15% το ΚΚΕ

15% το ΚΚΕ

Στον αποχαιρετισμό του Μίκη Θεωδοράκη στην Μητρόπολη μίλησαν η κυρα - Κατερίνα και ο Κουτσούμπας. Η πρώτη «και καλά» για λογαριασμό όλων των Ελλήνων και ο δεύτερος επειδή ο Θεωδοράκης ήταν κομμουνιστής. Είχε στείλει επιστολή στον Κουτσούμπα και του είχε ζητήσει να ταφεί ως κομμουνιστής. Επίσης ήταν αντιμνημονιακός και του άρεσαν τα όπλα δηλαδή μάλλον υπέρ της οπλοκατοχής.

Επί τη ευκαιρία του θανάτου του αναμφισβήτητα μεγάλου αυτού Έλληνα και κομμουνιστή και προς τιμήν του, προτιθέμεθα να δώσουμε στο ΚΚΕ 15% που είναι ποσοστό τριπλάσιο από αυτό που έχει σήμερα. Όπως ο Μητσοτάκης έδωσε στον Στυλιανίδη τιμητικά ελληνική ιθαγένεια, έτσι και εμείς προς τιμήν του Θεοδωράκη θα δώσουμε στο ΚΚΕ 15%. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Δεν γίνεται μόνο προς τιμήν του Θεοδωράκη.

Κατ’ αρχάς όταν λέμε να δώσουμε εννοούμε να βοηθήσουμε ώστε το ΚΚΕ να πλησιάσει το 15%. Οι ψηφοφόροι μόνο δίνουν τα ποσοστά και κανένας άλλος. Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τον καιρό των Μνημονίων, πολλοί κεντροδεξιοί αντιμνημονιακοί «στήριξαν» τον ΣΥΡΙΖΑ με διάφορους τρόπους. Ο ένας ήταν δια μέσου των ΑΝΕΛ. Ο άλλος ήταν πολεμώντας την Νέα Δημοκρατία και μην ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί μάλιστα ψήφισαν και ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά έγιναν για τα Μνημόνια και την πιο επιθετική στάση που έδειχνε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ΕΕ και όχι γιατί άλλαξαν ξαφνικά ιδεολογία (οι κεντροδεξιοί αντιμνημονιακοί). Τους είχαμε πει εδώ και αρκετό καιρό (στους Συριζαίους), να αναπτύξουν σχέση με το Εργατικό κόμμα της Βρετανίας. Αυτοί μας έγραψαν κανονικά και έκαναν πιο στενή την σχέση με την ΕΕ και τους Σοσιαλιστές. Επίσης φαίνεται πως συγκλίνουν προς την Νέα Τάξη. Καλά έκαναν γιατί είναι καλύτερα να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Κάποτε ήμαστε στο ίδιο στρατόπεδο, το αντιμνημονιακό και τώρα είμαστε στο αντίθετο.

Αυτοί άλλαξαν, εμείς μείναμε σταθεροί. Πλέον είναι δύο τα στρατόπεδα, οι Νεοταξίτες και οι Αντιστασιακοί. Μέσα σε αυτά τα δύο στρατόπεδα υπάρχουν όλες οι ιδεολογίες. Το ΚΚΕ φαίνεται πως είναι ενάντια στην Νέα Τάξη για δικούς τους λόγους. Όχι πως δεν είναι διεθνιστές και δεν τους αρέσουν οι Ενώσεις τύπου ΕΕ. Και η ΕΣΣΔ τέτοιου τύπου ένωση ήταν. Είναι αντίθετοι επειδή δεν είναι κομμουνιστική Ένωση αλλά υβριδική σοσιαλιστική ναζιστικού τύπου δηλαδή με βάση τον σοσιαλισμό και κάποια στοιχεία κεντροδεξιάς, ενίοτε προς τα άκρα.  

Έχουμε γράψει για μία συμφωνία που θα έχει γίνει μεταξύ ΕΔΕΣ και ΕΛΑΣ. Έχει διάφορα σημεία όπως η απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων και από τις δύο πλευρές σε half way houses. Επίσης η ανάπτυξη συνεταιριστικών μορφών με αντάλλαγμα την τακτοποίηση κάποιων χωροταξικών εκκρεμοτήτων. Σε άλλα άρθρα έχουμε δηλώσει πως σκοπεύουμε να κάνουμε τα Εξάρχεια Γκρήνουϊτς Βίλατζ (Greenwich Village) δηλαδή να αναπτυχθεί γύρω από καλλιτεχνικές, πνευματικές, συνεταιριστικές δραστηριότητες. Επίσης θα εισάγουμε κάποια δημοψηφίσματα δηλαδή λίγο περισσότερο άμεση δημοκρατία, χωρίς βέβαια να καταργηθεί ο κοινοβουλευτισμός.

Αυτά για να πολεμήσουμε από κοινού την Νέα Τάξη. Αν δεν την πολεμήσουμε, τα ξεχνάμε όλα γιατί θα επιβάλλουν παγκόσμια το δικό τους το μοντέλο και τις δικές τους τις απόψεις. Θα διώκονται και αυτοί που βρίσκονται προς τα αριστερά και αυτοί που βρίσκονται προς τα δεξιά, γενικά οποιοσδήποτε δεν συμφωνεί μαζί τους. Δεν θα μπορεί να είναι κανείς ούτε κομμουνιστής ούτε αναρχικός αλλά ούτε δεξιός. Θα πρέπει να υποστηρίζει την υβριδική σοσιαλιστική νεοταξική ιδεολογία που είναι παραπλήσια με την ναζιστική.

Στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο «καπιταλιστές» και κομμουνιστές πολέμησαν ενάντια στον ναζισμό που είναι υβριδικός σοσιαλισμός. Πρέπει όλοι όσοι δεν υποστηρίζουμε την Νέα Τάξη να τους πολεμήσουμε τους Νεοταξίτες γιατί αλλιώς θα εγκαθιδρύσουν Παγκόσμια Ολιγαρχική Σοσιαλιστική Δικτατορία. Εμείς σίγουρα θα έχουμε καναδυό κανάλια. Θα βγάζουμε όλους όσους πολέμησαν την Νέα Τάξη, ανεξαρτήτως ιδεολογίας. Θα βοηθήσουμε και με άλλους τρόπους ώστε το ΚΚΕ να πλησιάσει το 10%, να το περάσει και σε βάθος χρόνου να πλησιάσει το 15%. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θέλουμε κυβέρνηση ΚΚΕ αλλά ένα ΚΚΕ κοντά στο 15% μπορούμε να βοηθήσουμε να γίνει. Αυτά βέβαια αφού αποκτήσουμε τον έλεγχο της κεντροδεξιάς, όχι πριν.  

Εμμανουήλ

Scroll to Top