ΔΕΗ και Ανδρικόπουλος

ΔΕΗ και Ανδρικόπουλος

Πολλοί οφειλέτες της ΔΕΗ έχουν μηνύματα στο κινητό από την δικηγορική εταιρεία του Νικόλαου Ανδρικόπουλου. Στο μήνυμα αποστολέας είναι ANDRLAW και το μήνυμα λέει «παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για ενημέρωση υπόθεσης σας με ΔΕΗ ΑΕ στο 2111901030 Δικηγορική εταιρεία Ανδρικόπουλος». Όταν κάποιος οφειλέτης πάρει τηλέφωνο βγαίνει ένα τηλεφωνικό κέντρο εισπρακτικής εταιρείας. Το ένα θέμα είναι αν είναι νόμιμο μια εισπρακτική εταιρεία να παριστάνει την δικηγορική εταιρεία. Είναι ξεκάθαρα εξαπάτηση των οφειλετών.

Το φαύλο σύστημα μέρος του οποίου επέλεξε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να φτιάξει έτσι τους νόμους ώστε οτιδήποτε να είναι νόμιμο. Αν είναι νόμιμο ποιοι έφτιαξαν τους νόμους με τέτοιο τρόπο ώστε η απάτη να είναι νόμιμη; Σε καταγγελίες στο 1520 Γραμματεία καταναλωτή παίρνουν το μέρος της εισπρακτικής εταιρείας. Ο φορολογούμενος πληρώνει αυτούς τους ανθρώπους. Δρόμο πρέπει να πάρουν όλοι. Άχρηστη τελείως είναι η Γραμματεία του Καταναλωτή.

Ο μεγαλύτερος μπαταχτσής, το Δημόσιο χρωστάει στην ΔΕΗ 200 εκατομμύρια ευρώ. Από τα 7,1 εκατομμύρια ρολόγια της ΔΕΗ, τα 2,3 εκατ. εμφανίζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η πλειοψηφία αυτών προέρχεται από τη χαμηλή τάση δηλαδή σπίτια και μικρά καταστήματα ενώ 1,5 εκατομμύριο χρωστούν λιγότερα από 1.000 ευρώ.  Είναι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Στις επιχειρήσεις μπορεί να είναι περισσότεροι από ένας μέτοχοι. Στα σπίτια συνήθως μένουν περισσότερα από ένα άτομα. Ο οφειλέτης είναι ένας αλλά χρωστούν και όλοι όσοι μένουν εκεί. Αν είναι μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων, χρωστάνε όλοι. Υπάρχουν και οικογένειες με πολύ περισσότερα άτομα αν είναι πολύτεκνες ή μένουν μαζί με τους παππούδες. Η παροχή είναι μία, αλλά τα άτομα που συνδέονται με την παροχή είναι περισσότερα.

Δεν λέμε να μην εισπράξει η ΔΕΗ τις οφειλές. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα γερό κούρεμα οφειλών σε όσους δεν δύνανται πραγματικά να πληρώσουν. Στην Ελλάδα περνάμε βαθιά οικονομική κρίση ακόμη για την οποία οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι πολίτες. Είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει ακόμα και δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια και ύδρευση. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή της κρίσης. Αλλιώς ποιος είναι ο ρόλος του κράτους. Να κλέβει τους πολίτες;

Η κοινοπραξία Finacity Corporation έχει επικεφαλής την QUALCO και επίσης συμμετέχουν Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος και Συνεργάτες, IBM Hellas, Deutsche Bank, Estia Business, Deloitte, KPMG,  ΚΑΠΑ Research. Έχει αναλάβει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ. Η QUALCO είναι του Ορέστη Τσακαλώτου, ξάδελφου του Ευκλείδη.

Τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρικόπουλος έχει κάνει χρυσές δουλειές από την δικηγορική εταιρεία και την εισπρακτική δανείων και πιστώσεων NPA Servicing. Έχει δύο εταιρείες σε Κύπρο και Βουλγαρία ενώ ελέγχονται μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς του σε Ελβετία και Βρετανία. Το 2016 δήλωσε συνολικό ατομικό εισόδημα 1,25 εκατ. και το 2017 1,94 εκατ. ευρώ. Το 2014 και το 2015 ο Ανδρικόπουλος είχε οφειλές στο ΙΚΑ πολύ μεγάλου ύψους και έγιναν δύο φορές  κατασχέσεις λογαριασμών του 1,2 και 1,5 εκατ. ευρώ.

Μίσθωνε την βίλα του Πετσίτη στη Βαρυμπόμπη ως παρένθετος ενοικιαστής, για 1.850 ευρώ τον μήνα. Την ίδια περίοδο λάμβανε υψηλές αμοιβές για να παρέχει συμβουλές στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θόδωρο Κιτσάκο. Με τον Κιτσάκο, ο Πετσίτης είχε συχνές συναντήσεις στην ΔΕΠΑ για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου. Ο Κιτσάκος πριν αναλάβει την επιχείρηση αερίου ήταν Γενικός Διευθυντής της ELFE. Εκείνη την εποχή ο Ανδρικόπουλος ήταν σύμβουλος της ΔΕΠΑ με παχυλές αμοιβές. Ήταν συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη στις τηλεοπτικές άδειες και στην εξαγορά της Πήγασος όπως επίσης του Κοντομηνά και του Κοπελούζου.

Ανήκει επίσης στην παρέα της Πάρου με τον ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. Λαζόπουλος και Ανδρικόπουλος έκαναν πολλή παρέα από παλιά και εμφανιζόντουσαν συχνά μαζί σε μπαρ της οδού Τσακάλωφ στο Κολωνάκι. Ο Ανδρικόπουλος είχε συνεργασίες με τον Λαζόπουλο από τις οποίες ο ηθοποιός έχει βγάλει αρκετά χρήματα.

Συριζοδιαπλοκή

Scroll to Top