Εφτά νομά σε ένα δωμά

Εφτά νομά σε ένα δωμά

Οι εικόνες από το παρελθόν είναι το μέλλον που μας προετοιμάζει το ευρώδουλο σάπιο σύστημα μαζί με τους φίλους τους της Παγκόσμιας Δικτατορίας. Με την διαφορά ότι θα είναι γενικευμένο. Το «εφτά νομά σε ένα δωμά», στο παρελθόν αφορούσε ένα μικρό μέρος του πληθυσμού. Στο μέλλον θα είναι η ζωή του 90-95%. Μπορεί να μην είναι ακριβώς εφτά σε κάθε δωμάτιο αλλά θα κοιμούνται 4-6 άτομα, ανάλογα με το μέγεθος του.

Για να χωρέσουν 4 με 6 άτομα  σε ένα δωμάτιο θα υπάρχουν δίπατα ή τρίπατα κρεβάτια. Εναλλακτικά μπορεί τα στρώματα να καταλαμβάνουν όλο το πάτωμα το βράδυ και να διπλώνονται το πρωί. Ανάλογα με το πόσα δωμάτια έχει το σπίτι, θα είναι και ο αριθμός των ανθρώπων που θα μένουν μέσα. Τα σαλόνια θα έχουν γίνει υπνοδωμάτια.

Αν πχ είναι ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων, θα μένουν 12 περίπου άτομα (3χ4=12). Αυτό κατά μέσο όρο, διότι οι συνθήκες δεν θα είναι πανομοιότυπες για όλους. Οι μισθοί δεν θα είναι για όλους τετρακόσια ευρώ τον μήνα αλλά θα κυμαίνονται μεταξύ τριακοσίων και πεντακοσίων. Αυτοί που θα κάνουν πεντακόσια θα είναι οι πλούσιοι της τάξης των πληβείων που θα είναι όπως είπα (η τάξη των πληβείων) πάνω από το 90%.

Τώρα ποια θα είναι η σύνθεση σε αυτά τα δωμάτια εξαρτάται. Μπορεί σε ένα δωμάτιο να κοιμάται μια οικογένεια δηλαδή να μένουν τρεις οικογένειες σε ένα τριάρι. Μπορεί να είναι δύο ζευγάρια χωρίς παιδιά σε ένα δωμάτιο. Μπορεί να είναι τέσσερις άντρες ή τέσσερις γυναίκες. Όσο πιο πολλά άτομα σε ένα διαμέρισμα, τόσο πιο φθηνά θα έρχονται κοινόχρηστα, νερό, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια.

Θα ξυπνάς το πρωί και θα παίρνεις σειρά για το μπάνιο. Για το ντους θα μπαίνει πρόγραμμα. Δεν θα μπορεί να κάνεις όποτε θέλεις αλλά θα πρέπει να το έχεις κλείσει. Επίσης δεν θα είναι συχνό για να μην ξοδεύεται ενέργεια και νερό.

Το μπάνιο θα σκυλοβρωμάει με όλους αυτούς που θα έχουν χέσει μέσα πριν από εσένα, εκτός και αν είσαι πρώτος που θα μπει μέσα. Μετά θα υπάρχει καφές ή τσάι σε μια κανάτα που θα πίνεις και θα τρως δύο φέτες ψωμί. Για τα παιδιά εκτός από τσάι μπορεί να υπάρχει γάλα.

Αυτοί με σχετική άνεση, δεν θα έχουν κάνει το σαλόνι υπνοδωμάτιο και θα έχει κάποιο τραπέζι για να καθίσεις λίγο. Αλλιώς θα υπάρχει κάπου ένα τραπεζάκι, στην κουζίνα, στο χωλ, στο υπνοδωμάτιο, όπου χωράει. Όμως και εκεί θα πρέπει να κάνεις γρήγορα γιατί θα περιμένουν άλλοι σειρά.

Θα φοράς την στολή που θα είναι ίδια για όλους σε διαφορετικά σκούρα χρώματα. Θα είναι από λεπτό ύφασμα όπως οι ποδιές. Το χειμώνα θα φοράς άλλα ρούχα από μέσα για να μην κρυώνεις και έτσι το καλοκαίρι θα σου πέφτει αρκετά φαρδιά. Σε κάποιο σημείο του υπνοδωματίου ή του σπιτιού θα υπάρχει ντουλάπα για τα λιγοστά ρούχα που θα έχει καθένας.

Θα βγαίνεις έξω από την πολυκατοικία και θα υπάρχουν μόνο ποδήλατα κλειδωμένα σε ειδικές σιδεριές που θα έχουν εγκατασταθεί. Θα είναι στον δρόμο και αν δεν χωράνε όλα τα ποδήλατα θα έχουν επεκταθεί και στο πεζοδρόμιο. Θα παίρνεις το ποδήλατο σου και θα πηγαίνεις στο σταθμό του τρένου ή στο Δημοτικά Κέντρα Τηλεργασίας. Εκεί θα έχει πάλι σιδεριές για τα ποδήλατα.

Δεν θα έχουν όλοι την δυνατότητα τηλεργασίας. Για όσους το επιτρέπει η φύση της εργασίας, θα γίνεται εκ περιτροπής. Δηλαδή τις μισές μέρες θα πηγαίνεις στην εταιρεία και τις άλλες μισές στα Δημοτικά Κέντρα Τηλεργασίας. Θα υπάρχει ελαστική ώρα προσέλευσης μεταξύ 7.30 και 9.30 που θα πρέπει να έχεις προεπιλέξει. Κάθε μέρα δηλαδή θα πηγαίνεις την ίδια ώρα που θα έχεις δηλώσει.

συνέχεια ...

Scroll to Top