Αληθινοί εταίροι

Αληθινοί εταίροι

Το μεγάλο παραμύθι των εθνοπροδοτών Καραμανλικών που το υιοθέτησαν και άλλοι γαλλόδουλοι από άλλα κόμματα είναι το «Ελλάς - Γαλλία - συμμαχία». Δυστυχώς έπιασε στους χαζούς. Για ποια Γαλλία μας λέτε ρε απατεώνες; Διαχρονικά είναι μία χώρα τελείως αδιάφορη ή εχθρική. Να δούμε τι είναι η Γαλλία και η Ιταλία και ποιοι είναι οι πραγματικοί διαχρονικοί «εταίροι» της Ελλάδας και όχι οι ψευτο - εταίροι.

Τρεις ήταν αυτοί που κατέκτησαν την Ευρώπη, οι Ρωμαίοι, ο Ναπολέων και ο Χίτλερ δηλαδή οι Ιταλοί, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί. Οι Ρωμαίοι το πέτυχαν για μεγαλύτερο διάστημα από τους άλλους δύο. Ισπανία και Αγγλία είχαν απλώς αποικίες σε άλλες ηπείρους, όχι στην Ευρώπη. Οι Ισπανοί μαζί με τους Πορτογάλους, κυρίως στην Λατινική Αμερική και οι Βρετανοί σε όλο τον κόσμο, εκτός Ευρώπης. Για αυτό και επικράτησε η φράση «ο ήλιος ποτέ δεν δύει στην Βρετανική Αυτοκρατορία».

Οι Ναζί ήταν το Τρίτο Ράιχ. Ράιχ σημαίνει βασιλεία ή κυριαρχία. Το πρώτο Ράιχ ήταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Δηλαδή οι Ναζί ήθελαν να κάνουν μία νέα Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, Γερμανική αυτή την φορά με τον Χίτλερ Αυτοκράτορα της Ευρώπης. Το ίδιο ήθελε να κάνει και ο Ναπολέων, μία νέα Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Γαλλική, με τον Ναπολέοντα Αυτοκράτορα της Ευρώπης.

Από τις έξι ιδρυτικές χώρες της ΕΕ, οι τρεις είναι μεγάλες και οι άλλες τρεις μικρές. Οι μικρές είναι οι Benelux (Βέλγιο Ολλανδία Λουξεμβούργο) που είχαν ξεκινήσει πρώτες μια μορφής ένωση. Μαντέψτε ποιες είναι οι τρεις μεγάλες; Είναι αυτές που ξέσπασαν την κατακτητική τους μανία στην Ευρώπη, αυτές που υποδούλωσαν τους ευρωπαϊκούς λαούς, οι Ιταλοί, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Οι Γάλλοι πρώτα και μετά οι Γερμανοί ζήλεψαν τους Ρωμαίους (Ιταλούς).

Προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δημιουργήσουν μια νέα Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Το ανεπιτυχώς αναφέρεται στην διατήρηση της κατάκτησης και όχι στην κατάκτηση που πέτυχε. Ότι δεν κατάφεραν με τον Ναπολέοντα και τον Χίτλερ οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, προσπάθησαν να το πετύχουν με την ΕΕ. Οι Ιταλοί ήθελαν ανασύσταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (με την ΕΕ), για να μας έχουν πάλι υπόδουλους όπως και άλλους ευρωπαϊκούς λαούς. 

Λένε τώρα κάποιοι για ιδιαίτερη σχέση με τους Ιταλούς. Για εμάς οι Ρωμαίοι ήταν κατακτητές που έκλεψαν τον πολιτισμό μας. Μάλιστα σε πολλές περιστάσεις μας φέρθηκαν πολύ σκληρά όπως και σε όλους τους υπόδουλους λαούς. Βέβαια το ό,τι εξαπλώθηκε στην Ευρώπη ο Ελληνορωμαϊκός πολιτισμός είναι κάτι θετικό. Αποτέλεσε την βάση του ευρωπαϊκού πολιτισμού, πάνω στον οποίο στηρίχθηκε με την σειρά του ο αμερικανικός (και σε Αυστραλία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία). 

Πριν τους Τούρκους, την Κωνσταντινούπολη την άλωσαν οι ψευτο - εταίροι. Στην Τέταρτη Σταυροφορία, Ιταλοί και Γάλλοι Σταυροφόροι με επικεφαλής τον Ερρίκο Δάνδαλο (Ιταλός), τον Βονιφάτιο τον Μομφερρατικό (Ιταλός) και τον Βαλδουίνο της Φλάνδρας (Γάλλος) άλωσαν την Κωνσταντινούπολη. Ακολούθησε η Λατινοκρατία ή Φραγκοκρατία δηλαδή υποδούλωση σε Ιταλούς και Γάλλους. 

Το Βυζάντιο δεν ήταν καθαρά ελληνικό αλλά εμείς αυτό έχουμε ως σημείο αναφοράς. Το εξηγώ παρακάτω. Από τη εποχή του Βυζαντίου ξεκινούν οι στενές σχέσεις με την Ρωσία. Το αλφάβητο τους στηρίχτηκε στο ελληνικό και την θρησκεία τους, τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, τον πήραν από εμάς. Στην Επανάσταση του 1821 μας βοήθησαν κυρίως η Αγγλία και η Ρωσία. Πολλοί ομογενείς, προερχόμενοι εκ Ρωσίας είχαν καθοριστικό ρόλο στην Επανάσταση.

Η Γαλλία είχε επίσης ένα μικρότερο ρόλο. Έβαλαν Βαυαρό βασιλιά, αν και η Βαυαρία είχα ελάχιστο ρόλο, ως ουδέτερη επιλογή, κάποιος που δεν ήταν Άγγλος, Ρώσος ή Γάλλος. Η μικρή θετική στάση της Γαλλίας σε αυτό το ζήτημα, εξισορροπείται από άλλες αρνητικές όπως η Άλωση της Κωνσταντινούπολης και η Φραγκοκρατία, η κατακτητική μανία του Ναπολέοντα και η ουδέτερη στάση στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Οι Άγγλοι και οι Ρώσοι ήταν με το μέρος μας και στην Επανάσταση του 1821 αλλά και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επιπλέον ήταν ΗΠΑ και Αυστραλία (και Καναδάς Νέα Ζηλανδία), με τις οποίες μας συνδέει μια ισχυρή ομογένεια. Οι περισσότεροι Έλληνες, εκτός Ελλάδας βρίσκονται στις ΗΠΑ και μετά στην Αυστραλία. Ως ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού είναι μεγαλύτερο στην Αυστραλία.

… και ψευτοεταίροι

Ιάκωβος

Scroll to Top