Ένας μεγαλοαπατεώνας;

Ένας μεγαλοαπατεώνας;

Όσα γράφω είναι με πόνο ψυχής. Ειλικρινά, τα σκέφτομαι, τα γράφω και υποφέρω. Όμως την αλήθεια πρέπει να την αποδεχόμαστε όσο δυσάρεστη και επώδυνη κι αν είναι. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση, να βάζουμε το κεφάλι μέσα στο έδαφος για να μην βλέπουμε την πραγματικότητα. Πρέπει να βλέπουμε τα στραβά, όσο κι αν μας πονάνε και να τα διορθώνουμε.

Ως κεντροδεξιός έχω ψηφίσει και ενεργά υποστηρίξει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για πάρα πολλά χρόνια. Ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η προσωποποίηση της δεξιάς για δεκαετίες. Δυστυχώς τα στοιχεία δείχνουν πως πιθανότατα ήταν ένας διπρόσωπος μεγαλοαπατεώνας που παρουσίαζε μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτό που πραγματικά ήταν. Πολλοί αμφισβητούν κατά πόσο αυτό στέκει. Δυστυχώς υπάρχουν στοιχεία που είναι αδιαμφισβήτητα για τα οποία υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα.

Υπάρχουν και άλλα που μπορούν να αμφισβητηθούν αλλά έρχονται και «κουμπώνουν» τέλεια με τα αδιαμφισβήτητα. Να αρχίσουμε λοιπόν με τα αδιαμφισβήτητα. Γεννήθηκε το 1907. Το 1942 ήταν τριάντα πέντε (35) χρονών. Εκείνη την περίοδο, στην διάρκεια της Κατοχής, συμμετείχε στην οργάνωση Σοσιαλιστική Ένωση. Το 1962 υπέγραψε την συμφωνία σύνδεσης Ελλάδας – ΕΕ που ανεστάλη το 1967 και ενεργοποιήθηκε ξανά το 1974. Το 1975 έκανε αίτηση για πλήρη ένταξη στην ΕΕ. Τον Μάιο του 1979 υπογράφηκε η συμφωνία και τον Ιανουάριο του 1981 έγινε η ένταξη.  

Η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καθαρά σοσιαλιστική. Πρώτοι που την εξέφρασαν επίσημα ήταν σοσιαλιστές όπως ο Ανρί ντε Σαιν Σιμόν και ο Βίκτορ Ουγκώ. Λίγο μικρότερος από τον Καραμανλή ήταν ο Φρανσουά Μιτεράν, γεννημένος το 1916. Υπήρξε από τους πρωταγωνιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ίσως Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ. Στην διάρκεια της Κατοχής ανήκε σε φασιστικές οργανώσεις και ήταν υποστηρικτής των Ναζί όπως πολλοί μετέπειτα σοσιαλδημοκράτες.

Το 1978, ο Καραμανλής με υπουργό τον Μάνο, πέρασαν το οικολογικό νομοσχέδιο, γύρω από δασικά ζητήματα. Η οικολογία και οι οικολόγοι βρίσκονται στον χώρο αριστερά του κέντρου. Επίσης ο Καραμανλής ήταν κρατιστής, κάτι που επίσης είναι χαρακτηριστικό των ιδεολογιών αριστερά του κέντρου. Η Ναζιστική ιδεολογία είναι σοσιαλιστική και υποστηρίζει τον κρατισμό. Δήλωναν σοσιαλιστές στην ονομασία τους Εθνικό ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ Γερμανών Εργατών Κόμμα.

Αυτά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανένα. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τι «κάνει νιάου – νιάου» στα κεραμίδια δηλαδή να κάνουμε κάποιους συνειρμούς. Το ότι συμμετείχε ο Καραμανλής στην οργάνωση Σοσιαλιστική Ένωση μαζί με άλλους, το είχαν αποδεχτεί οι συμμετέχοντες. Αυτό που δεν αποδέχτηκαν ήταν ο σκοπός της οργάνωσης.

