Ατέλειωτη προπαγάνδα

Ατέλειωτη προπαγάνδα

Γίνεται μία προσπάθεια να παρουσιαστούν τρεις δολοφονίες ως ίδιες, της Ελένης Τοπαλούδη, της Καρολάιν και της Γαρουφαλιάς. Έχουν ομοιότητες αλλά έχουν και διαφορές. Είναι τρεις διαφορετικές υποθέσεις με κοινά μεταξύ τους. Η Γαρουφαλιά είχε σχέση με τον καθ’ ομολογία δράστη. Ο πιλότος ήταν σύζυγος της Καρολάιν. Η Ελένη δεν είχε κάτι με τους δύο δράστες, απλά τους γνώριζε και ίσως μόνο μέσω social media.  

Ο ένας, ο Ροδίτης, είχε μάλλον πρόβλημα με ναρκωτικά. Η βασική αιτία λοιπόν σε αυτή την υπόθεση, αν ισχύει, είναι τα ναρκωτικά. Αυτός που κάνει ναρκωτικά είναι σαν τον τρελό. Δεν έχει συναίσθηση των πράξεων του. Στην περίπτωση της Καρολάιν πάλι πιθανότατα η αιτία είναι τα ναρκωτικά, από άλλη σκοπιά, το εμπόριο αντί για την χρήση. Ενδεχομένως και η χρήση, αν υπήρχε από την μεριά του πιλότου, να έκανε την κατάσταση χειρότερη.

Άλλοι την ελέγχουν την ναρκωτικούρα και άλλοι δεν την ελέγχουν. Επίσης αυτοί που έχουν λεφτά, μπορούν πιο εύκολα να πληρώσουν ένα πιο αποτελεσματικό ιδιωτικό πρόγραμμα απεξάρτησης. Όμως οι περισσότεροι από αυτούς που προσπαθούν να το ρίξουν ότι δήθεν φταίει η διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων από τις οικογένειες τους, κάνουν τις ναρκωτικούρες τους και είναι υπέρ της απελευθέρωσης ή της χαλάρωσης της χρήσης ναρκωτικών. Έτσι το πρόβλημα των ναρκωτικών το θάβουν. Στα ΜΜΕ, στο καλλιτεχνικό χώρο και σχετικά πρόσφατα στον πολιτικό χώρο είναι αρκετοί μέσα στη ναρκωτικούρα. Επιπλέον στην περίπτωση της Ελένης, διατυπώθηκαν υποψίες για κυκλώματα πορνείας που υπάρχουν στους παραπάνω χώρους.

Για τον σύντροφο της Γαρουφαλιάς, ο δικηγόρος του είπε πως διαγνώστηκε από το ΕΣΥ με ψυχική διαταραχή και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή την οποία είχε σταματήσει. Ο άνθρωπος ήταν και είναι ψυχασθενής. Τώρα αν το ήξερε ή δεν το ήξερε η Γαρουφαλιά, είναι ένα ερώτημα. Μπορεί να μην της το είχε πει καθόλου ή μπορεί να της το είχε παρουσιάσει πολύ ελαφρύτερο από ότι στην πραγματικότητα ήταν. Βέβαια έμεναν σε διπλανά χωριά και αυτά τα θέματα συνήθως διαδίδονται στα μικρά μέρη. Αν είχε το «προβληματάκι» του θα πρέπει να είχε διαδοθεί και θα το είχε μάθει η Γαρουφαλιά.

Δυστυχώς η ψυχασθένεια και η εξάρτηση από ναρκωτικά αποτελούν ελαφρυντικά. Αν οι περισσότεροι στην Ελλάδα πιστεύουν πως δεν θα έπρεπε να είναι ελαφρυντικά, ας αλλάξουν οι νόμοι. Πάντως αυτό δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις περισσότερες χώρες. Είναι και κάτι άλλο που δεν αναφέρει κανένας απολύτως γιατί δεν τους συμφέρει. Τι έχουμε περάσει σε αυτήν την χώρα από το 2009; Μας έχουν όλους τρελάνει. Μας έχουν όλους με ψυχολογικά προβλήματα. Ποιοι φταίνει για αυτό; Αυτοί που κυβερνούσαν.

Όσοι έχουν κάποια προδιάθεση, τρελαίνονται περισσότερο. Άλλοι το γυρίζουν στα ναρκωτικά γιατί δεν αντέχουν αυτή την πραγματικότητα. Είχαμε χιλιάδες αυτοκτονίες και εξακολουθούμε να έχουμε. Η αυτοκτονία και η δολοφονία είναι σχετικές πράξεις. Άλλοι στρέφονται κατά του εαυτού τους και άλλοι στρέφονται κατά τον ανθρώπων που βρίσκονται γύρω τους.

Δεν έχουμε μόνο γυναικοκτονίες όπως θέλουν να το παρουσιάσουν. Γονείς σκοτώνουν παιδιά και παιδιά σκοτώνουν γονείς. Ο ένας αδελφός σκοτώνει τον άλλο. Ο άλλος βγήκε με ένα μαχαίρι στον δρόμο στου Ζωγράφου και μαχαίρωνε όποιον έβρισκε μπροστά του. Επομένως ο σύντροφος της Γαρουφαλιάς θα μπορούσε να έχει σκοτώσει κάποιον άλλο. Η Γαρουφαλιά είχε την ατυχία να είναι δίπλα του συνεχώς και πιο κοντά του. Γιατί δεν έχουμε τόσες πολλές δολοφονίες ανδρών από τις συντρόφους τους;

Σίγουρα οι άντρες έχουν μία μεγαλύτερη επιθετικότητα από τις γυναίκες. Μπορεί να οφείλεται στην τεστοστερόνη ή στις μεγαλύτερες απαιτήσεις που έχει από αυτούς η κοινωνία. Όμως τις περισσότερες δολοφονίες γενικά, τις διαπράττουν άντρες. Επομένως για να βγάλει κάποιος ασφαλή συμπεράσματα θα έπρεπε να συγκρίνει δύο ποσοστά. Σε σχέση με το σύνολο των δολοφονιών που διαπράττουν οι άντρες, πόσες είναι αυτές που έχουν θύματα τις συντρόφους τους; Επίσης σε σχέση με τις δολοφονίες που διαπράττουν οι γυναίκες, πόσες είναι αυτές που έχουν θύματα τους συντρόφους τους;

Βέβαια σε αυτή την άθλια χώρα που να υπάρχουν τέτοια στοιχεία; Γιατί αυτοί που κυβερνούσαν ενδιαφερόντουσαν μόνο πως θα τα φάνε. Ένα σύστημα είναι οι κυβερνώντες με το μιντιακό που τώρα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει δήθεν πως φταίει το νταηλίκι και ο τρόπος που μεγαλώνουν οι γονείς τα αγόρια. Μήπως όμως φταίει ότι η οικογένεια και η κοινωνία και οι κοπέλες/γυναίκες τους έχουν περισσότερες απαιτήσεις από τους άντρες και αυτό τους δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση; Κάποιοι λόγω χαρακτήρα ή προδιάθεσης σε ψυχασθένεια δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτήν την αυξημένη πίεση που δημιουργείται από τις αυξημένες απαιτήσεις.  

Διαρκής αποπροσανατολισμός

Δημήτρης

(απλή συνωνυμία με τον δράστη)

Scroll to Top