Εφτά νομά σε ένα δωμά 2

Εφτά νομά σε ένα δωμά 2

Δεν θα υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις αλλά μόνο μεγάλες επιχειρήσεις και όλοι οι πληβείοι θα είναι υπάλληλοι ή εργάτες. Οι μεγάλες επιχειρήσεις θα ανήκουν στην τάξη των αρχόντων που θα είναι το 5% και θα έχει συγκεντρώσει όλο τον πλούτο.

Στο σταθμό του τρένου, στο Κέντρο Τηλεργασίας, στην είσοδο της εταιρείας θα σκανάρεται το τσιπάκι που θα είναι στο δεξί χέρι. Στο τρένο για να περάσει κάποια χρέωση στον λογαριασμό σου και στα υπόλοιπα για να καταγραφεί η ώρα προσέλευσης.

Το μεσημέρι, με σκανάρισμα του δεξιού χεριού πάλι, θα παίρνεις ένα σάντουιτς με λίγο τυρί που θα χρεώνεται και αυτό στον λογαριασμό σου. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθείτε και κατά την αποχώρηση.

Δεν θα θέλεις να πας σπίτι γιατί δεν θα έχεις που να καθίσεις και τι να κάνεις. Θα δουλεύεις δέκα ώρες την ημέρα, έξι μέρες την βδομάδα δηλαδή σύνολο εξήντα ώρες την βδομάδα και θα παίρνεις μεταξύ τριακοσίων και πεντακοσίων ευρώ το μήνα. Αυτό για τους τυχερούς γιατί θα είναι πολλοί που δεν θα έχουν δουλειά.

Επειδή στο διαμέρισμα δεν θα υπάρχει χώρος, όταν είναι καλός ο καιρός, ο κόσμος θα συγκεντρώνεται στις πλατείες και στους δρόμους μετά την δουλειά. Το χειμώνα αναγκαστικά θα ξαπλώνεις στο κρεβάτι γιατί δεν θα υπάρχει κάπου αλλού να καθίσεις. Το βράδυ θα φτιάχνονται μεγάλες κατσαρόλες από ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, όσπρια. Θα είναι σκέτα, χωρίς κρέας ή ψάρι. Κρέας ή ψάρι θα τρως μόνο τις Κυριακές.

Και για το σεξ θα υπάρχει πρόγραμμα. Θα πρέπει να κανονίσεις με αυτούς που μένουν μαζί σου, να φύγουν από το δωμάτιο. Αν είναι οικογένεια που μένει στο δωμάτιο, θα βρίσκεται κάποια στιγμή που θα λείπουν τα παιδιά. Ούτως ή αλλιώς δεν θα υπάρχει πολύ όρεξη για ερωτικές περιπτύξεις. Δεν θα γίνονται συχνά και θα διαρκούν λίγα λεπτά.

Η τάξη των αρχόντων θα είναι το 5% και θα αποτελείται από πολιτικούς, μιντιάρχες, επιχειρηματίες, τραπεζίτες. Θα μένουν σε προάστια και θα έχουν μεγάλα σπίτια με πανέμορφους τεράστιους κήπους. Θα έχει χτιστεί ένας χοντρός και ψηλός τοίχος γύρω από τα προάστια των αρχόντων και θα απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν μένουν εκεί, εκτός και αν δουλεύουν ως κηπουροί, υπηρέτες, σωφέρ κλπ. Αυτοί που μένουν στα προάστια θα μπορούν να επισκέπτονται άλλα προάστια.

Θα έχουν πολλά μεγάλα, γρήγορα και καινούρια αυτοκίνητα. Η τάξη των αρχόντων θα έχει στην ιδιοκτησία της όλα τα διαμερίσματα που θα μένουν οι πληβείοι και όλες τις εταιρείες στις οποίες θα εργάζονται. Θα έχουν συγκεντρώσει όλον τον πλούτο.

Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που θα ανήκουν στους άρχοντες, θα κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πληβείους. Οι πιο χαζοί από αυτούς θα είναι πολύ ευχαριστημένοι με την κατάσταση και δεν θα θέλουν να αλλάξει τίποτα. Θα λατρεύουν και θα θαυμάζουν τους άρχοντες που θα τους θεωρούν ημίθεους.  

Αυτή είναι η ζωή που μας ετοιμάζουν. Θέλουν να μας γυρίσουν αιώνες πίσω. Ετοιμάζουν το δικό τους Παράδεισο και την δική μας Κόλαση. Ο Παράδεισος και η Κόλαση θα είναι δίπλα δίπλα. Θα γίνει σε λίγα χρόνια, αν δεν αντισταθούμε στο σάπιο ευρώδουλο σύστημα της Παγκόσμιας Δικτατορίας.   

Εφτά νομά σ’ ένα δωμά
πού να ξαπλώ να κλείσεις μά;
Ο ένας πάει σινεμά
ο άλλος πέφτει και κοιμά
ύπνος με βάρδια δηλαδή
στην πόρτα σύρμα για κλειδί.

Εφτά νομά δυστυχισμέ
σ’ ένα δωμά φυλακισμέ
δικαίως αγανακτισμέ
και με τα πάντα αηδιασμέ .
Πώς τα ’χεις έτσι μοιρασμέ
ντουνιά ψευτοπολιτισμέ ;

Οι δυο δουλε απ’ τους εφτά
από τα χρέ τι να προφτά ;
Σαν τα τσουβά , σαν τα σκουπί
εφτά νομά χωρίς ελπί
σ’ ένα δωμά μισογιαπί.
Ποιος να φωνά και τι να πει;

Φωνάξτε και κάντε κάτι πριν να είναι πολύ αργά!

προηγούμενο                    Ενεργούν βάσει σχεδίου

Γιάννης

Scroll to Top