείς στο καναπέ του και να βλέπει τη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης.

Ακόμα και χωρίς smart tv υπάρχει η τεχνολογία και είναι σχετικά απλή να γίνεται προβολή από το pc στη τηλεόραση. Η smart tv απλά pc και τηλεόραση ένα.

Πάρα πολλοί είναι αυτοί που σήμερα έχουν smart phone. Ήδη κινητά και υπολογιστής είναι ένα το smart phone είναι κινητό και υπολογιστής που σε συνδέει στο διαδίκτυο. Ερχόμαστε στο smart tv… τι είναι πάλι ετούτο; Smart tv είναι τηλεόραση και υπολογιστής μαζί για σύνδεση σεInternet tv και web 2 που είναι ένα είδος ιντερνετ tv. Η smart tv ήδη υπάρχει αλλά δεν έχει διαδοθεί ακόμη. Υπολόγιζαν ότι μέχρι το 2020 θα είναι η πιο επικρατέστερη μορφή τηλεόρασης. Ίσως πάει τελικά μέχρι το 2030.

Όλοι αυτοί που έχουν αγοράσει ακριβές τηλεοράσεις δεν θα τις πετάξουν για να πάρουν smart tv. Θα περιμένουν να παλιώσουν για να τις αντικαταστήσουν με smart tv. Μια καλή τηλεόραση δεν στοιχίζει 100 € όπως ένα καλό κινητό αλλά πολλές εκατοντάδες ευρώ. Ένα καλό κινητό εύκολα το πετάς για να πάρεις smart phome όχι όμως μια καλή τηλεόραση.

Η τηλεόραση στέλνει το σήμα  ασύρματα δηλαδή στον αέρα η μεσω καλωδίων στη περίπτωση της καλωδιακής. Το ασύρματο σήμα εμπέμπεται στον αέρα απευθείας από πομπό η μέσω δορυφόρου. Πομποί υπάρχουν στις κορυφές των βουνών που στέλνουν σήμα. Το ίδιο ισχύει για τα κινητά και το ραδιόφωνο. Τώρα το σήμα έχει γίνει ψηφιακό από αναλογικό που ήταν. Το σήμα του ιντερνετ μεταδίδεται η ενσύρματα η ασύρματα δηλαδή wifi. Για όλα αυτά τα θέματα και πολλά άλλα θα κάνουμε ειδικά βίντεο. Γιατί τα λέω όλα αυτά και που θέλω να καταλήξω. Ο παραδοσιακός τρόπος παρακολούθησης τηλεόρασης είναι παρελθόν και σταδιακά θα εκλείψει. Ο μελλοντικός τρόπος θα είναι παρόμοιος με τοweb / internet tv.

Σήμερα όποιος θέλει να δει τηλεόραση τι κάνει. Παίρνει το remote control το βάζει στο on και επιλέγει απο μια λίστα 10-20 καναλιών. Στο μέλλον θα είναι μια συσκευή περίπου τέτοια ίσως λίγο μεγαλύτερη, ένα μικρό smart phone. Εγώ δεν έχω smart phone παρόλο που έχω μεγάλη εκτίμηση στην τεχνολογία του smart phone. Είμαι όλη μέρα στο laptop και δεν έχω ανάγκη να παίρνω υπολογιστή μαζί μου όταν βγαίνω έξω. Προτιμώ τα μικρά κινητά να τα βάζω εύκολα στη τσέπη. Εάν χρειαστώ υπολογιστή μαζί μου  παίρνω το laptop. Έχω ένα κινητό για γενική χρήση και ένα άλλο για ειδική χρήση δηλαδή ασφαλείς επικοινωνίες. Βέβαια απόλυτη ασφάλεια δεν υπάρχει στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Θα τα πούμε αυτά σε λεπτομέρειες σε άλλα βίντεο.

Τώρα που το θυμήθηκα να πάρω και ένα φίλο μου να δω τι κάνει... μισό λεπτό. Έλα Γιώργο τι κάνεις καλά περίμενε λίγο σε παρακαλώ γιατί βιντεοσκοπώ. Στο μέλλον μια τέτοια συσκευή δηλαδή ενα μικρό smart phone θα συνδέεται στο internet και θα επιλέγει η live streaming όπως κάνουν τα κανάλια η αποθηκευμένα βίντεο. Όπως ακριβώς γίνεται σήμερα στο Ιντερνετ tv. Επιπλέον θα μπορεί να ρυθμίζει συσκευές του σπιτιού όπως πχ το συναγερμό, το καλοριφέρ κλπ από απόσταση. Δηλαδή μισή ώρα πριν πάει κανείς στο σπίτι θα ανάβει το καλοριφέρ από όπου βρίσκεται...η θα απενεργοποιεί το συναγερμό για να μπει η καθαρίστρια μέσα για να καθαρίσει.Όλα αυτά δεν θα γίνουν σε 100 χρόνια αλλά σε 10-20 χρόνια. Έλα Γιώργο συγγνώμη που περίμενες τι γίνεσαι καλά είσαι?

Scroll to Top