Δεν αποκλείεται να είναι έτσι

Δεν αποκλείεται να είναι έτσι

Σάλος έχει ξεσπάσει με την μητέρα της αθλήτριας Κατερίνας Στεφανίδη, υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ακόμα μια μεγάλη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα παθαίνει επειδή προσπαθεί να χωθεί στη ΝΤΠ αλλά δεν τα καταφέρνει καλά. Τους βάζουν μέσα αλλά τους αφήνουν στον προθάλαμο, να περιμένουν. Όλα ξεκίνησαν με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα Μακελειό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Μακελειού, η Χρονοπούλου έχει ερωτική σχέση με τον Ανδρουλάκη και όλη η υπόθεση με τον Γεωργούλη είναι φτιαχτή. Σύμφωνα πάντα με το Μακελειό, η Χρονοπούλου συζεί με τον Ανδρουλάκη και αυτό είναι κοινό μυστικό. Να ξεκινήσουμε με το Μακελειό. Είναι τέσσερα διαφορετικά πράγματα α) αν κανείς συμπαθεί τον Χίο β) αν συμφωνεί μαζί του πολιτικά γ) αν του αρέσει το δημοσιογραφικό στυλ του δ) αν είναι αλήθεια αυτά που γράφει.

Ανεξάρτητα από το αν συμπαθεί κανείς τον Στέφανο Χίο, αν συμφωνεί μαζί του πολιτικά, αν του αρέσει το δημοσιογραφικό στυλ του, πολλά από όσα γράφονται στο Μακελειό είναι αλήθεια. Δεν λέω πως είναι όλα αλλά σίγουρα τα περισσότερα είναι. Δεν τα βγάζει από την φαντασία του ο Χίος. Έχει γερές πηγές από ανθρώπους που βρίσκονται σε θέσεις που μπορούν να ξέρουν τι γίνεται. Ο νοών νοείτω.

Αν παίρνετε στην πλάκα τον Χίο, μην παίρνετε στην πλάκα όσα γράφονται στο Μακελειό. Προέρχονται από πληροφόρηση. Αυτό όμως συμβαίνει καμία φορά είναι πως υπάρχουν κάποιες αρχικές ενδείξεις που τελικά μπορεί να μην επιβεβαιωθούν. Δηλαδή το Μακελειό, με το που παίρνει την πληροφορία, την βγάζει αμέσως. Τις περισσότερες φορές επιβεβαιώνεται η πληροφορία αλλά κάποιες φορές δεν επιβεβαιώνεται.

Μπορεί να αντιπαθείτε τον Χίο, να διαφωνείτε μαζί του πολιτικά, να μην σας αρέσει το δημοσιογραφικό του στυλ αλλά όσα γράφονται στο Μακελειό συχνά ισχύουν, όχι όμως πάντα. Αυτό καλύπτει και την περίπτωση του δημοσιεύματος για την σχέση Ανδρουλάκη - Χρονοπούλου. Είναι μια πληροφορία που μπορεί τελικά να επιβεβαιωθεί και μπορεί τελικά να μην επιβεβαιωθεί. Σε καμία περίπτωση δεν υιοθετώ πως συμβαίνει αυτό που γράφει ο Χίος αλλά δεν αποκλείω να συμβαίνει, μάλιστα το βλέπω πιθανό. Είναι ένα από τα πιθανά σενάρια.

Η μητέρα της αθλήτριας του επί - κοντώ Κατερίνας Στεφανίδη, ανέβασε το πρωτοσέλιδο του Μακελειού και έγραψε το αυτονόητο «δεν αποκλείεται να είναι έτσι». Ξεσηκώθηκε λοιπόν όλη η ΝΤΠ εναντίον της. Έφθασαν στο σημείο να ζητήσουν στα social media, από την κόρη της να την μαζέψει. Αυτή έδωσε μια αρκετά μακροσκελή απάντηση που συνοψίζεται στο αυτονόητο πως η μητέρα της έχει δικαίωμα να διατηρεί τις απόψεις της που δεν συμπίπτουν απαραίτητα με τις δικές της.

Όλοι οι λογικοί άνθρωποι λένε αυτό που έγραψε η μητέρα Στεφανίδη. Μπορεί να είναι έτσι αλλά μπορεί και να μην είναι. Όλα αυτά τα troll της ΝΤΠ που ξεσηκώθηκαν πως το ξέρουν πως δεν είναι έτσι; Που το στηρίζουν; Δεν το στηρίζουν πουθενά! Απλά δεν τους αρέσει αυτό το σενάριο και επειδή δεν τους αρέσει επιτίθενται στην μητέρα και στην κόρη Στεφανίδη.

