Αμυντικό μπλοκ

Αμυντικό μπλοκ

Είναι αβέβαιο αν τελικά ο Μπάιντεν θα γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ. Επίσης είναι αβέβαιο αν θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς την ακραία παγκοσμιοποίηση και την Παγκόσμια Δικτατορία. Όμως και τα δύο έχουν αρκετές πιθανότητες. Εν όψει αυτού του κινδύνου, ίσως επισπευσθεί το αμυντικό μπλοκ που θα γινόταν με τον Τραμπ σε πιο αργούς ρυθμούς.

Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα είναι η κλίκα της ακραίας παγκοσμιοποίησης. Ο Μπάιντεν, ο Μακρόν, ο Μητσοτάκης είναι οι μπροστινοί. Από πίσω βρίσκονται αρκετές χιλιάδες. Είναι γνωστό ποιοι είναι και τι κάνουν. Μάλιστα κυκλοφορεί και λίστα. Απλά δεν είναι ευρέως γνωστά. Κάποιες ενέργειες είναι παράνομες αλλά δεν αποδεικνύονται εύκολα στο δικαστήριο.

Εδώ και δεκαετίες ή ίσως και αιώνες, έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια τους να ελέγξουν τον κόσμο και να επιβάλουν τις απόψεις τους. Αυτοί έριξαν τον covid - 19 για διάφορους λόγους, ανάμεσα τους και να χάσει ο Τραμπ τις εκλογές καθώς ήταν εμπόδιο στην ακραία παγκοσμιοποίηση και στην Παγκόσμια Δικτατορία. Ένα άλλο εμπόδιο είναι ο Τζόνσον. Βέβαια αυτοί οι δύο (Τραμπ & Τζόνσον) δεν δημιούργησαν την αντίδραση στην ακραία παγκοσμιοποίηση αλλά την εξέφρασαν.

Και σε άλλες χώρες οι αρχηγοί όπως και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών είναι κατά της ακραίας παγκοσμιοποίησης. Παραδείγματα είναι η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Ουγγαρία. Αυτές οι χώρες θα φτιάξουν ένα αμυντικό μπλοκ στην επέλαση της ακραίας παγκοσμιοποίησης που σχεδιάζει Ευρωπαϊκή, Αμερικανική, Ασιατική και Αφρικανική Ένωση. Για να μην βρεθούν αναγκαστικά σε μία από αυτές, δημιουργούν δικό τους μπλοκ.

Ως βάση θα έχει την CANZUKI (Canada Australia New Zealand United Kingdom Ireland). Πιθανές χώρες να συμμετέχουν είναι Ιαπωνία, Ιταλία, Ισπανία, Νορβηγία, Ελβετία, Ισραήλ, Βραζιλία, Νότιος Αφρική και πολλές άλλες. Όπως έχει ήδη εξηγηθεί σε προηγούμενο άρθρο, CANZUKI + Ιαπωνία έχουν σχεδόν το οικονομικό μέγεθος της Κίνας. Η Ελλάδα μπορεί πολύ εύκολα να είναι μέσα, αν καμφθεί η αντίσταση της προδοτικής κλίκας που ελέγχεται από την παγκόσμια κλίκα της ακραίας παγκοσμιοποίησης και υποστηρίζει την συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι νόημα έχει να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μπούμε σε μια παρόμοια Ένωση;

Μα το νέο αμυντικό μπλοκ δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με την ΕΕ. Κατ’ αρχάς οι χώρες θα διατηρήσουν την πολιτική ανεξαρτησία τους. Επιπλέον θα είναι κοντά στην Βρετανική αντίληψη για την ΕΕ. Μάλιστα, πιθανώς να μην είναι τελείως ελεύθερη αγορά αλλά να τείνει προς αυτήν, διατηρώντας κάποιους περιορισμούς. Ακριβώς την μορφή που θα έχει θα την αποφασίσουν τα κράτη που θα συμμετέχουν.

Μπορούμε συμμετέχοντας στο αμυντικό μπλοκ να αποκτήσουμε πάλι την ανεξαρτησία μας και να προοδεύσουμε οικονομικά. Το μεγάλο εμπόδιο είναι η προδοτική κλίκα που είναι όλοι πουλημένοι στην παγκόσμια κλίκα της ακραίας παγκοσμιοποίησης. Δεν υποστηρίζουν τα συμφέροντα της χώρας αλλά τα δικά τους και της κλίκας που θέλει να ελέγξει τον κόσμο και να υποδουλώσει την ανθρωπότητα κάτω από μία Παγκόσμια Δικτατορία όπως ακριβώς επιχείρησε να κάνει ο Χίτλερ.

Πολλούς από αυτούς που επιθυμούν την ανεξαρτησία της χώρας τους, η κλίκα της ακραίας παγκοσμιοποίησης έχει προσπαθήσει να τους χαρακτηρίσει ακροδεξιούς. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ο χώρος της ακροδεξιάς είναι πολύ μικρός. Ο πατριωτικός χώρος είναι μεγάλος. Ο χώρος κατά της ακραίας παγκοσμιοποίησης είναι τεράστιος. Όσοι υιοθετήσουν ακροδεξιά ρητορική θα πάρουν με το μέρος τους μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι των πολιτών. Αντίθετα όσοι πάρουν θέση υπέρ της ανεξαρτησίας και ενάντια στην ακραία παγκοσμιοποίηση και την Παγκόσμια Δικτατορία θα κερδίσουν ένα πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων.

Μίλτος

Scroll to Top