Απόσυρση καταθέσεων

Απόσυρση καταθέσεων

ουρά έξω από τράπεζαΉ θα τους εξοντώσουμε ή θα μας εξοντώσουν. Μέση λύση δεν υπάρχει. Αν δεν εξοντώσουμε το σύστημα, θα μας εξοντώσουν αυτοί. Θα μας τα πάρουν όλα, ακόμα και τα σώβρακα και θα μας έχουν να δουλεύουμε για τριακόσια - τετρακόσια ευρώ το μήνα, στην καλύτερη περίπτωση. Θα μας κάνουν πλύση εγκεφάλου μέσα από τα κανάλια και θα είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι που δεν θα έχουμε τίποτα και θα δουλεύουμε σαν τα σκυλιά για ψίχουλα. Θα βγαίνουν οι δημοσκοπήσεις ότι οι περισσότεροι είναι πολύ ευχαριστημένοι.

Οι τράπεζες είναι μέρος του συστήματος. Πρέπει να γίνει μποϊκοτάζ και στις τράπεζες. Είναι κομμάτι του καρκίνου. Πως γίνεται το μποϊκοτάζ; Με δύο τρόπους, τις καταθέσεις και τα δάνεια. Για να δώσουν δάνεια οι τράπεζες χρησιμοποιούν τις καταθέσεις. Στα δάνεια το επιτόκιο είναι μεγαλύτερο από αυτό των καταθέσεων και κερδίζουν από αυτή την διαφορά.  Έχουν βγάλει πάαααααρα πολλά οι τράπεζες από εμάς και συνεχίζουν να βγάζουν. Τους πληρώσαμε την ανακεφαλαιοποίηση αλλά τα ποσοστά τους δεν πέρασαν σε εμάς. 

Όταν δεν έχουν καταθέσεις, θα δυσκολεύονται να δώσουν δάνεια. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι αποταμιευτές τις καταθέσεις; Μικρά ποσά μπορούν να τα πάρουν στο σπίτι, τοποθετώντας τα σε ασφαλές σημείο. Μεγάλα ποσά πρέπει να τα βάλουν σε τράπεζες εκτός ΕΕ. Γιατί αυτό; Γιατί το σύστημα και η ΕΕ συνδέονται πολύ στενά μεταξύ τους. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ενιαίο στην ΕΕ.

Καλές επιλογές είναι ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, χωρίς να είναι οι μοναδικές. Υπάρχουν και πολλές άλλες χώρες με πολύ αξιόπιστο τραπεζικό σύστημα. Μάλιστα τα χρήματα είναι πιο ασφαλή εκεί γιατί εδώ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί οτιδήποτε σε αυτή την ρημαδοχώρα, έτσι όπως την κατάντησαν αυτοί που κυβερνούσαν.

Είναι οι τράπεζες καλές σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία; Από πλευράς αξιοπιστίας είναι, από πλευράς πρακτικών είναι λίγο καλύτερες αλλά όχι πολύ. Το θέμα είναι ότι δεν αποτελούν μέρος του ελληνικού συστήματος που μας έχει εξοντώσει τελείως. Πρέπει να αγωνιστούμε εναντίον τραπεζών - καναλιών - συστημικών μίντια - συστημικών οικονομικών παραγόντων, αν θέλουμε μια καλύτερη χώρα και μια καλύτερη ζωή. Έτσι απλά έχουν τα πράγματα.

Το σημαντικότερο είναι η απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες. Είναι μέρος του αγώνα για μια καλύτερη ζωή και μια καλύτερη χώρα. Δευτερεύον είναι τα δάνεια. Αν δεν σας είναι τελείως απαραίτητο να πάρετε δάνειο μην, το κάνετε. Αν σας είναι απαραίτητο, προτιμήστε πάλι τράπεζες του εξωτερικού, όχι εντός ΕΕ. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Λίγο ψάξιμο παραπάνω θέλει για να τοποθετήστε τα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού και να πάρετε δάνεια. Αποφύγετε τράπεζες που είναι «βρώμα και δυσωδία».

Το τρίτο είναι η απόσυρση των χρημάτων από το ελληνικό Χρηματιστήριο και τα ομόλογα Δημοσίου. Οι εταιρείες τι φταίνε; Πολλές ανήκουν σε στυλοβάτες του συστήματος αλλά σίγουρα όχι όλες. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ενιαίο και συνδέονται στενά τα τμήματα μεταξύ τους. Το τραπεζικό σύστημα συνδέεται με το Χρηματιστήριο και τα ομόλογα.

Αυτές η ενέργειες δεν θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Θα διαρκέσουν όσο χρειαστεί για να αποτινάξουμε το φαύλο σύστημα από επάνω μας. Αν δεν το κάνουμε, είμαστε όλοι χαμένοι από χέρι, εκτός από τους συστημικούς. Εμείς θα φυτοζωούμε και αυτοί θα συνεχίσουν να «τρώνε με χρυσά κουτάλια».

Σίμος

Scroll to Top