Αυτοεξευτελίζεται ο Καραμανλής

Αυτοεξευτελίζεται ο Καραμανλής

Ο Καραμανλής δεν είχε μιλήσει για πολύ καιρό. Μίλησε τον Οκτώβριο του 2021, στο ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. Σε λιγότερο από ένα χρόνο, έκανε και άλλη ομιλία, στο Μέγαρο Μουσικής, υποτίθεται για την εκδήλωση της Παναθηναϊκής Ένωσης Γυναικών. Τις έβαλαν μπροστά αυτές για να δώσουν την ευκαιρία στον Καραμανλή να κάνει ομιλία.

Η ομιλία του πριν από κάποιους μήνες, στο ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε χαρακτηριστεί θλιβερή και απογοητευτική. Εγώ πιστεύω πως πλέον βρίσκεται στο στάδιο της γελοιότητας. Με αυτά που λέει αυτό-εξευτελίζεται. Και είναι ο εξευτελισμός του ακόμη μεγαλύτερος γιατί φίλοι αλλά και αντίπαλοι περιμένουν πως και πως να ακούσουν τι έχει να πει, πιστεύοντας πως θα πει κάτι σοβαρό.

Αντί για κάτι σοβαρό, λέει πλέον γελοιότητες. Τι μας είπε λοιπόν ο Καραμανλής; Τα ίδια που λένε οι Καραμανλήδες από το 1940 πως δήθεν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι είναι οι καλοί ενώ οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι είναι οι κακοί. Δηλαδή οι κατακτητές είναι οι καλοί και οι σύμμαχοι μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που μας βοήθησαν να απελευθερωθούμε είναι οι κακοί.

Πολλοί γερμανόδουλοι όπως ο Καραμανλής και η Μελίνα, το γύρισαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε γαλλόδουλοι, γιατί δεν τους έπαιρνε πλέον να είναι φανερά με τους Γερμανούς. Μην ξεχνάμε πως ο Καραμανλής στην Κατοχή, συμμετείχε με διάφορους μετέπειτα «επιφανείς», στην φιλοχιτλερική οργάνωση «Σοσιαλιστική Ένωση». Ο Εμφύλιος που ακολούθησε, έφερε πολλούς δωσίλογους αντικομμουνιστές στο στρατόπεδο των νικητών.

Αναφέρθηκε στην Τουρκία και στον ηγεμονικό ρόλο που προσπαθεί να έχει στην περιοχή. Σαφέστατα και το κάνουν οι Τούρκοι και από την πλευρά τους καλά κάνουν. Θα μπορούσαμε και εμείς οι Έλληνες να το κάνουμε αλλά Καραμανλήδες και λοιποί ευρώδουλοι Νεοταξίτες μας θέλουν υπόδουλους Γερμανίας - Γαλλίας και «της καρπαζιάς» μέσα στην ΕΕ, αντί να διαδραματίσουμε ένα πολύ σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά κάλεσε για εθνική ενότητα. Είναι γελοίο αυτό που λέει και δεν είναι ο μόνος. Ο Καραμανλής δεν έχει καταλάβει κάτι πολύ απλό. Μπορεί να κοροϊδεύει πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ αλλά δεν μπορεί να κοροϊδεύει πολλούς για πολύ. Είναι σαν να έβγαιναν ο Τσολάκογλου και ο πατέρας του Ράλλη στην Κατοχή και να καλούσαν για εθνική ενότητα υπέρ των Γερμανών.  

Ενότητα με δωσίλογους δεν γίνεται. Οι πατριώτες θα είναι πάντοτε απέναντι στους δωσίλογους και θα αγωνίζονται για ελευθερία και ανεξαρτησία. Δυστυχώς υπάρχουν υπάνθρωποι που θεωρούν τους Καραμανλήδες και τους Μητσοτάκηδες πατριώτες και την Νέα Δημοκρατία πατριωτικό κόμμα. Είναι αυτοί οι λίγοι που ο Καραμανλής και οι παρόμοιοι του μπορούν να κοροϊδεύουν για πολύ.

Ένα εύλογο ερώτημα αφορά τον σκοπό της ομιλίας. Υπάρχουν διάφορες πιθανές εξηγήσεις όπως α) εντυπωσιακό φινάλε β) νέο ξεκίνημα γ) προειδοποίηση για Μητσοτάκη δ) στήριξη Μητσοτάκη με ανταλλάγματα ε) επίδειξη ισχύος. Όμως μπορεί να είναι και κάτι άλλο που μόνο αυτός το ξέρει και όσοι τον έπεισαν να κάνει την ομιλία. Έχει ανακοινώσει την απόσυρση του από την πολιτική. Να το εξηγήσουμε. Δεν θα είναι υποψήφιος για βουλευτής και κάνει πως δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Με δεδομένο πως οι εκλογές μπορεί να γίνουν σύντομα, ίσως επέλεξε έναν μεγαλοπρεπή χώρο όπως το Μέγαρο Μουσικής για να κάνει την τελευταία του ομιλία ως ενεργός πολιτικός. Ή μπορεί τελικά να τον έπεισαν να μην αποσυρθεί και να ηγηθεί ενός νέου κόμματος, σε ένα νέο ξεκίνημα. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο το εντυπωσιακό φινάλε και το νέο ξεκίνημα θα μπορούσαν να συνδυαστούν.

Δηλαδή να βάλει μπροστά έναν δικό του σκύλο όπως τον Πα(τα)τούλη, τον ΕΤ (Δένδια) ή το ξαδερφάκι και αυτός να τον στηρίζει. Έτσι η απόσυρση μπορεί να είναι σε εισαγωγικά. Δεν νομίζω πως είναι λόγια που χρησιμοποίησε ο ίδιος αλλά άλλοι. Ο ίδιος είπε πως δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής και δεν ενδιαφέρεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η πολιτική έχει διάφορους ρόλους, όπως είχαν ο Johannes Barbie και ο Headjohn (Κεφαλογιάννης) επί δικής του πρωθυπουργίας. Δεν θεωρούνταν πολιτικοί σε απόσυρση.   

Ό,τι και να κάνει όμως ο Καραμανλής, την καταδίκη δύσκολα θα την γλυτώσει όταν θα ανατραπεί το νεοταξικό ευρώδουλο Καθεστώς. Η ΕΕ – ΝΤΠ θα ηττηθεί σίγουρα, με απόλυτη βεβαιότητα και όταν θα γίνει θα τιμωρηθούν όλοι ο προδότες και οι συνωμότες. Η μόνη τους σωτηρία είναι να συνθηκολογήσουν. Η ομιλία Καραμανλή δεν έδειξε διάθεση συνθηκολόγησης. Τον έφερε έτσι πιο κοντά στην καταδίκη και δεν θα τον σώσει κανείς γιατί και οι άλλοι ευρώδουλοι Νεοταξίτες θα είναι κατηγορούμενοι.

συνέχεια Νέο Καραμανλικό κόμμα

Παύλος

Scroll to Top