Αιρετικοί Εβραίοι

Αιρετικοί Εβραίοι

Η Αντίσταση σε ΕΕ - ΝΤΠ έχει διεισδύσει στα άδυτα της ΝΤΠ και γνωρίζει πάρα πολλά για τους Νεοταξίτες. Όπως έχει εξηγηθεί, έχει αποκαλύψει μόνο ένα μικρό μέρος από την γνώση που απέκτησε. Οι αποκαλύψεις γίνονται αργά και σταδιακά. Επίσης κυκλοφορεί μια λίστα Νεοταξιτών, με διάφορα χαρακτηριστικά του καθενός. Από την λίστα προκύπτει πως οι περισσότεροι επώνυμοι είναι Νεοταξίτες και επίσης Εβραίοι.

Έχει υποστηριχτεί πολλές φορές στο παρελθόν, από πολλούς πως πολιτικοί, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες κλπ είναι Εβραίοι. Πράγματι ισχύει αλλά δεν είναι τόσο απλό, περιπλέκεται. Ναι μεν είναι Εβραίοι αλλά όχι κανονικοί αλλά αιρετικοί. Δεν ανήκουν σε κανένα από τα τρία δόγματα του Ιουδαϊσμού, Ορθόδοξους, Συντηρητικούς, Αναθεωρητές. Είναι πιο κοντά στο τρίτο, τους Αναθεωρητές.

Βέβαια ο Ιουδαϊσμός προηγήθηκε του Χριστιανισμού και του Μουσουλμανισμού και αποτέλεσε την βάση για τις δύο επόμενες Μονοθεϊστικές θρησκείες που είναι οι πλέον οι πιο πολυάριθμες παγκόσμια με ποσοστά 31,5% και 23,2% αντίστοιχα. Τρίτος έρχεται ο Ινδουϊσμός με 15% και τέταρτος ο Βουδισμός με 7,1%. Ο Ιουδαϊσμός που αποτέλεσε την βάση των δύο μεγαλύτερων θρησκειών έχει ποσοστό μόλις 0,2%. Η Παλαιά Διαθήκη του Ιουδαϊσμού μαζί με την Καινή Διαθήκη αποτελούν την Αγία Γραφή του Χριστιανισμού.

Ο Χριστιανισμός έχει το μυστήριο του βαπτίσματος. Ο Ιησούς βαπτίστηκε από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή που ήταν Εσσαίος. Εσσαίοι ήταν μια σέκτα Ιουδαίων που ζούσε στην έρημο στην περιοχή του Κουμράν και αποκαλούνται επίσης οι άνθρωποι του Κουμράν. Τα χειρόγραφα του Κουμράν μαζί με τα χειρόγραφα του Ναγκ Χαμαντί έχουν πολλές πληροφορίες για τις πεποιθήσεις και τους τρόπους των Εσσαίων που εφάρμοζαν την βάπτιση. Δεν ήταν όμως οι πρώτοι καθώς προηγήθηκαν οι Μανδαίοι (στην βάπτιση).

Στις πεποιθήσεις των Μανδαίων υπάρχουν αρκετά κοινά με τον Βουδισμό. Οι Εσσαίοι δεν ήταν Χριστιανοί αλλά οι Εβραίοι πιο κοντά στον Χριστιανισμό. Μια ομάδα Εσσαίων ήταν οι Ναζωραίοι (Ναζαραίοι ή Ναζαρηνοί) που σημαίνει φύλακες των κρυμμένων γνώσεων και τελετουργικών. Κάποιοι μελετητές πιστεύουν πως ο Ιησούς ήταν Ναζωραίος Εσσαίος ή έζησε για μεγάλο διάστημα ανάμεσα τους. Οι συνεχιστές των Εσσαίων είναι οι αιρετικοί Εβραίοι, στους οποίους ανήκουν οι περισσότεροι επώνυμοι στην Ελλάδα.

Να τα επαναλάβω. Οι Εσσαίοι δεν ήταν Χριστιανοί αλλά οι Εβραίοι που είχαν τα περισσότερα κοινά με τον Χριστιανισμό. Από κάποιους αναφέρονται και ως Χριστιανοεβραίοι. Όμως οι συνεχιστές των Εσσαίων δεν είναι Χριστιανοί αλλά αιρετικοί ΕΒραίοι και δεν αναγνωρίζουν την θεία φύση του Ιησού. Στην καλύτερη περίπτωση τον θεωρούν προφήτη, κατώτερο όμως του Ιωάννη του Προδρόμου ή Βαπτιστή.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα. Οι συνεχιστές των Εσσαίων και των Μανδαίων δεν έχουν ένα ενιαίο δόγμα. Είναι πολλά δόγματα ή αιρέσεις που έχουν κάποια κοινά στοιχεία αλλά και διαφορές μεταξύ τους που μπορεί να είναι σημαντικές. Δηλαδή μπορεί να έχουμε συμπεριφορές από αγαμία και αγνότητα μέχρι ακραία σεξουαλική ελευθεριότητα και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα.

Δεν έχουν δικαίωμα σήμερα οι άνθρωποι να πιστεύουν ό,τι θέλουν; Και βέβαια έχουν δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν! Αν δεν ντρέπονται για αυτό που πιστεύουν, γιατί δεν το λένε; Δεν ζούμε στις εποχές της Ιεράς Εξέτασης. Αυτό είναι το ένα σημείο. Κάτι πιο σημαντικό αφορά τους πολιτικούς. Δεν μπορεί οι πολιτικοί να εξαπατούν τους ψηφοφόρους, ειδικά των κεντροδεξιών - δεξιών κομμάτων. Είναι Εβραίοι, συνεχιστές της σέκτας των Εσσαίων αλλά παριστάνουν τους Χριστιανούς Ορθόδοξους.

Υφαρπάζουν τις ψήφους πολιτών που είναι κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ενώ για τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι προαιρετικό αλλά το σωστό να δηλώσουν σε τι πιστεύουν, για τους πολιτικούς είναι υποχρεωτικό. Δεν μπορεί τα μεγάλα ονόματα της Νέας Δημοκρατίας να είναι Εσσαίοι (συνεχιστές τους) με πρώτο και καλύτερο τον ιδρυτή Κωνσταντίνο Καραμανλή και να εξαπατούν τους ψηφοφόρους. Θέλουν να είναι Εσσαίοι; Μπράβο τους και δικαίωμα τους! Πολύ καλά κάνουν, αν αυτό τους εκφράζει.

Δεν κάνουν όμως καθόλου καλά να κοροϊδεύουν τον κοσμάκη που κάνει τον Σταυρό του και λέει «Χριστέ μου βοήθησε με». Eνώ αυτοί οι Εσσαίοι δεν αναγνωρίζουν καν την θεία φύση του Ιησού. Μάλιστα πιστεύουν πως η Μαρία Μαγδαληνή ήταν γυναίκα του Ιησού με τον οποίο απέκτησε παιδιά. Κατά την άποψη τους, ο Ιησούς ουδέποτε αναστήθηκε. Τα λείψανα του ανακαλύφθηκαν από τους Σταυροφόρους Ναΐτες και μεταφέρθηκαν κάπου στην Γαλλία.

συνέχεια Ιωαννισμός

Δημήτρης

Scroll to Top