Χειρότερα από κομμουνισμό

Χειρότερα από κομμουνισμό

Η Νέα Τάξη έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Ελάχιστοι θα έχουν αυτοκίνητα, τετραμελείς οικογένειες θα μένουν σε 50 τμ, διακοπές και ταξίδια θα καταργηθούν, διασκέδαση θα είναι τα πάρκα και η φύση. Ο σκοπός τους είναι να φέρουν όλον τον κόσμο στο ίδιο επίπεδο εισοδήματος. Ο τρόπος είναι με τις ανοιχτές αγορές και τα ανοιχτά σύνορα. Αυτό σημαίνει μία μεγάλη πτώση εισοδήματος για τις αναπτυγμένες χώρες και μία πολύ μικρή αύξηση για τις υποανάπτυκτες.

Η εξήγηση είναι απλά μαθηματικά. Πολύ χοντρικά, ζει περίπου ένα δις στις αναπτυγμένες και 6,5 δις στις υπόλοιπες. Ας πούμε για χάρη ευκολίας ότι είναι εξαπλάσιοι και έχουν το 1/3 του εισοδήματος. Ο μέσος όρος του εισοδήματος είναι πιο κοντά στο χαμηλό γιατί 1Χ3+6Χ1 όλα διά 6+1 μας κάνει 9/7= 1.28. Δηλαδή στις μη αναπτυγμένες το εισόδημα θα ανέβει από 1 σε 1.28 που είναι μία μικρή βελτίωση ενώ στις αναπτυγμένες θα πέσει από το 3 στο 1.28 που είναι μεγάλη μείωση. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά.

Για να μην γίνεται κατανάλωση ενέργειας και φυσικών πόρων θα περιορίσουν τους ανθρώπους στο κατώτερο επίπεδο διαβίωσης. Επειδή τα περισσότερα τετραγωνικά θέλουν περισσότερη ενέργεια για θέρμανση και ψύξη, θα προσδιορίσουν ποια είναι τα λιγότερα τετραγωνικά που μπορεί να ζήσει κανείς. Θα αποφασίσουν πχ πως σε μία τετραμελή οικογένεια αρκούν 50 τετραγωνικά μέτρα. Οι πολυκατοικίες θα είναι όπως οι εργατικές κατοικίες. Θα τα φτιάξουν έτσι, τις τιμές, τα ενοίκια τους μισθούς ώστε να είναι κανείς αναγκασμένος.

Επίσης θα καταργήσουν τα αυτοκίνητα και οι άνθρωποι θα μετακινούνται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διότι καταναλώνουν χαμηλότερη ενέργεια ανά άτομο. Οι άνθρωποι θα ζουν όπως ζούσαν στις κομμουνιστικές χώρες και ακόμη χειρότερα. Αυτά οι νεοταξίτες δεν θα τα κάνουν με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομικής παραγωγής αλλά με τις κατάλληλες διαβολικές παρεμβάσεις στην προσφορά και στην ζήτηση. Να δώσω δύο παραδείγματα πολύ γνωστά στην Ελλάδα.

Όσο ουσιαστικά έχουν ανοιχτά σύνορα και έρχονται ανενόχλητοι οι μετανάστες, τόσο πέφτουν οι μισθοί. Όσο δεν βάζουν περιοχές στο σχέδιο πόλης, τόσο ανεβαίνουν οι τιμές των ακινήτων και τα ενοίκια. Η πλάκα είναι ότι δεν θα έχουμε κομμουνισμό αλλά καπιταλοσοσιαλισμό, για την ακρίβεια το οικονομικό μοντέλο των Ναζί. Η Νέα Τάξη στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο σχέδιο των Ναζί. Οι Νεοταξίτες είναι οι συνεχιστές των Ναζί. Όπως και οι Ναζί προβλέπουν την δημιουργία μιας ψευτοελίτ.

Επειδή είναι και νατουραλιστές, θα έχουν μεγάλα πάρκα μέσα στην πόλη για να διασκεδάσει η πλέμπα. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να επισκέπτεται η πλέμπα την εξοχή ή την φύση κοντά στην πόλη. Για χώρες όπως η Ελλάδα η φύση θα είναι και η θάλασσα. Για όσες πόλεις δεν έχουν θάλασσα κοντά, θα πηγαίνουν σε Δημόσια Πάρκα έξω από την πόλη που θα είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά μέσα στην πόλη. Το καλοκαίρι διακοπές θα πηγαίνουν με λεωφορείο, τραίνο ή πλοίο μόνο όσοι έχουν πατρικό ή συγγενείς εκτός πόλεων.

Ταξίδια στο εξωτερικό δεν θα γίνονται. Οι ταξιδιωτικές εκπομπές βέβαια θα είναι άφθονες στην τηλεόραση και στο ίντερνετ που θα έχουν ενωθεί με την smart tv. Θα λες «εγώ τώρα θέλω να κάνω ένα virtual ταξίδι πχ στην Ταϊλάνδη». Θα έχεις 10-20 ταξιδιωτικές εκπομπές για την Ταϊλάνδη να δεις. Δεν θα απαγορεύεται να πάει κανείς ταξίδι όπως στις κομμουνιστικές χώρες αλλά οι μισθοί που θα υπάρχουν θα το κάνουν απαγορευτικό. Θα πρέπει να μαζεύει κανείς μία ζωή για να το καταφέρει. Θα περιορίσουν τους ανθρώπους δηλαδή στην ελάχιστη δυνατή κατανάλωση από όλες τις απόψεις.

Θα χειραγωγήσουν με τέτοιο τρόπο τις τιμές ώστε να μην έχει η πλέμπα την δυνατότητα για κάτι άλλο. Ήδη το βλέπουμε γύρω μας. Με 600-700 ευρώ τον μήνα τι να πρωτοκάνει κάποιος; Ίσα ίσα μπορεί να πληρώσει ένα ενοίκιο, να φάει και να αγοράσει τα απαραίτητα. Δεν είναι μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα πείραμα. Είναι και η Ελλάδα άλλο ένα πείραμα μέσα στην ΕΕ. Δηλαδή δοκιμάζουν πρώτα εδώ αυτά που θα κάνουν στην συνέχεια σε άλλες χώρες.  

Για την ελίτ δεν θα ισχύει τίποτα από ότι ισχύει για την πλέμπα. Οι εκλεκτοί της Νέας Τάξης θα ζουν σε μεγάλα σπίτια στην εξοχή, θα έχουν μεγάλα αυτοκίνητα, θα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο συνέχεια, θα πηγαίνουν συχνά διακοπές. Στον κομμουνισμό, οι υψηλόβαθμοι του κομμουνιστικού κόμματος ζούσαν καλύτερα από τους άλλους αλλά και πάλι ήταν συνήθως σχετικά μετρημένα.

Σε σχέση με τις πρώην κομμουνιστικές χώρες, η μεν ψευτοελίτ θα ζει πολύ καλύτερα ενώ η πλέμπα θα ζει χειρότερα. Έτσι λογικά σκέφτεται κανείς. Γιατί να μην προτιμήσω τον κομμουνισμό; Τώρα βέβαια αρκετοί άνθρωποι μπορούν ακόμα να σκέφτονται. Τότε θα τους έχουν κάνει όλους ζόμπι με την προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου και δεν θα μπορούν να σκεφτούν. Θα είναι όλοι επιφανειακά χαζό-ευτυχισμένοι ενώ πιο βαθιά θα νοιώθουν ένα μεγάλο κενό και θα είναι δυστυχισμένοι.

Σαν τον Βέγγο μια ζωή

Σωτήρης

Scroll to Top