Αγρίμια με ευφυΐα

Αγρίμια με ευφυΐα

Εξόντωση τεράτων

«Μια έρευνα της φύσης και των αιτιών του Πλούτου των Εθνών» είναι το βιβλίο του Άνταμ Σμιθ που η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε συχνά μαζί της. Σε αυτό εξηγεί πως το αόρατο χέρι, ο μηχανισμός της αγοράς, καθορίζει την οικονομία. Η κινητήρια δύναμη είναι η οικονομική ιδιοτέλεια, η προσπάθεια για την επίτευξη του ατομικού οικονομικού συμφέροντος. Όμως ο ίδιος ο Άνταμ Σμιθ θεωρούσε ανώτερο το βιβλίο του «Θεωρία των Ηθικών Συναισθημάτων». Αναφέρεται στην αμοιβαία συμπάθεια και στην ενσυναίσθηση. Η ανάγκη για την συμπάθεια των άλλων οδηγεί σε ηθική συμπεριφορά.

Πολλοί βλάκες της εποχής αλλά και άλλων εποχών, θεωρούσαν τον Άνταμ Σμιθ αντιφατικό. Πως από την μία υποστηρίζει την οικονομική ιδιοτέλεια και από την άλλη την ενσυναίσθηση και την ηθική συμπεριφορά που πηγάζει από την ανάγκη για την συμπάθεια των άλλων; Δεν ήταν καθόλου αντιφατικός αλλά τα δύο βιβλία του ήταν συμπληρωματικά το ένα στο άλλο. Αυτό που έλεγε είναι πως η οικονομική ιδιοτέλεια πρέπει να συνοδεύεται από ηθικές αξίες και ενσυναίσθηση. Είναι αυτό που έχω πει πολύ απλά για να γίνει κατανοητό. Όποιος υποστηρίζει την ελεύθερη οικονομία και δεν έχει ηθικές αξίες είναι τέρας.

Το λέει ο Άνταμ Σμιθ που ήταν ο «πατέρας» του συστήματος της ελεύθερης οικονομίας και από τις σημαντικότερες μορφές του Διαφωτισμού. Τι είπε ο Άνταμ Σμιθ πριν αιώνες; Μητσοτακικοί και αναχρονιστές Σημιτικοί δεν είναι άνθρωποι αλλά ανθρωπόμορφα τέρατα. Το ίδιο και οι Καραμανλικοί, παρόλο που παριστάνουν ότι είναι άνθρωποι. Για να είσαι άνθρωπος ή θα υποστηρίζεις αριστερό-κεντροαριστερό οικονομικό σύστημα ή αν υποστηρίζεις το σύστημα της ελεύθερης οικονομίας πρέπει απαραίτητα να έχεις ηθικές αξίες.

Οι ιδεολογίες των αναχρονιστών Σημιτικών και των Μητσοτακικών είναι παρεμφερείς. Οι μεν Μητσοτακικοί, «αφήνουν στην πάντα» τις ηθικές αξίες του συντηρητισμού και της θρησκείας. Οι δε αναχρονιστές Σημιτικοί κρατούν την χαλαρότητα της κεντροαριστεράς στις ηθικές αξίες αλλά αποδέχονται ως ένα βαθμό (μικρό ή μεγάλο), το σύστημα της ελεύθερης οικονομίας. Οι Καραμανλικοί παριστάνουν ότι έχουν ηθικές αξίες ενώ δεν έχουν. «Νέο ήθος και νέο ύφος» έλεγε ο Καραμανλής ενώ ήταν μία από τα ίδια με τον Σημίτη. Παραμύθια είναι όλα, μην τους πιστεύετε.

Αυτοί όλοι δεν είναι άνθρωποι αλλά αγρίμια με ευφυΐα. Δεν αξίζουν συμπεριφορά όπως σε ανθρώπους αλλά συμπεριφορά όπως στα αγρίμια. Πως φερόμαστε στα αγρίμια; Υπάρχει μία περίοδος κυνηγιού και τότε οι κυνηγοί μπορούν να τα σκοτώσουν. Αν αυτό είναι σωστό ή λάθος είναι ένα άλλο θέμα. Γίνεται από αρχαιοτάτων χρόνων και συμβαίνει ακόμα και σήμερα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Τέτοια συμπεριφορά τους χρειάζεται.

Να υπάρχει μια περίοδος κυνηγιού όπου εμείς οι άνθρωποι θα βγαίνουμε έξω και θα σκοτώνουμε όλα τα αγρίμια με ευφυΐα. Έτσι σιγά σιγά θα μειωθούν μέχρι να εξαλειφθούν τελείως. Μετά εμείς οι άνθρωποι, αριστεροί και δεξιοί θα λύσουμε τις πολιτικές μας διαφορές ανθρώπινα, χωρίς να ανακατεύονται τα αγρίμια με ευφυΐα και να μπερδεύουν τα πράγματα. Ακούγεται ακραίο αλλά πραγματικά πιστεύω ότι αυτό πρέπει να γίνει ως ύστατη λύση.

Και αυτών ο σκοπός είναι η εξόντωση των ανθρώπων. Οι περισσότεροι νεοταξίτες τέτοιοι είναι (αγρίμια με ευφυΐα). Στο Νέο Κόσμο που ετοιμάζουν δεν θέλουν ανθρώπους. Θέλουν ζόμπι που θα τα ελέγχουν μέσω της προπαγάνδας και της πλύσης εγκεφάλου και θα κάνουν οτιδήποτε τα προγραμματίσουν χωρίς κανένα φραγμό. Οι άνθρωποι έχουν ηθικές αξίες και κριτική ικανότητα. Αυτό δεν το θέλουν. Να τονίσω πάλι πως όσα γράφω δεν είναι απόλυτα αλλά σε γενικές γραμμές.

Αυτά είναι σε σχέση με την υπάρχουσα αυτή την στιγμή κατάσταση. Η δημιουργία μιας νέας ιδεολογίας που θα συνδυάζει τα καλά στοιχεία της αριστεράς και της δεξιάς είναι ένα άλλο θέμα. Είναι όμως κάπως μακρινό γιατί εκτός από την δημιουργία, χρειάζεται διάδοση και εφαρμογή. Αυτό θα πάρει δεκαετίες, όχι χρόνια. Με τις υπάρχουσες συνθήκες, αν κάποιος δεν είναι αριστερής - κεντροαριστερής οικονομικής ιδεολογίας ή δεξιάς - κεντροδεξιάς με ηθικές αξίες, τότε είναι ανθρωπόμορφο τέρας, αγρίμι με ευφυΐα. Η ύστατη λύση στην αντιμετώπιση τους είναι η φυσική εξόντωση τους. 

Στέφανος

Scroll to Top