Αν έβαζε η μαμά Στεφανίδη κάποιο σχόλιο όπως «ορίστε η αλήθεια» ή κάτι παρόμοιο, θα είχαν δίκιο να της επιτεθούν. Πρέπει να καταλαβαίνετε πως λειτουργεί η χειραγώγηση. Γίνεται λυσσαλέα επίθεση ώστε να αποκλειστεί οποιαδήποτε πιθανότητα να ισχύει το δημοσίευμα του Μακελειού. Όσο πιο λυσσαλέα η επίθεση, τόσο πιο πολύ δημιουργείται η εντύπωση πως δεν ισχύει.

Ας υποθέσουμε πως ισχύει. Είναι κάτι πολύ σοβαρό, ΑΝ ο Ανδρουλάκης έβαλε την γυναίκα με την οποία διατηρεί ερωτική σχέση, να την πέσει στον Γεωργούλη, να τον παγιδεύσει για δήθεν ξυλοδαρμό και βιασμό ώστε να κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα τους πάρει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. ΑΝ και το τονίζω το ΑΝ έχει συμβεί κάτι τέτοιο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι στην Βουλή. Διότι μπορεί να ωφελείται το ΠΑΣΟΚ αλλά περισσότερο ωφελείται η ΝΔ που κοντράρεται με τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση.

Αν έχουν στήσει παγίδα στον Γεωργούλη δεν αποκλείεται να είναι μπλεγμένη και η ΝΔ. Η σωστή αντιμετώπιση του ζητήματος είναι να εξετασθεί κατά πόσο ισχύει αυτό που δημοσιεύει το Μακελειό. Έχει ο Ανδρουλάκης ερωτική σχέση με την Χρονοπούλου; Συζούν μαζί; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι πολύ πιθανό να έστησαν παγίδα στον Γεωργούλη. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κατάπτυστοι γιατί πίεσαν την μητέρα Στεφανίδη να το μαζέψει και το έκαναν με λάθος τρόπο. Έσβησε την ανάρτηση και έγραψε:

«Ζητώ συγγνώμη για την απαράδεκτη ανάρτηση μου. Αναγνωρίζω το λάθος μου και γι’ αυτό κατέβασα αμέσως τη σχετική ανάρτηση. Ως γυναίκα και μητέρα γυναικών απολογούμαι για τα συναισθήματα που το σοβαρό μου ατόπημα προκάλεσε».

Τι σαχλαμάρες είναι αυτές του ΣΥΡΙΖΑ; Τι σχέση έχει το ό,τι είναι γυναίκα και μητέρα; Γιατί είναι απαράδεκτη η ανάρτηση; Που είναι το σοβαρό ατόπημα; Συναισθήματα προκάλεσε σε όσους έχουν κάλο στον μυαλό. Μάλλον θέλει να πει πως όταν μία γυναίκα κάνει καταγγελία εναντίον ενός ανδρός δεν πρέπει να αμφισβητείται. Ε λοιπόν όλες οι καταγγελίες και οι μηνύσεις πρέπει να αμφισβητούνται. Κάποιες φορές είναι αλήθεια και κάποιες φορές είναι ψέματα.

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που κάνουν τους ανθρώπους να λένε ψέματα. Μπορεί να είναι οικονομικά οφέλη, επαγγελματικά οφέλη, πολιτικά οφέλη, εκδίκηση, εκβιασμός κλπ. Το ψέμα υπάρχει από την αρχή του κόσμου. Θέλουν δηλαδή να μας πουν πως οι γυναίκες λένε πάντα την αλήθεια; Κάποιες φορές λένε την αλήθεια και άλλες δεν λένε την αλήθεια. Η νίκη στις εκλογές είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να πει κάποιος ψέματα.

Οι πολιτικοί στην Ελλάδα, δυστυχώς λένε πολλά ψέματα. Η Χρονοπούλου είναι μέσα στα πολιτικά. Γιατί να μη πει ένα ψέμα, αν είναι να ευνοηθεί η ΝΤΠ, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ; Ντροπή στον ΣΥΡΙΖΑ που ανάγκασε αυτή την γυναίκα να τα γυρίσει, όταν το μόνο που έκανε ήταν να εκφράσει το αυτονόητο, αυτό που είναι στο μυαλό του κάθε λογικού ανθρώπου. Μήπως τυχόν είναι έτσι όπως τα περιγράφει το δημοσίευμα του Μακελειού;

Παντελεήμων

Scroll to Top