Λεπτομέρειες πολέμου

Λεπτομέρειες πολέμου

Δεχόμαστε αρκετές ερωτήσεις από αναγνώστες, για τις λεπτομέρειες του απελευθερωτικού πολέμου στην Ανατολική Ευρώπη. Απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις. Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες αλλά μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς εκτιμήσεις, με την βοήθεια ειδικών. Πιστεύουμε πως αυτές οι εκτιμήσεις είναι αρκετά κοντά σε όσα πρόκειται να συμβούν.

Ο απελευθερωτικός πόλεμος στην Ανατολική Ευρώπη είναι αναπόφευκτος. Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί είναι αν η ΝΤΠ δεχτεί να συμβιβαστεί. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό. Συνεχίζουν τον χαβά τους, το αποτυχημένο σχέδιο που έχει δημιουργήσει άπειρα προβλήματα σε όλο τον κόσμο. Έτσι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να περιμένουμε τον απελευθερωτικό πόλεμο.

Δηλαδή βρισκόμαστε στις παραμονές ενός γενικευμένου απελευθερωτικού πολέμου σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. Και σε δύο χρόνια να ξεκινήσει, πάλι στις παραμονές βρισκόμαστε, για ένα τέτοιο γεγονός. Δεν είναι όπως τα Χριστούγεννα που λέμε πως είμαστε στις παραμονές, μόνο όταν μπει ο Δεκέμβριος. Πάντως μάλλον θα ξεκινήσει πιο σύντομα από τα δύο χρόνια.

Αυτό γιατί συμφέρει να είναι ανοιχτά τα μέτωπα στην Ουκρανία και στο Ισραήλ. Η ΝΤΠ μπορεί να αντιμετωπίσει ένα - δύο μέτωπα. Όσο πιο πολλά είναι τα μέτωπα, τόσο πιο δύσκολα τα αντιμετωπίζει. Για αυτό και από τότε που άνοιξε το μέτωπο στο Ισραήλ, γίνεται προσπάθεια από τη ΝΤΠ να κλείσει το μέτωπο της Ουκρανίας που είχε ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα.

Υπάρχει περίπτωση ο απελευθερωτικός πόλεμος στην Ανατολική Ευρώπη να εξελιχθεί σε πόλεμο μεταξύ κρατών; Στη Ουκρανία και στο Ισραήλ έχουμε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Στην Ουκρανία έχουμε πόλεμο μεταξύ δύο κρατών. Η μία χώρα, η Ρωσία, υποστηρίζεται από ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της Ουκρανίας, ειδικά στις περιοχές που διεξάγονται οι μάχες. Εκεί οι περισσότεροι είναι ρωσόφιλοι.

Στο Ισραήλ είναι κατά κάποιο τρόπο εμφύλιος πόλεμος. Από την μία είναι μια μεγάλη μειονότητα που αποτελεί ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού και από την άλλη είναι η πλειονότητα που κυβερνάει και έχει με το μέρος της τον στρατό. Η μειονότητα έχει δικό της στρατό που ουσιαστικά είναι στρατός ανταρτών. Δεν είναι δηλαδή επίσημος στρατός της Γάζας ή των Παλαιστινίων.

Ο απελευθερωτικός πόλεμος στην Ανατολική Ευρώπη, θα μοιάζει περισσότερο με τον πόλεμο στο Ισραήλ. Επειδή όμως οι απελευθερωτικές δυνάμεις δεν ελέγχουν κάποια περιοχή όπως οι Παλαιστίνιοι την Γάζα, θα γίνει με κτυπήματα σε νεοταξικούς στόχους. Είναι πολύ λίγες πιθανότητες να αναπτυχθεί μεγάλος στρατός ανταρτών που θα βρίσκεται στα βουνά ή θα καταλάβει απομακρυσμένες περιοχές και θα τις χρησιμοποιεί ως βάσεις και ορμητήρια.

Οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης με νεοταξικές κυβερνήσεις, θα στηρίζουν τα ανδρείκελα τους στην Ανατολική Ευρώπη. Χώρες με αντινεοταξικές κυβερνήσεις στην ευρύτερη περιοχή, θα στηρίζουν τις απελευθερωτικές δυνάμεις. Παράλληλα θα γίνονται ενέργειες αποδυνάμωσης και αποσταθεροποίησης των νεοταξικών κυβερνήσεων στην Δυτική Ευρώπη. Αν προλάβουν να αντικατασταθούν από αντινεοταξικές, δεν θα γίνει πόλεμος. Αν όμως δεν προλάβουν ίσως εξελιχθεί σε πόλεμο μεταξύ κρατών με νεοταξικές κυβερνήσεις και κρατών με αντινεοταξικές κυβερνήσεις.

Στα προηγούμενα άρθρα, κυρίως αναφέρθηκαν κτυπήματα με ρουκέτες ή πυραύλους. Δεν αποκλείονται άλλου είδους κτυπήματα αλλά αυτά είναι τα πιο πιθανά. Ποια θα μπορούσαν να είναι άλλου είδους κτυπήματα; Να τα διαχωρίσουμε σε κτυπήματα από μακριά και κτυπήματα από κοντά. Εκτός από κτυπήματα με πυραύλους και ρουκέτες, κτυπήματα από μακριά είναι με τουφέκια μεγάλου βεληνεκούς.

