Ανάκτηση χώρου

Ανάκτηση χώρου

Έχουμε πει επανειλημμένα πως ο χώρος της κεντροδεξιάς είναι πατριωτικός. Όμως οι διεθνιστές έχουν κατορθώσει και τον ελέγχουν με διάφορα τερτίπια. Ένα τερτίπι ήταν που κατέβασαν μαζικά τους Σημιτικούς στις εσωκομματικές εκλογές να ψηφίσουν υπέρ του Μητσοτάκη. Άλλο τερτίπι είναι που παίρνουν πατριωτική στάση σε ελάσσονα ζητήματα για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων. Ένα παράδειγμα είναι το θέμα της συμφωνίας των Σκοπίων. Μπέρδεψαν τους ψηφοφόρους και θεώρησαν ότι ψηφίζουν μια πατριωτική κυβέρνηση ενώ στην πραγματικότητα ψήφιζαν κεντροαριστερή διεθνιστική κυβέρνηση.

Ένας άλλος τρόπος είναι που έχουν κατορθώσει να ελέγχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ένας λόγος που έχουν επικρατήσει οι διεθνιστές είναι πως εξαιτίας της διεθνιστικής τους αντίληψης είχαν δημιουργήσει μια παγκόσμια κλίκα. Αυτό το έχει καταλάβει κι ο Τραμπ. Πρέπει οι πατριώτες στις διάφορες χώρες να αρχίσουν να συνεργάζονται μεταξύ τους. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πατριώτες από διαφορετικές χώρες δεν συνεργάστηκαν μεταξύ τους ενάντια στον Άξονα;

Μία ελάχιστη (minimum) παγκοσμιοποίηση είναι απαραίτητη για να εμποδίσει την ακραία παγκοσμιοποίηση. Η Σύνοδος κεντροδεξιών κομμάτων της Δύσης είναι μια μορφή παγκοσμιοποίησης, ήπια όμως. Αν δεν συνεργαστούν οι πατριωτικοί χώροι στα διάφορα έθνη, θα επικρατήσουν οι διεθνιστές που απώτερο σκοπό έχουν να καταργήσουν όλα τα έθνη και να τα υποκαταστήσουν με τέσσερις ηπειρωτικές ενώσεις (Ευρωπαϊκή, Αμερικανική, Ασιατική, Αφρικανική) κάτω από μία Παγκόσμια Ολιγαρχική Σοσιαλιστική Δικτατορία.

Στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα των ΗΠΑ, υπάρχουν και εκεί Μητσοτάκηδες δηλαδή διεθνιστές. Ο Τραμπ φαίνεται να επικρατεί καθώς η βάση του κόμματος είναι πατριωτική. Αν έχει κάποιο πρόβλημα με την επικράτηση του, θα φτιάξει τρίτο πατριωτικό κόμμα. Κάποια στιγμή συζητιόταν έντονα, μετά το πάγωσαν αλλά δεν έχει οριστικά το ζήτημα τελειώσει. Έτσι μπορεί να έχουμε τρία κόμματα στις ΗΠΑ: διεθνιστές Δημοκρατικούς, διεθνιστές Ρεπουμπλικάνους, τρίτο πατριωτικό κόμμα.

 Αν δεν επικρατήσει (ο Τραμπ) στους Ρεπουμπλικάνους, αυτό θα γίνει. Ίσως είναι μια βοήθεια στους Δημοκρατικούς, αν και το πατριωτικό κόμμα θα πάρει και από εκεί πολλούς ψήφους. Οι διεθνιστές Ρεπουμπλικάνοι θα είναι τρίτοι στις εκλογές και με πολύ μεγάλη διαφορά από τα άλλα δύο. Απλά δεν είναι σίγουρο αν θα κατορθώσει το πατριωτικό κόμμα να κερδίσει τους διεθνιστές Δημοκρατικούς.

Δεν επιτρέπεται οι διεθνιστές να ελέγχουν τον πατριωτικό χώρο της κεντροδεξιάς. Στην κεντροαριστερά είναι αλλιώς τα πράγματα. Οι διεθνιστές ίσως να υπερτερούν. Στο κάτω κάτω είναι δικό τους πρόβλημα για το τι θα κάνουν. Το θέμα είναι πως οι πατριώτες πρέπει να ανακτήσουν τον πατριωτικό χώρο της κεντροδεξιάς. Η ανάκτηση το πατριωτικού χώρου μπορεί να γίνει ή μέσα από την Νέα Δημοκρατία η εκτός αυτής.

Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές στην κυβέρνηση και στο κόμμα. Οι κεντροαριστεροί της κυβέρνησης πρέπει να αντικατασταθούν από πατριώτες. Επίσης αλλαγές να γίνουν στην κομματική δομή και στις πολιτικές θέσεις του κόμματος, με επιστροφή όλων του πατριωτικού χώρου που αποχώρησαν κατά την διάρκεια της κρίσης. Αν δεν γίνει από μέσα, πρέπει να δημιουργηθεί πατριωτικό κόμμα.

Η Σπίθα του Θεοδωράκη δεν έγινε ποτέ κόμμα. Το ΕΠΑΜ του Καζάκη είχε σαφή κεντροαριστερό - αριστερό χαρακτήρα και οι ΑΝΕΛ του Καμένου κεντροδεξιό - δεξιό. Και τα δύο θεωρητικά εκτείνονταν από τα αριστερά μέχρι τα δεξιά. Τα πατριωτικά κόμματα που πιάνουν από τα αριστερά μέχρι τα δεξιά αποτυγχάνουν. Ένα πατριωτικό κόμμα του κέντρου και της δεξιάς μπορεί να έχει μεγάλη επιτυχία. Υπάρχει και το πατριωτικό κέντρο, εκτός από το διεθνιστικό. Κατανοητό είναι πως το εύρος του κέντρο+δεξιού πατριωτισμού κινείται από την μετριοπάθεια μέχρι τα άκρα.

Όμως το ντεμί πατριώτης, ντεμί διεθνιστής τύπου Καραμανλή και Σαμαρά δεν παίζει πλέον. Αποφασίστε με ποιους είσαστε! Με τους διεθνιστές ή τους πατριώτες; Θέλετε οι χώρες να έχουν ανεξαρτησία και να διατηρήσουν την πολιτισμική κληρονομιά και ταυτότητα τους; Ή θέλετε Παγκόσμια Δικτατορία με κατάργηση εθνών και παντού την ίδια κουλτούρα, την ίδια θρησκεία, το ίδιο χρώμα προσώπου και το ίδιο φύλο (τρίτο); Όσοι αποφασίσουν ότι είναι περισσότερο πατριώτες, πρέπει να κάνουν ενέργειες για την ανάκτηση του χώρου τους από τους διεθνιστές.

Θεόδωρος

Scroll to Top