Επιχείρηση Νονός

Επιχείρηση Νονός

Αναγκάστηκαν τα κανάλια να παραδεχτούν πως ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία είναι πολύ πιθανό. Δεν εξήγησαν όμως πως στην συνέχεια θα ακολουθήσει πόλεμος με την Τουρκία. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως το σχέδιο της Αντίστασης για ανατροπή του ευρώδουλου συστήματος δεν περιλαμβάνει σύρραξη με την Τουρκία. Όμως έρχεται η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία να επισπεύσει τα πράγματα.

Αν δεν είχε γίνει η ελληνογαλλική συμφωνία, θα προχωρούσε με βεβαιότητα η συμφωνία με τις ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση οι Τούρκοι θα κινούνταν μέσα σε κάποια όρια τα οποία δεν θα ξεπερνούσαν. Αν δεν γίνει η συμφωνία με τις ΗΠΑ, κάτι που είναι αρκετά πιθανό, οι Αμερικάνοι δεν έχουν καμία ευθύνη. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση δεν πρόκειται να επέμβουν, σε οτιδήποτε κάνουν οι Τούρκοι.

Κάποια στιγμή σίγουρα θα επέμβει η AUKUS αλλά θα είναι αργότερα, όταν η Γαλλία αποδειχθεί αδύναμη να μας προσφέρει προστασία. Η Τουρκία και όποια συμμαχία έχει δημιουργήσει δεν πρόκειται να αντιταχθεί στρατιωτικά στην AUKUS γιατί εκτός από τις τρεις χώρες υπάρχουν και άλλες συμμαχικές προς αυτές που είναι πολύ ισχυρές στρατιωτικά όπως Ινδία, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα κλπ.

H AUKUS απλά θα πει κάποια στιγμή STOP στις εχθροπραξίες. Αυτό θα γίνει όμως αφού αποτύχει η Γαλλία, γιατί μετά την αμυντική συμμαχία Ελλάδας - Γαλλίας, η Γαλλία αναλαμβάνει πρώτο ρόλο. Αν δεν είναι σε θέση να παίξει αυτό τον ρόλο ικανοποιητικά, θα επέμβει η AUKUS αλλά η Γαλλία βγαίνει οριστικά από το κάδρο της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου.

Γίνεται προπαγάνδα από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης για την εμβέλεια των πυραύλων που έχουν οι φρεγάτες Belharra. Παραλείπουν εσκεμμένα να πουν δύο πράγματα. Οι Belharra θα παραληφθούν το 2025. Η επίθεση της Τουρκίας, το νωρίτερο που θα γίνει είναι μέσα στο 2021 και το αργότερο μέχρι το τέλος του 2022. Το πιθανότερο είναι να μην έχουν παραληφθεί ούτε Rafale.

Επίσης η Τουρκία έχει πυραύλους ίσης ή μεγαλύτερης εμβέλειας. Εκτός αυτού υπάρχουν οι πύραυλοι εδάφους. Δηλαδή οι Belhara δεν εξυπηρετούν σε κάτι αφού έχουμε τόσα νησιά διάσπαρτα όπου μπορούν να τοποθετηθούν πύραυλοι εδάφους. Οι πύραυλοι της Τουρκίας σκεπάζουν όλο το Αιγαίο. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2020 διακινούνταν ένα σχέδιο επίθεσης της Τουρκίας στα τουρκικά φόρουμ.

Οι πύραυλοι Gezgin έχουν εμβέλεια 800 έως 1200 χλμ. Η απευθείας απόσταση Αθήνας - Σμύρνης είναι 300 χλμ. Σύμφωνα με το σχέδιο «Godfather» (Νονός), αρχικά οι Gezgin θα πλήξουν αεροδρόμια, ραντάρ και συστήματα επικοινωνίας. Στη συνέχεια θα πλήξουν τα ελληνικά πλοία με τους πυραύλους Atmaca ASM που έχουν εμβέλεια 280 έως 360 χλμ.

