Εκτελεστική οργάνωση

Εκτελεστική οργάνωση

Τους πέταξαν στα σκουπίδια

Είναι μόνο αυτοί η 17Ν; Η απάντηση είναι ΝΑΙ και ΟΧΙ. Είναι αυτοί μόνο ο εκτελεστικός  βραχίονας; Η απάντηση είναι ΝΑΙ και ΟΧΙ. Μπορεί να είναι σωστό μπορεί να είναι και λάθος, ανάλογα με το πως διατυπώνει κανείς την ερώτηση. Αναφερόμαστε αποκλειστικά στην δομή της οργάνωσης ή στην δραστηριότητα; Αν η ερώτηση αφορά την δομή τότε η απάντηση είναι ΝΑΙ. Αν αφορά την δραστηριότητα, τότε σαφώς και ΟΧΙ.

Στις ενέργειες της 17Ν εμπλεκόντουσαν πολλοί περισσότεροι, σύμφωνα πάντοτε με το σενάριο. Κάποια πολιτικοοικονομικά κέντρα αποφάσιζαν κάποιες ενέργειες, με άλλα λόγια ποιον θα καθαρίσουν ή ποιον θα εκφοβίσουν. Αυτά όμως τα κέντρα ιεραρχικά δεν ανήκαν στην δομή της 17Ν αλλά ήταν ανεξάρτητα και συνεργαζόμενα με την οργάνωση.

Μετά κάποιοι από αυτά τα κέντρα, είχαν διαύλους επικοινωνίας με τον Γιωτόπουλο ή και κάποιον άλλον μέσα την οργάνωση. Ο σχεδιασμός μπορεί να γινόταν από γαλλικές ή/και γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Εναλλακτικά τον έκαναν άτομα της ΕΥΠ, της Αστυνομίας, του οργανωμένου εγκλήματος, προσκείμενα στο γαλλογερμανόφιλο ΠΑΣΟΚ. Επομένως στις ενέργειες της 17Ν εμπλεκόντουσαν πολλά άτομα που όμως δεν ανήκαν στην δομή της οργάνωσης.

Δηλαδή η 17Ν δεν ήταν ο εκτελεστικός βραχίονας μιας μεγαλύτερης οργάνωσης αλλά εκτελεστική οργάνωση που συνεργαζόταν με άλλα κέντρα. Επικεφαλής ήταν ο Γιωτόπουλος που εκτελούσε χρέη manager λόγω οργανωτικών προσόντων. Δεν μπορούμε να πούμε όμως ότι ήταν ο εγκέφαλος διότι δεν αποφάσιζε ούτε σχεδίαζε τα χτυπήματα. Ενδεχομένως κάποιες ενέργειες να τις έκανε και από μόνη της η οργάνωση δηλαδή να είχε κάποια αυτονομία.

Το καλοκαίρι του 2002  συνελήφθησαν τα περισσότερα μέλη. Είχαν μία σχετική άνεση που δεν ταιριάζει σε κάποιους που κατηγορούνται για τόσο σοβαρά εγκλήματα και αντιμετώπιζαν τόσο σοβαρές ποινές. Το πιθανότερο είναι πως τους υποσχέθηκαν επιεική μεταχείριση και πως θα προσπαθήσουν να τους βγάλουν σύντομα. Αυτό θα το έκαναν όσοι διατηρούσαν διαύλους επικοινωνίας με την οργάνωση.

Όμως δεν τήρησαν την υπόσχεση του είτε γιατί τους κορόιδευαν εξ αρχής είτε γιατί τελικά εξελίχθηκαν τα πράγματα διαφορετικά από ότι υπολόγιζαν. Τότε ήταν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και αρμόδιος υπουργός ο Χρυσοχοΐδης. Θεωρείται ότι είναι φιλικά διακείμενος προς τις ΗΠΑ. Οι Αμερικάνοι θα πρέπει λοιπόν να τον ρωτήσουν για να τους δώσει την πλήρη εικόνα και να επιμείνουν. Ναι μεν η 17Ν μπορεί να ήταν μόνο αυτή, αν εξετάζουμε αυστηρά την δομή αλλά στις ενέργειες της εμπλέκονταν πολύ περισσότερα άτομα που δεν ανήκαν στην οργανωτική δομή της. Η 17Ν εκτελούσε ότι αποφάσιζαν κάποια κέντρα και σχεδίαζαν άλλα κέντρα.

Το επαναλαμβάνω διαρκώς για να είναι ξεκάθαρο πως αυτό είναι μόνο ένα σενάριο. Αν όμως ισχύει και αποδειχτεί ή προκύψουν σοβαρές ενδείξεις, θα επιφέρει μεγάλους κλυδωνισμούς στις σχέσεις ΗΠΑ και Γαλλίας - Γερμανίας. Οι Αμερικάνοι έχουν μεγάλη ευαισθησία αν κανείς πειράξει Αμερικανούς πολίτες, ακόμη και απλούς τουρίστες. Ως προς αυτό έχουν σχεδόν νοοτροπία Μαφίας. Όποιος πειράξει δικόν τους, «την έβαψε». Δεν αφορά αυτούς που έχουν συλληφθεί και έχουν ήδη πληρώσει αρκετά με μία εικοσαετία στην φυλακή.

Αυτοί θα έχουν αντιληφθεί ότι τελικά τους χρησιμοποίησαν και τους πέταξαν στα σκουπίδια. Επομένως τα αόρατα κέντρα που αποφάσιζαν και σχεδίαζαν την έχουν βάψει διπλά. Ενδεχομένως βέβαια τα περισσότερα μέλη της 17Ν να μην ξέρουν ποια άτομα εκτός οργάνωσης εμπλεκόντουσαν στις ενέργειες της. Άρα και αυτοί αναζητούν τα ονόματα που πρέπει να τα ξέρει ο Χρυσοχοΐδης. Ακόμα και στο σχεδόν απίθανο σενάριο να μην τα ξέρει, μπορεί να τα βρει ακόμη και τώρα.

Όλη του την ζωή την πέρασε μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ξέρει καλά τα κατατόπια. Πιθανώς κάποιοι να μη βρίσκονται στην ζωή και κάποιοι άλλοι να είναι μεγάλης ηλικίας. Ανεξαρτήτου ηλικίας, πρέπει επιτέλους να μαθευτούν τα ονόματα και από τους Αμερικάνους που είχαν πολλά θύματα και από αυτούς που τους πέταξαν στα σκουπίδια και από το ευρύ κοινό. Πρέπει να εστιάσουν στους Παρισινούς κύκλους του ΠΑΣΟΚ την περίοδο της Δικτατορίας που είναι και υποστηρικτές των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών της Ευρώπης.

Αν γαλλικές ή/και γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν εμπλοκή σε δολοφονίες Αμερικανών στην Ελλάδα, θα επέλθει οριστική ρήξη στις μεταξύ τους σχέσεις. ΟΙ Βρετανοί θα πάνε με το μέρος των Αμερικάνων. Έχουν ένα λόγο παραπάνω γιατί ο τελευταίος νεκρός ήταν δικός τους, ο Βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος Στήβεν Σόντερς. Αυτό θα έχει συνέπειες και στην Ελλάδα. Η θέση Μητσοτάκη - Βαρβιτσιώτη και άλλων παρεμφερών που το παίζουν σε διπλό ή τριπλό ταμπλό θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο. 

Σταύρος

Scroll to Top