Αποτυχία και τυραννία

Αποτυχία και τυραννία

Επικροτώ και επαυξάνω πως είναι επιβεβλημένη η ανάκληση της κυβέρνησης για άλλους δύο λόγους. Πρώτον έχουμε πενταπλή αποτυχία και ολική αποτυχία της κυβέρνησης. Επίσης έχουμε και δικτατορία. Επειδή ψηφίστηκε κάποια κυβέρνηση δεν σημαίνει πως έχει δικαίωμα να καταστρέψει την χώρα και να φέρει δικτατορία. Αυτοί που έχουν την εκτελεστική εξουσία πρέπει να την ανακαλέσουν.

Έχεις ένα σπίτι. Είναι δικό σου. Αν θέλεις το νοικιάζεις, αν θέλεις μένεις εσύ μέσα. Αν θέλεις το αφήνεις άδειο. Αν θέλεις του βάζεις φωτιά και το καις, εφόσον δεν δημιουργήσεις ζημιά σε περιουσία άλλων. Δικό σου είναι ό,τι θέλεις το κάνεις. Δεν μπορεί να σου πει κανείς τι θα το κάνεις. Παρομοίως ως πολίτης έχεις τρεις εξουσίες, νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική.

Δικές σου είναι, ό,τι θέλεις τις κάνεις. Αν θέλεις τις παραχωρείς, αν θέλεις τις παίρνεις πίσω. Πολλοί λανθασμένα νομίζουν πως το μόνο δικαίωμα που έχουν είναι να ψηφίζουν. Λάθος! Έχουν όλες τις εξουσίες, εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική. Οι εκλογές είναι η διαδικασία παραχώρησης νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Η δικαστική παραχωρείται έμμεσα, από την εκτελεστική, αν και θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητο.

Εγώ ήμουν σίγουρος πως θα αποτύγχανε ο Θεοδωρικάκος. Τον είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον έβγαλε. Αν ήταν επιτυχημένος δεν θα τον άλλαζε να βάλει τον Βορίδη. Άρα ήταν αποτυχημένος. Μετά σε έναν αποτυχημένο υπουργό, δίνει ένα άλλο πόστο μήπως και πετύχει αυτή την φορά. Πέρα από εμένα και άλλους σαν εμένα, υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να πετύχει ο Θεοδωρικάκος όπως και κάθε νέος υπουργός. Κι εγώ δεν λέω πως ήθελα να αποτύχει αλλά το έβλεπα πολύ πιθανό και επιβεβαιώθηκα. Ο προηγούμενος, ο Χρυσοχοΐδης, απέτυχε και το επιβεβαίωσε ο Μητσοτάκης με την αποπομπή του.

Περίμεναν λοιπόν οι άνθρωποι, ο νέος υπουργός να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα στην οποία υπάρχει έξαρση. Αντ’ αυτού οδηγεί σιδεροδέσμιους Έλληνες πολίτες επειδή εκφράζουν την άποψη τους και υπερασπίζονται το δικαίωμα τους να κάνουν ό,τι θέλουν το σώμα τους ή το σώμα των παιδιών τους στα οποία είναι κηδεμόνες. Πολλοί από αυτούς είναι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας όπως δήλωσε ο τσολιάς Αλέξανδρος Μαγκότσος στον Πύργο (φωτογραφία). Δηλαδή έφερε τον άλλο ΠΑΣΟΚΟ μετά τον Χρυσοχοΐδη, για να κυνηγάει πάλι τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και τους κεντροδεξιούς, αντί να κυνηγάει τους εγκληματίες.

Δεν είναι απλά όμως αποτυχία του Θεοδωρικάκου. Είναι πενταπλή αποτυχία και ολική αποτυχία. Εμπλέκει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ένα ζήτημα με το οποίο κυρίως ασχολούνται τα Υπουργεία Υγείας και Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα ο ανασχηματισμός είχε γίνει σε αυτά τα υπουργεία. Δεν μπορούν να χειριστούν πρόβλημα της πανδημίας οι υπουργοί Υγείας Πλεύρης και Πολιτικής Προστασίας Στυλιανίδης.

Έτσι προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με αστυνομικά και δικτατορικά μέσα, με ένα υπουργείο που είναι περιφερειακό στο ζήτημα της πανδημίας. Έχουμε αποτυχία τριών υπουργών, αποτυχία μετασχηματισμού και αποτυχία του Μητσοτάκη που έκανε τον ανασχηματισμό, επέλεξε τους τρεις υπουργούς και είναι ο προϊστάμενος τους που θεωρητικά τους δίνει οδηγίες. Επιπλέον έχουμε αποτυχία της κυβέρνησης σε άλλους βασικούς τομείς όπως η διαχείριση της κρίσης με την Τουρκία. Επειδή ψηφίστηκαν δεν σημαίνει πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Δεν μπορούν να σκοτώνουν κόσμο με το εμβόλιο και να απαγορεύουν στους πολίτες να εκφράσουν την άποψη τους και να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους, επικαλούμενοι δήθεν λόγους δημόσιας υγείας. Ούτε μπορεί να φέρουν δικτατορία. Ο Χίτλερ αρχικά εξελέγη αλλά μετά επέβαλλε δικτατορία. Έχουν όλα σχεδόν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης με το μέρος τους. Αν είχαν δίκιο, θα είχαν καταφέρει να πείσουν τον κόσμο. Δεν έχουν όμως δίκιο και προσπαθούν να σιγάσουν κάποιες φωνές στο Διαδίκτυο και να αποτρέψουν την οργανωμένη διεκδίκηση των δικαιωμάτων, από μέρους των πολιτών.

Πιστεύω πως όχι μόνο δύο εκατομμύρια υπογραφές για ανάκληση της κυβέρνησης μπορούν να μαζευτούν αλλά τουλάχιστον εφτά με οκτώ εκατομμύρια. Θεωρώ πως τόσοι ψηφοφόροι είναι πρόθυμοι να υπογράψουν ανάκληση της κυβέρνησης. Μόνο και μόνο οι μη εμβολιασμένοι είναι τέσσερα εκατομμύρια και οι περισσότεροι θα υπογράψουν ευχαρίστως.

Τώρα βέβαια είναι πιθανό να μαζευτούν οι απαιτούμενες υπογραφές και η κυβέρνηση να αρνηθεί να παραδώσει την εξουσία στον λαό που του ανήκει. Τότε θα υπάρξουν και άλλες ενέργειες. Το πρώτο είναι να μαζευτούν οι υπογραφές. Ναι μεν είναι εφικτό αλλά η διαδικασία δεν είναι κάτι πολύ απλό. Χρειάζεται οργάνωση και προσπάθεια. Μετά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα φύγουν οι αποτυχημένοι τύραννοι.

Φώτης

Scroll to Top