Win win ο covid 19

Win win ο Covid-19

Είναι πέρα από κάθε αμφιβολία πως τον ιό τον έριξε η κλίκα της ακραίας παγκοσμιοποίησης καθώς για αυτούς είναι win - win ...win δηλαδή κερδίζουν σε πάρα πολλούς τομείς. Κατ’ αρχάς όπως φαίνεται με τον ιό έβγαλαν από την μέση τον Τραμπ που ήταν εμπόδιο στην Παγκόσμια Δικτατορία που ετοιμάζουν. Αυτοί νομίζουν ότι τον έβγαλαν από την μέση για πάντα.

 Ίσως να μην είναι τόσο εύκολα τα πράγματα όμως. Μπορεί ο Τραμπ ή ο διάδοχος του να γυρίσει και να τους κυνηγήσει μέχρις εσχάτων έως ότου τους εξαφανίσει τελείως. Βέβαια δεν πρόκειται να το κάνει μόνος του καθώς είναι αδύνατο αλλά ως μέρος μιας παγκόσμιας κλίκας αντίστοιχης με την δική τους.

Ο Τραμπ και ο Τζόνσον δεν δημιούργησαν την αντίδραση στην ακραία παγκοσμιοποίηση αλλά διαπίστωσαν ένα τεράστιο πολιτικό κενό και εξέφρασαν έναν τεράστιο πολιτικό χώρο που δεν είχε ηγεσία. Αν δεν είναι ο Τραμπ και ο Τζόνσον θα είναι κάποιοι άλλοι που θα καλύψουν το κενό. Είτε με τον έναν είτε με τον άλλο Πρόεδρο, η νίκη θα είναι οριακή στις εκλογές των ΗΠΑ. Δηλαδή φανταστείτε τι νίκη θα πετύχαινε ο Τραμπ χωρίς τον κορονοϊό που έριξε η κλίκα της ακραίας παγκοσμιοποίησης.

Η πανδημία είναι μία πρόβα Παγκόσμιας Δικτατορίας. Με αφορμή την αντιμετώπιση του ιού γίνεται στέρηση πολλών ελευθεριών ώστε οι πολίτες των χωρών να συνηθίζουν και να μην τους φαίνεται ως κάτι περίεργο αλλά ως κάτι φυσιολογικό. Πιθανώς πάντα να υπάρχει μια δικαιολογία τουλάχιστον στην αρχή. Αργότερα ίσως να μην χρειάζεται και να στερούν τις ελευθερίες χωρίς καμία δικαιολογία.

Μετά βγάζουν από την μέση πολλούς ηλικιωμένους που τους θεωρούν επιβάρυνση καθώς δεν δουλεύουν αλλά πληρώνονται από τα κρατικά ταμεία. Είναι ένας σύγχρονος Καιάδας όχι για παιδιά αλλά για ηλικιωμένους. Το σύστημα της σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι επιβαρυμένο. Μειώνοντας σημαντικά τον αριθμό των ηλικιωμένων λόγω του covid 19, θα βρεθεί σε καλύτερη κατάσταση.

Εκτός από πολιτικό είναι και οικονομικό το όφελος. Είναι σίγουρο ότι πριν ρίξουν τον ιό, είχαν ήδη έτοιμο τουλάχιστον το φάρμακο και μάλλον το εμβόλιο. Θα τα παρουσιάσουν όταν αυτοί κρίνουν πως είναι η κατάλληλη στιγμή. Μπορεί να είναι όταν ο Μπάιντεν γίνει Πρόεδρος, όταν έχουν φύγει αρκετοί ηλικιωμένοι ή όταν έχει προκληθεί αρκετή οικονομική ζημιά στους υπόλοιπους. Θα βγάλουν τεράστια κέρδη από το εμβόλιο και το φάρμακο.

Όσοι είχαν σορτάρει δηλαδή ποντάρει στην πτώση τιμών που προκλήθηκε από τον κορονοϊό, έβγαλαν πολλά χρήματα. Πολλές εταιρείες της κλίκας είχαν μεγάλα κέρδη στην εποχή του lockdown. Άλλες όμως εταιρείες δεν θα αντέξουν στα απανωτά lockdown. Δεν είναι μόνο στους χώρους που κλείνουν τελείως με τα lockdown αλλά και σε άλλους. Αυτές θα τις αγοράσει η κλίκα της παγκοσμιοποίησης που έχει φροντίσει να έχει στην άκρη πολλά χρήματα.

Αν δεν αγοράσουν τις εταιρείες, απλά οι εταιρείες της κλίκας που ήταν προετοιμασμένες για την πανδημία, θα πάρουν το μερίδιο που είχαν στην αγορά. Επίσης πολλοί που έχουν πάρει επαγγελματικά ή προσωπικά δάνεια θα δυσκολευτούν να συνεχίσουν τις πληρωμές και η Εφορία ή οι τράπεζες θα τους πάρουν την περιουσία. Κάποιοι θα αναγκαστούν να πουλήσουν κοψοχρονιά τα ακίνητα τους και θα τα τσιμπήσει η κλίκα της Παγκόσμιας Δικτατορίας.

Βέβαια αυστηρά μέτρα εφαρμόζει και ο Τζόνσον που δεν ανήκει στην κλίκα της ακραίας παγκοσμιοποίησης. Είναι αναγκασμένος να το κάνει από την στιγμή που έριξαν τον ιό και βλέπει ότι δημοσκοπικά πέφτει. Δεν έχει περιθώρια. Τον χτύπαγαν τα ΜΜΕ που ελέγχονται από την κλίκα της Παγκόσμιας Δικτατορίας ανελέητα όπως και τον Τραμπ επειδή δεν προχώρησε σε σκληρά μέτρα που θα στερούσαν τις ελευθερίες και θα είχαν όλα τα προαναφερθέντα οφέλη για την κλίκα.

Ενώ για αυτούς (την κλίκα της Παγκόσμιας Δικτατορίας) είναι win - win …. win για εμάς όλους τους υπόλοιπους είναι lose - lose - … - lose. Θα αφήσουμε αυτά τα καθάρματα να συνεχίσουν να μας ταλαιπωρούν, να μας βασανίζουν και να μας καταστρέφουν οικονομικά, ψυχολογικά και ηθικά; Θα αφήσουμε να ξεκαρδίζονται με την βλακεία αρκετών; Πολεμήστε τους ρε ηλίθιοι γιατί αν δεν το κάνετε δεν πρόκειται να φύγουν από μόνοι τους. Θα συνεχίσουν αυτά που κάνουν μέχρι να πετύχουν την Παγκόσμια Δικτατορία που σχεδιάζουν και υλοποιούν εδώ και δεκαετίες. Ξυπνήστε ζώα και καταλάβετε επιτέλους τι γίνεται!

Βασίλης

Scroll to Top