Ασυναρτησίες ή ψευτιές

Ασυναρτησίες ή ψευτιές

Από αυτά που λένε για την ΕΕ, Μητσοτάκης, Καραμανλής, Σαμαράς, προκύπτουν δύο περιπτώσεις. Ή είναι πολύ άσχετοι ή είναι πολύ ψεύτες. Και στις δύο περιπτώσεις είναι τελείως ακατάλληλοι. Αυτά που λένε είναι ασυναρτησίες και όποιος τα εξετάσει λίγο πιο προσεκτικά θα διαπιστώσει πως είναι αντιφατικά και δεν στέκουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία πιο προσεκτική εξέταση. Βέβαια δεν ισχύει μόνο για αυτούς αλλά και για πολλούς άλλους που λένε τα ίδια και είναι πάρα πολλοί, τόσο στην κεντροδεξιά όσο και στην κεντροαριστερά.

Οι κεντροδεξιοί πρέπει να απομακρύνουν από την κεντροδεξιά τους άσχετους ή ψεύτες και το ίδιο πρέπει να κάνουν οι κεντροαριστεροί στην κεντροαριστερά. Ο Σαμαράς έκανε έναν αχταρμά. Τα έβαλε όλα μαζί, AUKUS ευρωστρατό και άλλα. Οι γόνοι Μητσοτάκης και Καραμανλής, σε κοινή γραμμή μίλησαν για ευρωπαϊκή ενοποίηση, ευρωπαϊκή άμυνα και πως η συμφωνία με την Γαλλία αποτελεί το πρώτο βήμα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και απορώ πως δεν καταλαβαίνουν. Ή μήπως κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ενώ καταλαβαίνουν πολύ καλά και λένε ψευτιές;

Η Ρωσία έχει δεσμούς ισχυρούς με την Ανατολική Ευρώπη. Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί δεσμοί που δημιουργήθηκαν όταν αποτελούσαν το Ανατολικό μπλοκ και διατηρούνται ακόμη. Είναι φυλετικοί και πολιτισμικοί δεσμοί αιώνων. Το μεγαλύτερο μέρος της Ρωσίας βρίσκεται στην Ασία αλλά οι Ρώσοι είναι Ευρωπαίοι Σλαβικής καταγωγής και Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης είναι Σλάβοι και επίσης πολλοί είναι Ορθόδοξοι, αν και υπάρχουν Καθολικοί και πολύ λίγοι Μουσουλμάνοι.

Οι ΗΠΑ αρχικά έβλεπαν με καλό μάτι το ότι η ΕΕ έπαιρνε σταδιακά την Ανατολική Ευρώπη από τους Ρώσους. Οι Ρώσοι όμως δεν το έβλεπαν με καθόλου καλό μάτι, παρόλο που προσπάθησαν να έχουν υποφερτές σχέσεις με χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης. Οι Αμερικάνοι από την μεριά τους πίστευαν πως Γερμανία και ΕΕ θα είναι κάτω από την επιρροή τους. Όμως σταδιακά ανεξαρτητοποιούνταν και ακολουθούσαν δικό τους ξεχωριστό δρόμο. Ούτε οι Αμερικάνοι βλέπουν με καλό μάτι αυτή την ανεξαρτητοποίηση της ΕΕ όπως ούτε οι Ρώσοι βλέπουν με καλό μάτι πως τους έχει πάρει η ΕΕ την Ανατολική Ευρώπη.

Επιπλέον διαπίστωσαν πως το αρχικό σχέδιο της Νέας Τάξης που δημιουργούσε τέσσερις ηπειρωτικές Ενώσεις όπως η ΕΕ, ευνοεί χώρες όπως Γερμανία - Γαλλία και Κίνα και ζημιώνει άλλες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ούτε οι Ρώσοι θα εγκαταλείψουν τελείως την Ανατολική Ευρώπη υπό τον έλεγχο Γερμανίας - Γαλλίας αλλά ούτε οι Αμερικάνοι θα κάνουν το ίδιο για όλη την Ευρώπη. Έχουν προστεθεί και οι Βρετανοί που δεν θέλουν να αποξενωθούν από την Ευρώπη και θέλουν να διατηρήσουν σχέσεις με ένα τουλάχιστον τμήμα της.

Έτσι ΗΠΑ - Βρετανία από την μία και Ρωσία από την άλλη δεν θέλουν να προχωρήσει η ενοποίηση της ΕΕ γιατί έτσι η Ευρώπη όλη περνάει υπό τον έλεγχο Γερμανίας και Γαλλίας. Υπάρχουν χώρες που θεωρούνται κοντά στην έξοδο όπως Ελλάδα, Πολωνία, Ουγγαρία και ίσως Ισπανία - Πορτογαλία. Ας πούμε πως θέλουν την ενοποίηση οι χώρες της ΕΕ, κάτι που είναι αβέβαιο γιατί δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε πολλά πράγματα. Λογαριάζουν χωρίς τους ξενοδόχους, σε αυτή την περίπτωση οι ξενοδόχοι είναι ΗΠΑ - Βρετανία δηλαδή AUKUS και Ρωσία.

Υφίσταται μία ρευστότητα αλλά για κάποια πράγματα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα. Φαίνεται πως δημιουργείται μία ευρύτερη συμμαχία γύρω από την AUKUS με χώρες όπως Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Ινδία κλπ. Αυτή είναι επίσης πολύ ισχυρή στρατιωτικά. Η κατάταξη στρατιωτικής ισχύος είναι κατά σειρά ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Γαλλία, Βρετανία, Βραζιλία, Πακιστάν, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτος, Ιράν, Γερμανία, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Αυστραλία, Ισραήλ, Καναδάς (Global Firepower).

Στο τέλος πόλεμος

Αλέξανδρος

Scroll to Top