Με τα τουφέκια εξουδετερώνονται ένας ή λίγοι στόχοι ενώ στην περίπτωση των πυραύλων και των ρουκετών περισσότεροι και πιθανώς μέρη κτιρίων ή ολόκληρα κτίρια. Αν ένα μεγάλο τμήμα ενός κτιρίου καταστραφεί, ακόμη και να μείνει το κτίριο όρθιο, πιθανώς να χρειαστεί στη συνέχεια να κατεδαφιστεί. Επομένως τελικά καταστρέφεται ολόκληρο το κτίριο, αν και δεν συμβαίνει από το κτύπημα και μόνο.

Υπάρχει περίπτωση να γίνει προειδοποίηση πριν το κτύπημα; Θεωρείται μάλλον δύσκολο διότι αυξάνονται οι πιθανότητες να συλληφθούν αυτοί που θα επιχειρήσουν το κτύπημα. Αν οι Νεοταξίτες περιμένουν το κτύπημα, θα δουν από που ήρθε η ρουκέτα ή ο πύραυλος. Με την βοήθεια ειδικών ή ακόμη και δορυφόρων, θα εντοπίσουν το σημείο εκτόξευσης και θα αποκλείσουν την περιοχή μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Αυτό που θα μπορούσε να γίνει, είναι το κτύπημα να συντελεστεί σε ώρες που δεν είναι πολλοί άνθρωποι μέσα, όπως οι βραδινές. Εξαρτάται από το ποιο είναι το ζητούμενο του κτυπήματος. Αν είναι προειδοποιητικό, ίσως να επιλέξουν κάτι τέτοιο. Αν όμως είναι κανονικό, ο σκοπός είναι να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες στον εχθρό. Έτσι είναι ο πόλεμος.

Επομένως θα γίνει ακριβώς το αντίθετο, θα επιλεγεί ώρα που θα είναι μέσα στο κτίριο οι περισσότεροι από τους εχθρούς. Έτσι όσοι δεν είναι Νεοταξίτες, θα πρέπει να αποφεύγουν τους νεοταξικούς στόχους και τις πέριξ περιοχές. Έχουμε αναφέρει ποιοι είναι πιθανοί νεοταξικοί στόχοι, συναθροίσεις Νεοταξιτών, κανάλια και ΜΜΕ, κόμματα, εταιρείες, πρόσωπα κλπ.

Τα από απόσταση κτυπήματα είναι πιο ασφαλή. Η μόνη έγνοια είναι να μην αποκαλυφθούν πριν προλάβουν να το κάνουν ή να αποφύγουν την σύλληψη μετά το κτύπημα. Δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο κατά την διάρκεια του κτυπήματος. Αντίθετα στα κτυπήματα από κοντά, υπάρχει κίνδυνος κάποιοι από αυτούς που επιχειρούν, να τραυματιστούν ή να χάσουν την ζωή τους.

Για αυτό λέμε πως είναι πιο πιθανό να επιλεγούν κτυπήματα με ρουκέτες ή πυραύλους. Όμως πιθανότατα να συνδυαστούν με άλλου είδους κτυπήματα. Αν πχ σε συναθροίσεις Νεοταξιτών εισβάλει μέσα μια ένοπλη ομάδα με αυτόματα, σίγουρα θα εξουδετερώσει πολλούς από τους εχθρούς. Κινδυνεύουν όμως στην ομάδα, να τραυματισθούν ή να χάσουν την ζωή τους. Επίσης η διαφυγή είναι πιο δύσκολη και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να συλληφθούν.

Από την άλλη οι ρουκέτες και ειδικά οι πύραυλοι είναι πολύ πιο ακριβοί. Υπάρχει αφθονία παγκόσμια αλλά τίθεται ένα ζήτημα πως θα μπουν μέσα στην χώρα. Πιστόλια, αυτόματα και τουφέκια είναι πιο φθηνά. Υπάρχουν εντός της χώρας ή μπορούν πιο εύκολα να έρθουν από το εξωτερικό. Επιπλέον ο χειρισμός ενός εκτοξευτήρα ρουκέτας ή πυραύλου είναι πιο δύσκολος από τον χειρισμό των ατομικών όπλων (πιστόλια, αυτόματα, τουφέκια).

Το συμπέρασμα των ειδικών είναι πως θα χρησιμοποιηθούν διάφοροι τρόποι για τα κτυπήματα αλλά ο επικρατέστερος θα είναι με ρουκέτες και πυραύλους, εναντίον κτιρίων που θα έχουν μέσα όσο το δυνατόν πιο πολλούς από τους εχθρούς δηλαδή τους Νεοταξίτες. Βέβαια δεν αποκλείεται οποιοσδήποτε άλλος τρόπος και μάλλον θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία ως προς τον τρόπο και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν.

Αθανάσιος

Scroll to Top