Καταργούνται ΕΕ, ΝΔ

Καταργούνται ΕΕ, ΝΔ

Ο Τραμπ αναμένεται να κυριαρχήσει οριστικά στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Αυτό θα γίνει για ένα απλούστατο λόγο. Εκφράζει την βάση του κόμματος. Βέβαια λογικό είναι οι κεντροαριστεροί ψηφοφόροι να μην συμφωνούν με αυτά που κάνει και λέει, αν και ένα τμήμα συμφωνεί. Αυτό που τον κατηγορεί η σατανική νεοταξική ψευτοελίτ είναι ο λαϊκισμός. Ο λαϊκισμός αυτό περίπου είναι, να γίνεται αυτό που θέλουν οι ψηφοφόροι. Αυτή είναι η Δημοκρατία.

Οι δαίμονες της Νέας Τάξης έχουν τόσο αποθρασυνθεί που θεωρούν σωστά η ψευτοελίτ να «κάνει του κεφαλιού» της και να μην υπολογίζει τους ψηφοφόρους. Αυτό είναι Δικτατορία και αυτός είναι ο σκοπός της Νέας Τάξης. Αυτά που λέει και κάνει ο Τραμπ δεν τα βγάζει από την φαντασία του. Είναι αυτά που θέλει ο κόσμος των Ρεπουμπλικάνων. Κάνουν δημοσκοπήσεις ή συζητάνε με τους ψηφοφόρους και καταλαβαίνουν τι θέλουν. Για αυτό τον μισούν τόσο πολύ οι νεοταξίτες. Γιατί ο Τραμπ θέλει Δημοκρατία ενώ αυτοί θέλουν Ολιγαρχική Δικτατορία.

Ο Τραμπ δεν θα κυριαρχήσει μόνο στους Ρεπουμπλικάνους αλλά και σε όλα τα κεντροδεξιά κόμματα της Δύσης + (μπορεί να περιλαμβμάνει και χώρες που δεν θεωρούνται Δυτικές). Μαζεύονται σε διάφορα G7, G8, G20, Νταβός κλπ και προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνίες. Τόσο βλάκες ή σατανικοί είναι! Οι κυβερνήσεις των χωρών είναι άλλες κεντροαριστερές και άλλες κεντροδεξιές. Πως να συμφωνήσει ο Τραμπ με τον Τρυντό ή τον Μακρόν που είναι σε άλλη χώρα όταν ο Τραμπ δεν συμφωνεί με τον Μπάιντεν και την Κλίντον που είναι στην ίδια χώρα; Στην Ευρώπη υπάρχουν τα Ευρωπαϊκά γκουπ κομμάτων.

Τι θα κάνει λοιπόν ο Τραμπ; Θα κάνει κάτι ενδιάμεσο και φαίνεται να συμφωνεί και ο Μπάιντεν. Θα κάνει μια συγκέντρωση, μια φορά τον χρόνο 20-30 κεντροδεξιών κομμάτων για να βρεθούν κάποια κοινά σημεία και να επέλθει κάποια εναρμόνιση. Αν τυχόν συμφωνήσουν σε κάποια πράγματα, τότε θα κάνουν τις ανακοινώσεις. Πάντως η συνάντηση δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Αυτό είναι το λογικό. Πρώτα τα βρίσκεις με αυτούς που είσαστε κοντά ιδεολογικά και μετά προσπαθείς να τα βρεις με τους άλλους. Τα ευρωπαϊκά γκρουπ θα αποτελέσουν υπό - γκρουπ των δύο σούπερ - γκρουπ.

Τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά γκρουπ είναι κατά σειρά: 1) Λαϊκό (EPP) 2) Σοσιαλιστές (PES) 3) Renew (ALDE) 4) ID (Λεπέν, Σαλβίνι) 5) Πράσινοι 6) Συντηρητικοί (των Βρετανών Συντηρητικών πριν το Brexit). Είναι ξεκάθαρο που θα πάνε σχεδόν όλα. Σοσιαλιστές και Πράσινοι θα είναι στην κεντροαριστερά που κυριαρχεί ο Μπάιντεν (η γραμμή του). Λαϊκό, ID και Συντηρητικοί θα πάνε στην κεντροδεξιά που κυριαρχεί ο Τραμπ (η γραμμή του). Μένει το ALDE. Ή θα πάει ολόκληρο σε μία από τις δύο πλευρές (μάλλον κεντροαριστερά) ή θα σπάσει και άλλα κόμματα θα πάνε στην κεντροαριστερά και άλλα στην κεντροδεξιά.

Αυτό το παραμύθι της Νέας Δημοκρατίας που παριστάνουν τους κεντροδεξιούς αλλά είναι με τον Μπάιντεν, έχει τελειώσει. Ή θα πάνε στην κεντροαριστερά ή αν θέλουν να μείνουν στην κεντροδεξιά θα υιοθετήσουν την γραμμή Τραμπ. Επιπλέον η ΕΕ θα σπάσει. Θα δημιουργηθούν γκρουπ χωρών για οικονομική συνεργασία που θα επιλέγουν πόσο στενές ή χαλαρές σχέσεις θέλουν. Μπορεί να δημιουργηθεί ένα σε Βαλκάνια και  Ανατολική Μεσόγειο που θα περιλαμβάνει χώρες που είναι τώρα εντός και εκτός ΕΕ.

Με αυτό τον τρόπο καταργούνται στην μορφή που έχουν σήμερα και τα δύο κακά, η Νέα Δημοκρατία και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία μας έβαλε η Νέα Δημοκρατία. Αυτές τις εισηγήσεις δέχεται ο Τραμπ και φαίνεται ότι συμφωνεί όχι μόνο ο ίδιος αλλά και ο Μπάιντεν. Καλά δεν τα ξέρουν αυτά οι της Νέας Δημοκρατίας; Μπορεί και να μην τα ξέρουν. Δεν είναι απαραίτητο ότι τους κρατάνε πλήρως ενημερωμένους. Ακόμη και να τα ξέρουν κάποιοι, δεν τα λένε γιατί δεν τους συμφέρει. Όσοι είσαστε πολιτικοί της κεντροδεξιάς ή θέλετε να γίνετε, σκεφτείτε τα πολύ καλά γιατί μπορεί να βρεθείτε στο κενό με τις λάθος επιλογές.    

Ανδρέας

Scroll to Top