Αχάριστοι και βλάκες

Αχάριστοι και βλάκες

Μην τα μπερδεύουμε

Είναι μια παρέα που δεν σου έχει φερθεί καλά για πολλά χρόνια. Ένας από την παρέα, κάποια φορά σου έκανε κάτι καλό αλλά δύο άλλες φορές σου την έφερε. Είναι μία άλλη παρέα που σου έχει ξηγηθεί πολύ ωραία για πολλά χρόνια. Και είναι και ένας μόνος του που σου έχει επίσης ξηγηθεί πολύ ωραία.

Κι εσύ πας με την παρέα που δεν σου έχει φερθεί καλά γιατί σε κοροϊδεύουν και σου δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις. Τι είσαι; Είσαι και αχάριστος/η και βλάκας (ηλίθια). Όχι μόνο δεν εκτιμάς αυτούς που σου φέρθηκαν καλά αλλά δεν καταλαβαίνεις πως αυτοί που σου την έφεραν, θα σου την ξαναφέρουν. Χρησιμοποίησα ένα παράδειγμα από την ζωή μήπως επιτέλους κατορθώσουν να καταλάβουν όλοι τι έχουμε κάνει ως χώρα.

Η παρέα που δεν μας έχει φερθεί καλά είναι η ΕΕ όπου οι μεγαλύτερες χώρες και αυτές που κυριαρχούν είναι Γερμανία - Γαλλία - Ιταλία. Η παρέα που μας έχει ξηγηθεί πολύ ωραία είναι ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία δηλαδή AUKUS (και Καναδάς Νέα Ζηλανδία). Και αυτός ο μόνος του που επίσης μας έχει ξηγηθεί πολύ ωραία είναι η Ρωσία. Εμείς οι αχάριστοι και οι βλάκες τι κάναμε; Αντί να πάμε με αυτούς που μας έχουν ξηγηθεί πολύ ωραία, πήγαμε με αυτούς που μας την έχουν φέρει.

Ένας από αυτούς, η Γαλλία, μας φέρθηκε καλά στην Επανάσταση του 1821. Στην (πρώτη) Άλωση όμως της Κωνσταντινούπολης και στην Φραγκοκρατία δεν μας φέρθηκε καλά. Επίσης δεν φέρθηκε καλά στην άλλη παρέα και στον μόνο του, την Αγγλία και την Ρωσία, στους Ναπολεόντειους πολέμους. Όπως δεν φέρθηκε καλά σε αυτή την περίπτωση σε πολλούς άλλους δηλαδή τους ευρωπαϊκούς λαούς που προσπάθησε να τους κατακτήσει. Τι πάθαμε λοιπόν εμείς από την βλακεία και την αχαριστία; Aυτοί μας τις έφερναν εδώ και αιώνες, μας την ξανάφεραν πάλι. Καλά να πάθουμε!

Πως μας την έφεραν; Συνέβαλαν στην καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και μας υποδούλωσαν πάλι. Η καταστροφή στην οποία συνέβαλαν αυτοί (ΕΕ δηλαδή Γαλλία - Γερμανία) οδήγησε στην χρεοκοπία. Μετά την χρεοκοπία μας βασάνισαν αλύπητα με τα Μνημόνια ενώ για την χρεοκοπία είχαν αυτοί μεγάλο μέρος της ευθύνης. Το υπόλοιπο το είχαν οι ευρώδουλοι Έλληνες δηλαδή οι άνθρωποι τους, αυτοί που τοποθέτησαν. Αν θεωρήσουμε πως είναι ένα και το αυτό δηλαδή οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος, τότε έχουν την απόλυτη ευθύνη για την καταστροφή της οικονομίας, ΕΕ και ευρώδουλοι Έλληνες.

Στην χρεοκοπία μας οδήγησε ο Βαλδουίνος της Φλάνδρας (Κώστας Καραμανλής). Όπως Γάλλοι και Ιταλοί τον τοποθέτησαν Αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης αφού την άλωσαν, έτσι έβαλαν και τον Καραμανλή (κυρίως Γάλλοι). Βέβαια βοήθησε και ο Γεώργιος Τσολάκογλου (Κώστας Σημίτης) που οι κατακτητές (Γερμανοί) έβαλαν πριν τον Βαλδουίνο της Φλάνδρας. Και για να μην ξεχνιόμαστε, όλα τα ξεκίνησε ο ψευτο - Εθνάρχης. Τι πρέπει να κάνουμε τώρα εμείς αφού μας την έφεραν αυτοί που μας την φέρνουν εδώ και αιώνες; Δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς.

Πρέπει να πάμε επιτέλους με αυτούς που μας ξηγιόντουσαν πολύ ωραία εδώ και πολλά χρόνια δηλαδή την AUKUS - ΗΠΑ - Βρετανία - Αυστραλία (επίσης Καναδά Νέα Ζηλανδία) και την Ρωσία. Ο κόσμος, οι πολίτες της Ελλάδας δεν είναι ούτε αχάριστοι ούτε βλάκες. Τον παρέσυραν οι Εφιάλτες με ψεύτικες υποσχέσεις. Εξακολουθούν να παρασύρουν ακόμα και σήμερα οι εθνοπροδότες με εξαπάτηση και πλύση εγκεφάλου ώστε ακόμη και σήμερα είναι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό το πολύ απλό.

Δεν πας ποτέ με αυτούς που στην έχουν φέρει πολλές φορές αλλά με αυτούς που σου έχουν ξηγηθεί πολύ ωραία. Ακόμη κι αν κάνεις το λάθος και πας, όταν στην ξαναφέρουν φεύγεις χωρίς καθυστέρηση. Δεν κάθεσαι ούτε λεπτό και αμέσως πας με αυτούς που σου έχουν ξηγηθεί πολύ ωραία. Ενώ ο καθένας το αντιλαμβάνεται όταν αναφέρουμε ένα απλό παράδειγμα από την ζωή, για κάποιο λόγο μπερδεύονται όταν αφορά την εξωτερική πολιτική και γίνεται ακριβώς το ίδιο. Το ίδιο ακριβώς πράγμα έγινε, μόνο αντί για ανθρώπους έχουμε χώρες. Γιατί είναι τόσο δυσνόητο για τόσους πολλούς; Δεν μπορώ να καταλάβω.

Ιάκωβος

Scroll to Top