Δεν στέκουν τα σενάρια

Δεν στέκουν τα σενάρια

Επικοινωνιακό κτύπημα

Ρώτησα άνθρωπο που ξέρει καλά αυτά τα πράγματα. Μου είπε πως για τους γνώστες αυτών των θεμάτων, είναι προφανές πως πρόκειται για κατασκευασμένο. Μας λένε πως οι δράστες, οι συλληφθέντες, σχεδίαζαν τέτοιο μεγάλο κτύπημα μέσω κινητών. Αυτά δεν γίνονται γιατί ξέρουν πως τα κινητά παρακολουθούνται. Μπορεί να υπάρχει μια επικοινωνία μέσω κινητών αλλά με τρόπο που δεν γίνεται αντιληπτός. Αν έγραφαν ή έλεγαν αντί για κτύπημα «δουλειά» και αντί για όπλα «εργαλεία» δηλαδή να λέγανε «βρήκατε εργαλεία για την δουλειά;» να το δεχτούμε.

Εδώ μας παρουσιάζουν πως όλα σχεδιάζονταν μέσω μηνυμάτων και συνομιλιών. Μπορεί να έχουν καταγραφεί τέτοιες συνομιλίες και τέτοια μηνύματα; Μπορεί αν η άλλη πλευρά, όποια είναι αυτή η πλευρά, πχ η ΕΥΠ του Μητσοτάκη, βρήκαν δύο άσχετους Πακιστανούς που ενδεχομένως έχουν τάση προς τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και το εύκολο κέρδος αλλά δεν έχουν ιδέα από τέτοιες δουλειές. Έβαλαν έναν άλλο Πακιστανό να τους τηλεφωνεί από την Ομόνοια και να παριστάνει πως τους τηλεφωνούσε από το Ιράν και έχει σχέση με τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Τους πούλαγε παραμύθι πως θα τους δώσει λεφτά, για να καταγράφουν τις συνομιλίες και τα μηνύματα και μετά να τα παρουσιάσουν ως ένα μεγάλο κτύπημα που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Επειδή λένε τα ΜΜΕ πως υπάρχει τέτοια επικοινωνία μεταξύ των δύο Πακιστανών και του φερόμενου εγκεφάλου δεν σημαίνει πως υπάρχει. Ακόμη και να υπάρχει, είναι κατά πάσα πιθανότητα φτιαχτό, γιατί είναι παιδαριώδες να ετοιμάζουν τόσο μεγάλο χτύπημα, με σχεδιασμό μέσω κινητών.

Τα σύνορα τα περνάει όποιος θέλει όποτε θέλει. Γιατί να μην στείλουν κάποια άτομα εκπαιδευμένα να κάνουν αυτή την δουλειά που μετά θα φύγουν για να μην τους πιάσουν; Το να στηριχτούν αυτά τα άτομα σε ένα τοπικό δίκτυο ανθρώπων που ξέρουν την χώρα και μιλούν την γλώσσα, έχει νόημα. Μπορεί να στηριχτούν σε δικούς τους ντόπιους για να βρουν όπλα. Αν και πάλι είναι τόσο μεγάλη η ακτογραμμή που περνάνε εύκολα όπλα με κάποιο σκάφος ή βρίσκουν όσα θέλουν στο μουσουλμανικό Κόσοβο.

Ακόμη και να δεχτούμε πως ο ρόλος των δύο συλληφθέντων ήταν υποστηρικτικός, δεν θα τα έγραφαν ή θα τα έλεγαν χύμα στο κινητό. Η επικοινωνία και μάλιστα τέτοια επικοινωνία που λέγονται όλα ανοιχτά, δεν θα γινόταν μέσω κινητών. Όμως έτσι όπως μας τα παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, αυτοί οι συλληφθέντες θα τα έκαναν όλα, από την κατόπτευση του χώρου, μέχρι την προμήθεια όπλων και την εκτέλεση του σχεδίου.

Σε καλά οργανωμένα σχέδια, άλλοι κάνουν την κατόπτευση, άλλοι προμηθεύουν τα όπλα, άλλοι εκτελούν το κτύπημα και άλλοι βοηθούν στην διαφυγή των δραστών. Εδώ μας παρουσιάζουν δύο άτομα που θα τα έκαναν όλα μόνοι τους. Ε δεν γίνονται έτσι, εκτός αν είναι τελείως ερασιτέχνες που σημαίνει πως δεν έχουν καμία σχέση με καμία χώρα ούτε κάποια οργανωμένη τρομοκρατική οργάνωση.

Παίζει και αυτό το σενάριο αλλά τελικά αποδεικνύεται πως δεν στέκει. Δηλαδή να ήταν τρεις άσχετοι που τους την βάρεσε να κάνουν τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα, λίγο μετά το δυστύχημα των Τεμπών και λίγο πριν τις εκλογές. Αλλά για να τους υπόσχεται τόσα λεφτά ο εγκέφαλος, θα πρέπει να σχετίζεται με κάποια οργάνωση που έχει αρκετά χρήματα. Μια τέτοια οργάνωση δεν θα δρούσε με τόσο αφελή και επιπόλαιο τρόπο.

Πρέπει να είσαστε πονηρεμένοι, διότι στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές, θα «δώσουν τα ρέστα τους», θα «τα παίξουν όλα για όλα». Μετά τις πρώτες μάλλον θα πάμε σε δεύτερες οπότε θα μεσολαβήσει συνολικά ένα διάστημα περίπου τριών μηνών. Γενικά λένε πολλά ψέματα. Ειδικά πριν τις εκλογές, λένε περισσότερα και αυτό το επιτείνει το γεγονός πως λόγω του δυστυχήματος των Τεμπών έχουν ζοριστεί, δεν βγάζουν αυτοδυναμία και ίσως και να χάνουν τις εκλογές.

Αυτό το δήθεν κτύπημα ήταν καθαρά επικοινωνιακό. Δεν αποκλείεται όμως καθόλου, στο μέλλον να συμβεί κάτι πραγματικό, αν είμαστε φίλοι με το Ισραήλ. Παίρνουμε ένα μεγάλο ρίσκο, με την σύσφιξη σχέσεων με το Ισραήλ. Τους «κάνουμε παρέα» τους Ισραηλινούς, όταν στην περιοχή δεν θέλει κανείς να τους κάνει παρέα γιατί οι άλλοι είναι Μουσουλμάνοι. Αρχικά δεχτήκαμε την σύσφιξη σχέσεων με το Ισραήλ, κατόπιν πρότασης των ομογενών των ΗΠΑ.

Έχουν περάσει δέκα πέντε χρόνια από τα Μνημόνια. Ο κόσμος δεν είδε κάτι στην τσέπη του. Τζάμπα δεν κάνουμε τίποτα. Ούτε βάσεις δίνουμε τζάμπα ούτε τους φίλους των Ισραηλινών κάνουμε τζάμπα. Αν οι Αμερικάνοι μας δείχνουν τον δρόμο της καταστροφής και της υποδούλωσης, την ευρωπαϊκή πορεία, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Να είμαστε φίλοι εκεί που αξίζει. Να είμαστε φίλοι με τους Εβραίους, για να υποστηρίζουν το σχέδιο ΝΤΠ που εμάς μας καταστρέφει και μας υποδουλώνει δεν αξίζει. Να είμαστε φίλοι για να στηρίζουν το τέρας τον Μητσοτάκη; Νομίζω πως ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως δεν αξίζει γιατί δεν βλέπει οφέλη όπως δεν βλέπει οφέλη από την προσέγγιση με τις ΗΠΑ.

Αναστάσιος

Scroll to Top