Άκρως επιζήμιοι στη ΝΔ

Άκρως επιζήμιοι στη ΝΔ

Εκτός παιχνιδιού η Ελλάδα

Χαρακτηριστικό της τεράστιας ζημιάς που κάνει στη χώρα αυτή η κλίκα είναι η στάση τους στο νέο βασιλιά της Αγγλίας Κάρολο. Τα κανάλια που υποστηρίζουν φανατικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ρίχνουν συνεχώς καρφιά σε έναν φιλέλληνα του εξωτερικού, τον Κάρολο. Είναι γνωστή η αγάπη του για την Ελλάδα. Μπορεί να μην έχει εκτελεστική εξουσία στην Βρετανία αλλά έχει επιρροή τόσο στην χώρα του όσο και παγκόσμια. 

Από την στάση των φίλων τους στα κανάλια μπορούμε να προβλέψουμε την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όταν οι φίλοι τους στα κανάλια χτυπάνε τον Κάρολο, μπορούμε να συμπεράνουμε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη «κάψει» ένα δυνητικά δυνατό χαρτί για την Ελλάδα στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων.

Η συμπεριφορά του Μητσοτάκη και των φίλων του γίνεται ακόμη πιο προβληματική αν λάβουμε υπόψη μας σε ποιο γκρουπ θα βρεθεί η Ελλάδα, σε περίπτωση τριχοτόμησης της Ευρώπης. Η τριχοτόμηση είναι απλώς ένα πιθανό σενάριο εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης. Υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές της τριχοτόμησης αλλά δύο εναλλακτικές για την Ελλάδα.

Θα βρεθεί ή στο γκρουπ ΗΠΑ – Βρετανίας (και Καναδά, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας) ή στο γκρουπ της Ρωσίας. Αυτοί ήταν οι σύμμαχοι μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα πάμε ή με τους ομόδοξους ή με τους ομογενείς. Η μεγαλύτερη Ορθόδοξη χώρα είναι με διαφορά η Ρωσία και μετά η Ουκρανία. Οι περισσότεροι ομογενείς σε απόλυτο αριθμό βρίσκονται στις ΗΠΑ και μετά στην Αυστραλία. Σε ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού είναι μεγαλύτερο στην Αυστραλία. 

Οι Βρετανοί δεν βγήκαν από μια Ένωση για να μπουν σε μια άλλη παρόμοια. Οι σχέσεις στο γκρουπ θα είναι πολύ πιο χαλαρές απ΄ ότι ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι χώρες θα έχουν πολύ μεγαλύτερη εθνική ανεξαρτησία. Στο γκρουπ ΗΠΑ – Βρετανίας μπορεί να βρεθούν Ισπανία – Πορτογαλία. Έχουν στενές σχέσεις με την Αμερική, Νότιο και Κεντρική. Ένα σημαντικό ποσοστό στις ΗΠΑ προέρχεται από εκεί. Στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ είναι προφανής η επιρροή της ισπανικής κουλτούρας και πολλές ονομασίες είναι ισπανικές.

Επίσης οι Βρετανοί έχουν στενές σχέσεις λόγω γεωγραφικής εγγύτητας. Πηγαίνουν για διακοπές στην Ιβηρική χερσόνησο και πολλοί έχουν εξοχικές κατοικίες εκεί. Ισπανία και Βρετανία έχουν Βασιλευομένη Δημοκρατία. Η μητέρα του βασιλιά Φιλίππου της Ισπανίας και ο πατέρας του βασιλιά Καρόλου της Αγγλίας είναι συγγενείς, της ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Δεν τίθεται ζήτημα επαναφοράς της Βασιλείας στην Ελλάδα. Αν όμως Ισπανοί και Βρετανοί θέλουν να έχουν Βασιλευομένη Δημοκρατία αντί για Προεδρευομένη Δημοκρατία είναι δικό τους θέμα και δικαίωμα τους.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν βασιλείς και μάλιστα κάποιες από αυτές θεωρούνται αρκετά «προοδευτικές» όπως Δανία, Σουηδία, Νορβηγία. Η χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομία που έχει μοναρχία είναι η Ιαπωνία. Στην Βασιλευομένη Δημοκρατία, ο Βασιλιάς ή η Βασίλισσα είναι το αντίστοιχο του δικού μας Προέδρου. Δεν έχουν εκτελεστικές εξουσίες αλλά δεν παύουν να είναι η κορυφή του κράτους, ο ανώτατος άρχων, ίσως όχι ουσιαστικά αλλά σίγουρα τυπικά. Συχνά στο εξωτερικό αυτοί όπως και οι Πρόεδροι εκπροσωπούν την χώρα.

Επειδή η Βασιλεία είναι οικογενειακή υπόθεση, σε αντίθεση με την Προεδρία, έχουν μεγαλύτερη ανεπίσημη επιρροή απ’ όσο οι Πρόεδροι. Τα μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας έχουν δικαίωμα να ασχοληθούν με την πολιτική και με το διεθνές lobbying υπέρ της Ελλάδας. Παλαιότερα υπήρχαν έντονες φήμες ακόμα και δημοσιεύματα για κόμμα από κάποιο γιο του Κωνσταντίνου. Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε γνωριμίες της ελληνικής βασιλικής οικογένειας σε χώρες που έχουν Βασιλεία, αν είναι προς το συμφέρον της χώρας.

Η παρέα του Μητσοτάκη στα κανάλια, πετάει συνεχώς καρφιά στον αρχηγό ενός ισχυρού κράτους που πολύ πιθανό να βρίσκεται στο γκρουπ το δικό μας. Είναι άκρως προβληματικοί και επιζήμιοι στην Νέα Δημοκρατία όπως άκρως προβληματικός και επιζήμιος είναι και ο πρόεδρος της Μήτσος & Τάκης. Δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην χώρα, με το μεγαλύτερο την οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν για να μην διαταραχτεί η εφαρμογή του σχεδίου ΝΤΠ – ΕΕ.

Οι Έλληνες όμως έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν την κυβέρνηση και το κόμμα που κάνει τεράστια ζημιά στην χώρα. Βέβαια και οι άλλοι που μπορεί να κερδίσουν τις εκλογές δεν είναι καλύτεροι. Μπορεί όμως η ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις εκλογές να ξεκινήσει μια διαδικασία ώστε στην κεντροδεξιά να ανέβουν άνθρωποι που έχουν σχέσεις με τα νέα κέντρα διεθνών αποφάσεων και έτσι να βοηθήσουν την χώρα.

Στέφανος

Scroll to Top