Συριζοδιαπλοκή

Συριζοδιαπλοκή

ΔΕΗ και Ανδρικόπουλος

Πετσίτης, Κιτσάκος και Παππάς αποτελούν την «παρέα της Καισαριανής» στην οποία εντάχθηκε και ο Ανδρικόπουλος. Ο Ανδρικόπουλος συνδέεται με τον Αρτέμη Αρτεμίου, τον Κύπριο δικηγόρο των offshore. Αυτός γνωρίζεται πολλά χρόνια με τον Νίκο Παππά και έφερνε συχνά επενδυτικές προτάσεις στου Μαξίμου. Ο Μανώλης Πετσίτης εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους Κύπριους δικηγόρους Λάμπρο Πιέρη, Σωτηράκη Παναγιώτου, Ιωάννη Κασουλίδη και Ερωτόκριτο Παπουτσίδη. Ο Λάμπρος Πιερής, στέλεχος του ΑΚΕΛ, είναι συνέταιρος του Αρτέμη Αρτεμίου και ο Σωτηράκης Παναγιώτου ήταν μέχρι πρόσφατα ο διευθυντής της APLAW Services Limited, της εταιρείας του Αρτεμίου. Οι παραπάνω δικηγόροι σχετίζονται με μια σειρά offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που χρησίμευσαν για να καμουφλάρουν τα φέσια 126 εκατ. ευρώ της «Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ» προς την Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ). Επίσης εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Proton Bank.

Ο Ανδρικόπουλος έχει επισκεφτεί πολλές φορές την Κύπρο και λέγεται ότι έχει συναντηθεί με τον Πετσίτη. Ο Μανώλης Πετσίτης ήταν συμμαθητής του Νίκου Παππά. Ο Πετσίτης μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά  είχαν παρακολουθήσει, στις 11 Δεκεμβρίου 2015, την πρεμιέρα θεατρικού έργου του Λάκη Λαζόπουλου. Εκεί βρισκόταν και ο Κοντομηνάς. Το 2013 ήταν σερβιτόρος στο CIAO ITALIA της Λεωφόρου Συγγρού με ετήσιο εισόδημα 4.911 ευρώ. Το 2014 έβγαλε λιγότερα, 3.255 ευρώ, ως γκαρσόνι στο ίδιο εστιατόριο και ως συνεργάτης της IONIOS FINANCIAL ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.

Το 2016 είχε έξι θέσεις απασχόλησης με αντίστοιχα εισοδήματα: 1) Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε 72.693 ευρώ 2) Alpha Δορυφορική Τηλεόραση 45.935 ευρώ 3) TAF SPORTS MARKETING AE (του Κωνσταντίνου Ντέρη) 32.500 ευρώ. 4) Forthnet 28.000 ευρώ 5) D – Project (εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών) 20.032 ευρώ 6)  ΙΚΕ L.M.I. 5.000 ευρώ. Αθροιστικά έφθαναν τα 204.160 ευρώ. Ο Κιτσάκος έμεινε στην ΔΕΠΑ από τον Νοέμβριο του 2015  μέχρι το Νοέμβριο του 2016. Στο διάστημα αυτό τα «φέσια» της ELFE προς τη ΔΕΠΑ αυξήθηκαν από τα 89,76 εκατ. ευρώ στα 120 εκατ. ευρώ.

Ο Λαζόπουλος είχε εμπλακεί σε μια υπόθεση ναρκωτικών στην Μύκονο. Ήταν στο σκάφος Therapin του ψυχιάτρου και ιδιοκτήτη της κλινικής Κασταλία Λυμπέρη, μαζί με Ρουβά, Ψινάκη, Χαριτοδιπλωμένο. Ο Κούγιας σε κάποια ανακοίνωση του τον χαρακτηρίζει αγνώμονα. Σύμφωνα με αυτή, υποστηρίζει ότι τον έσωσε στην υπόθεση του Therapin επειδή του το ζήτησε μεγάλη προσωπικότητα της Ελλάδας που τον προστάτευε εκείνο το διάστημα. Αυτή η προσωπικότητα τον πήρε από το σκάφος με ελικόπτερο λίγο πριν έρθει η Αστυνομία και το Λιμενικό. Ο Λαζόπουλος στράφηκε εναντίον του Κούγια επειδή αυτός αποκάλυψε παραδικαστικό κύκλωμα δικαστών, δικηγόρων και ιερωμένων που ήταν γεμάτο αδερφές. Ο Λαζόπουλος ήταν φίλος με κάποιους από αυτούς και έκανε μαζί τους παρέα σε μοναστήρια από όπου υπάρχουν φωτογραφίες.

Στην ίδια ανακοίνωση ο Κούγιας κάνει αναφορά στον Αλβανό έμπορο ναρκωτικών Ελβίρ Λάσκο με το ψευδώνυμο Τσε και τον συνδέει με τον Λαζόπουλο, τον Πηλαδάκη και άλλα τρία άτομα. Επίσης αναφέρει τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, ευρωβουλευτή της ΝΔ και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι ιδιοκτήτης της εφημερίδας Ελευθερίας που είχε δημοσιεύματα κατά του Κούγια. Ο Δημητρακόπουλος ήταν ιδρυτικό μέλος της Πολιτικής Άνοιξης και της Δημοκρατικής Συμμαχίας και σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου.

Συνεχίζοντας ο Κούγιας λέει ότι θα κλείσει στην φυλακή τους 27 κατηγορούμενους του Koriopolis. Είναι η υπόθεση των στημένων παιχνιδιών της ΕΠΟ με κατηγορούμενο τον Μαρινάκη και άλλους 27. Σε κατάθεση του στην δίκη υποστήριξε ότι το Koriopolis ήταν δημιούργημα του Πατέρα, παιδικού φίλου του Μαρινάκη. Ο ίδιος ο Μαρινάκης έχει δηλώσει ότι είναι παιδικός φίλος με τον Ισίδωρο Κούβελο, τον άντρα της κουμπάρας του Ντόρας. Ο Μαρινάκης είναι πολύ μικρότερος του Κούβελου αλλά συνομήλικος του  Κυριάκου. Λέγεται ότι ο Μαρινάκης ήταν στην παρέα που κατέβαζε η Μαρίκα στα Χανιά, για να έχει φίλους ο Κυριάκος στις διακοπές.

Ο Μαρινάκης εμπλέκεται στην υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1. Γύρω από αυτή την υπόθεση υπάρχουν εννέα θάνατοι. Φήμες λένε ότι ο Μαρινάκης ήταν από τους σημαντικούς χρηματοδότες του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015. Με την ήττα της ΝΔ, αναγκάστηκε ο Σαμαράς σε παραίτηση, και άνοιξε έτσι ο δρόμος για τον Κυριάκο. Τσίπρας και Παππάς έχουν επισκεφτεί την Βενεζουέλα, ο Παππάς περισσότερες φορές. Έχουν πολύ καλές σχέσεις με το καθεστώς Μαδούρο. Ο Μαδούρο θεωρείται από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών παγκοσμίως. Τον έχουν κατηγορήσει ευθέως οι ΗΠΑ.

Scroll to Top