Απώλεια εδαφών

Απώλεια εδαφών

Τριπλή επίθεση

Οι Αλβανοί διεκδικούν ένα μεγάλο μέρος της Ηπείρου. Κατά την δική τους άποψη είναι αλβανική διότι εκεί κατοικούσαν οι Τσάμηδες, στην περιοχή που ονομάζουν Τσαμουριά. Οι Τούρκοι θα ήθελαν όλη την Ελλάδα αφού παλαιότερα ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σίγουρα όμως έχουν βλέψεις για το τμήμα της Θράκης με πολλούς Μουσουλμάνους που τους θεωρούν Τούρκους.

Οι Αιγύπτιοι δεν έχουν βλέψεις σε ελληνικά εδάφη αλλά δεν θα τους κακόπεφτε να πάρουν όλη ή ένα μέρος της Κρήτης. Την εποχή του Βυζαντίου η Κρήτη ήταν Σαρακηνικό πειρατικό χαλιφάτο. Σαρακηνοί ονομαζόντουσαν οι μουσουλμάνοι πειρατές παρόλο που για την ακρίβεια ήταν μια αραβική νομαδική φυλή από την Χερσόνησο του Σινά.   

Όλοι κοιτάζουν τα συμφέροντα τους. Ας πούμε πως πάει ο Ερντογάν στον Αλ Σίσι και του λέει «βοήθησε με και θα σου δώσω την Κρήτη». Αυτός θα κοιτάξει αν γίνεται κι όχι το ότι υπήρχε η τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου με την επιρροή των ΗΠΑ ούτε πως ο Ερντογάν υποστήριζε τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Αν βλέπει εφικτό πως μπορεί να πάρει την Κρήτη, θα το κάνει.

Επίσης η Κρήτη είναι λίγο παραπάνω από την Αίγυπτο. Είναι πολύ σημαντική γεωστρατηγικά και τουριστικά. Θα τους κακοπέσει στους Αιγύπτιους να γίνει η Κρήτη αιγυπτιακή; Μπορεί να την μοιράσουν με τους Τούρκους γιατί η Κρήτη απελευθερώθηκε πολύ αργότερα από άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως και η Μακεδονία. Το ίδιο ισχύει για τα Δωδεκάνησα.  

Λέω Αίγυπτο γιατί είναι ισχυρή στρατιωτικά χώρα. Παίζει ρόλο και ο πληθυσμός. Οι Αιγύπτιοι είναι πάνω από εκατό εκατομμύρια ενώ οι Αλβανοί δεν είναι ούτε τρία. Όμως και οι Αλβανοί θα συμβάλουν (πιθανώς) για να πραγματοποιήσουν τον όνειρο τους της Μεγάλης Αλβανίας. Σίγουρα θα βοηθήσουν έστω κι αν δεν έχουν τόσο δυνατό στρατό όσο η Αίγυπτος.

Τι πέτυχε λοιπόν η συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας; Έδωσε στην Τουρκία και στην Αλβανία την ευκαιρία να πάρουν αυτά που πάντοτε ήθελαν, κάτι που ήταν απίθανο πριν την συμφωνία. Αυτό που ήταν τελείως ανέφικτο, τώρα έγινε εφικτό. Πέρα από το γεγονός πως οι Τούρκοι δεν θέλουν την Γαλλία στην Ανατολική Μεσόγειο, θα έχουν και άλλα οφέλη.

Οι Αλβανοί θα πετύχουν την Μεγάλη Αλβανία και οι Αιγύπτιοι θα βρεθούν με όλη ή ένα μέρος της Κρήτης, χωρίς να το περιμένουν. Θα τους έρθει ουρανοκατέβατο και θα δοξάζουν τον Αλλάχ. Σίγουρα η AUKUS θα τους εμποδίσει να καταλάβουν όλη την Ελλάδα. Αλλά είναι πολύ πιθανό να διατηρήσουν τα εδάφη που έχουν καταλάβει όταν σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Δείτε τι έγινε στην Κύπρο. Μετά από μισό αιώνα, διατηρούν τα εδάφη που κατέλαβαν το καλοκαίρι του ’74.

Και το αποτέλεσμα τελικά ποιο θα είναι; Αφού η Γαλλία δεν θα μπορέσει να μας βοηθήσει, θα αναλάβει τον ρόλο της προστασίας η AUKUS. Θα έχουμε όμως περάσει έναν πόλεμο και θα έχουμε απώλεια εδαφών. Δηλαδή με την ελληνογαλλική συμφωνία όχι μόνο θα κάνουμε «μία τρύπα στο νερό» αλλά θα ισχύει το «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος».

Ο πόλεμος είναι από τις πιο δυσάρεστες εμπειρίες, για να μην πω η πιο δυσάρεστη. Δεν είναι μόνο η απώλεια ζωών, οι τραυματισμοί και η δυσάρεστη εμπειρία. Ο πόλεμος, πέρα από όλα τα άλλα έχει και οικονομικές συνέπειες. Δηλαδή η κακή οικονομική κατάσταση λόγω της χρεοκοπίας και της πανδημίας, θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο.

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί πρέπει να μπορούν να «δουν πέρα από την μύτη τους». Όποιος δεν μπορεί να δει πέρα από την μύτη του, κάνει κάποια άλλη δουλειά, πουλάει λαχεία στην Ομόνοια. Δεν είναι προσβολή στην συμπαθή τάξη των λαχειοπωλών. Όλες οι τίμιες δουλειές είναι αξιέπαινες. Απλά δεν χρειάζεται να έχει κανείς στρατηγική σκέψη για να πουλάει λαχεία στην Ομόνοια.

Οι περισσότεροι από τους πολιτικούς, όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και όλων των κομμάτων, έπρεπε να πουλάνε λαχεία στην Ομόνοια, αντί να είναι στην Βουλή και στα υπουργεία. Φταίμε όμως και εμείς. Βλέπουμε αποδεδειγμένα την καταστροφή που προκάλεσαν και συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε και να πιστεύουμε αυτά που λένε.

Από το ζήτημα της συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας βγήκαν επίσης δύο συμπεράσματα. Πρώτον πως αυτά που παρουσιάζουν πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ειδικοί στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Επίσης πως η πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος είναι τελείως ακατάλληλοι. Τι περιμένετε; Διώξτε τους με τις κλωτσιές πριν κάνουν και άλλες καταστροφές.  

Νικόλαος

Scroll to Top