Το δεύτερο μέρος της επίθεσης θα ξεκινήσει με την ανατολή του ηλίου. Τουρκικά αεροσκάφη θα πλήξουν θέσεις του ελληνικού πυροβολικού και άρματα μάχης για να ανοίξουν δρόμο στον τουρκικό στρατό που θα περάσει τον Έβρο και θα εισβάλει στην Θράκη. Η απόσταση Αλεξανδρούπολης - Θεσσαλονίκης είναι επίσης 300 χιλιόμετρα. Το δεύτερο κύμα επίθεσης θα συνοδεύεται από drones και πυραύλους Kasira, Bora 2, Yildirim 2.

Αφού το σχέδιο «Νονός» έχει κυκλοφορήσει, σίγουρα αυτό που θα εφαρμόσουν τελικά θα είναι κάπως διαφορετικό. Όμως δίνει μία ιδέα για το τι μπορεί να επακολουθήσει. Θα στοχεύσουν στρατιωτικούς στόχους, ραντάρ, συστήματα επικοινωνίας, αεροδρόμια κλπ. Αυτά όμως μπορεί να βρίσκονται δίπλα ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Επομένως όσοι διαμένουν κοντά σε πιθανούς στόχους, πρέπει να βρίσκονται σε μεγάλη ετοιμότητα να εκκενώσουν την περιοχή και να απομακρυνθούν από τους πιθανούς στόχους.

Το ίδιο ισχύει και για όσους βρίσκονται κοντά στα σύνορα. Δεν αφορά μόνο την Θράκη αλλά και τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία. Ενδεχομένως και οι Τούρκοι άμαχοι να αντιμετωπίσουν παρόμοια ζητήματα. Αυτό όμως είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μας. Εμείς ασχολούμαστε με τα προβλήματα των Ελλήνων, ανεξάρτητα αν οι Τούρκοι μπορεί να έχουν παρόμοια προβλήματα. Πέρα από τους άμαχους πρέπει να προετοιμαστούν και οι στρατιώτες,

Πρώτα να προετοιμαστούν όσοι υπηρετούν αυτή την στιγμή, μόνιμοι και έφεδροι. Στην συνέχεια οι πρώτες σειρές που απολύθηκαν πρόσφατα. Συνήθως στην επιστράτευση καλούνται κατά σειρά πρόσφατης απόλυσης. Δύσκολα θα φθάσει σε τέτοιο σημείο η σύρραξη ώστε να πάνε να πολεμήσουν όλοι κάτω των 45 ετών. Είναι βέβαια δύσκολο αλλά όχι απίθανο.  

Δυστυχώς μπορεί να χαθούν ανθρώπινες ζωές και από τις δύο πλευρές. Ας ελπίσουμε να μην είναι πολλές. Δεν ξέρει όμως κανείς, αν θα είναι αυτός (ή αυτή) που δεν θα γυρίσει ζωντανός/ή από την μάχη. Άρα όλοι όσοι υπηρετούν και όσοι έχουν απολυθεί τα τελευταία χρόνια να κάνουν ότι νομίζουν πως πρέπει, για το ενδεχόμενο να μην γυρίσουν από τον πόλεμο.

Για τον καθένα είναι διαφορετικό. Άλλος μπορεί να θέλει να πει στους δικούς του ανθρώπους πόσο πολύ τους αγαπάει. Άλλος να κανονίσει ποιος θα πάρει τα λίγα ή πολλά υπάρχοντα του. Άλλος να πάει ένα ταξίδι με την αγαπημένη του. Άλλος να κάνει κάτι που πάντοτε ήθελε να κάνει και απλά το παραμελούσε. Χρησιμοποιείται το αρσενικό γένος αλλά ισχύει και για τις γυναίκες που είναι μόνιμες στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όλα αυτά λοιπόν δημιουργήθηκαν από μία τεράστια επιπολαιότητα, την συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας. Αν δεν συνέβαινε αυτό, θα υπογράφονταν με βεβαιότητα η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ. Η Τουρκία δεν θα ξεπερνούσε κάποια όρια, απέναντι όχι μόνο στην υπερδύναμη αλλά και την πανίσχυρη στρατιωτική συμμαχία που έχει από πίσω της. Εύγε στον Μητσοτάκη, στον Καραμανλή, στον Τσίπρα, στην Γεννηματά και σε όλους τους επιπόλαιους που υποστήριξαν την συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας. Πόσο άλλο κακό θα κάνετε στην Ελλάδα;

Ανδρέας

Scroll to Top