Τι σκοπό μπορεί να έχει μια οργάνωση στην Κατοχή με την ονομασία Σοσιαλιστική Ένωση, όταν ο σοσιαλιστής Χίτλερ είχε καταλάβει και είχε ενώσει με την δύναμη των όπλων όλη την Ευρώπη υπό την Γερμανία; Η Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ένωση (Δικτατορία) είναι σκοπός των Σοσιαλιστών τουλάχιστον από την εποχή των πρώιμων Σοσιαλιστών. Απλά δοκιμάζουν διαφορετικούς τρόπους.

Το 1958, επί πρωθυπουργίας του, κατατίθεται νομοσχέδιο για αποφυλάκιση εγκληματιών πολέμου και αποφυλακίζεται ο Ναζιστής εγκληματίας πολέμου Μερτέν. Τώρα πάμε στα αμφισβητήσιμα που όμως δένουν απόλυτα με τα αδιαμφισβήτητα. Σύμφωνα με έκθεση της CIA που δημοσιεύτηκε το 2015, ο Καραμανλής, ο υπουργός Εσωτερικών Μακρής και η γυναίκα του ήταν συνεργάτες των Γερμανών. Η γυναίκα του Μακρή ήταν γραμματέας του Μέρτεν στην Κατοχή. Ο συνεργάτης των Γερμανών Γκέρτσος, συνεργάτης και χρηματοδότης του Καραμανλή, πλήρωνε τον Μερτέν για να μην κάνει αποκαλύψεις.

Δύο χρόνια αργότερα, στη δίκη του Άιχμαν, βγήκε μια λίστα συνεργατών των Ναζί στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων ονομάτων συμπεριλαμβανόταν του Καραμανλή και του Τσαλδάρη. Έγιναν μεγάλες προσπάθειες από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης να μείνει κρυφό και να θαφτεί το ζήτημα, σχετικά με την συνεργασία Καραμανλή και Τσαλδάρη με τους Ναζί.

Είναι προφανές πως ο Καραμανλής δεν ήταν μόνο δωσίλογος και σοσιαλιστής αλλά και ένας μεγάλος απατεώνας που έδειχνε προς τα έξω κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που ήταν. Στην πραγματικότητα ήταν ένας δωσίλογος σοσιαλιστής που έπαιζε τον ρόλο του πατριώτη δεξιού. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν φήμες και πληροφορίες περί ομοφυλοφιλίας και ενός κύκλου ομοφυλόφιλων που άτυπα διοικούσαν το κόμμα.

Αυτό συνάδει με τις σοσιαλιστικές αντιλήψεις, όχι τις συντηρητικές. Οι Ναζί αρχικά ήταν υπέρ των ομοφυλόφιλων και πολλοί υψηλόβαθμοι Ναζί ήταν ομοφυλόφιλοι, συμπεριλαμβανομένου και του Χίτλερ. Αργότερα στράφηκαν εναντίον τους και ο Χίτλερ έγινε αυστηρά ετεροφυλόφιλος. Για ποιους λόγους επήλθε η εσωτερική σύγκρουση είναι ένα άλλο θέμα.

Δυστυχώς ένας ομοφυλόφιλος, δωσίλογος, σοσιαλιστής, οικολόγος κατόρθωσε να πλασαριστεί ως συντηρητικός, πατριώτης, δεξιός και να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους πως σοσιαλιστικές αντιλήψεις όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οικολογία ανήκουν στην κεντροδεξιά ιδεολογία. Παράλληλα κρυφά προωθούσε την ομοφυλοφιλία, προωθώντας ομοφυλόφιλους στο κόμμα και στον κρατικό μηχανισμό.

Ο θείος Καραμανλής και κατ’ επέκταση ο ανιψιός του που ήταν ο συνεχιστής του δεν έπρεπε ποτέ να ηγηθούν στην κεντροδεξιά. Έγινε κάτι πολύ στραβό που κράτησε για δεκαετίες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον. Οι Καραμανλήδες δεν ανήκουν στον χώρο της κεντροδεξιάς όπως δεν ανήκουν και όσοι τους ακολουθούν. Αν αντί για τους Καραμανλήδες ήταν κάποιοι άλλοι, πραγματικοί κεντροδεξιοί, τώρα η Ελλάδα θα ήταν πολύ καλύτερα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Ελευθέριος

Scroll to Top