Επίθεση σε δημοσιογράφους;

Επίθεση σε δημοσιογράφους;

επίθεση σε συνεργείο του OPENΈχει δημιουργηθεί πολύς θόρυβος γύρω από την επίθεση που υποτίθεται πως δέχτηκε το συνεργείο του OPEN στους Θρακομακεδόνες. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 1.30 το βράδυ της Παρασκευής (6η προς 7η Αυγούστου 2021), μετά την αναζωπύρωση ενός μετώπου. Ήταν δύο δημοσιογράφοι, ο Κώστας Αλατζάς και η Ελευθερία Σπυράκη και τουλάχιστον ένας οπερατέρ. Ισχυρίστηκαν ότι αρχικά μία ομάδα δεκαπέντε ατόμων εξύβρισε τον Αλατζά και στην συνέχεια επιτέθηκε στο αυτοκίνητο που βρισκόταν η Σπυράκη. Επίσης είπαν πως οι Αστυνομία βρισκόταν μπροστά και δεν έκανε τίποτα.

Είπαν (οι δημοσιογράφοι του OPEN) πως έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου και πως αφαίρεσαν την τσάντα του οπερατέρ με προσωπικά αντικείμενα. Για την ομάδα που τους επιτέθηκε δήλωσαν πως υπήρχε μία συγκεκριμένη ομάδα που ανεβοκατέβαινε με μηχανάκια χωρίς να τους εμποδίζει κανένας. Ο Αλατζάς βγήκε στο OPEN, κατά την διάρκεια του βραδινού δελτίου του Σαββάτου και είπε αυτά που ήδη είχαν κυκλοφορήσει στον Τύπο. Αρχικά ισχυρίστηκε ότι η Αστυνομία βρισκόταν μπροστά και στην συνέχεια διόρθωσε πως ήταν είκοσι τριάντα μέτρα απόσταση. Ισχυρίστηκε επίσης πως δεν γνώριζε την ιδιότητα της ομάδας που τους επιτέθηκε και πως τους κατηγορούσαν πως λένε ψέματα. 

Στον αέρα ακούστηκε μόνο κάποιος να βρίζει και μία γυναίκα να φωνάζει. Τίποτα παραπάνω. Από αυτό που καταγράφηκε στον αέρα δεν προκύπτει καν ότι έβριζαν τον Αλατζά. Είναι πιθανό κάποιος να τον έβριζε αλλά από αυτό που έχει καταγραφεί δεν προκύπτει να απευθύνεται σε αυτόν. Επίσης κάποια στιγμή ένα χέρι έκλεισε την κάμερα. Το συνεργείο του OPEN δεν είπε μόνο ψέματα αλλά απέκρυψε την αλήθεια. Αυτό που έκανε το συνεργείο του OPEN ήταν να επιβεβαιώσει πως τα κανάλια λένε ψέματα και αποκρύπτουν την αλήθεια.

Μίλησα με άνθρωπο που βρισκόταν στην περιοχή για πολλές ώρες και είχε φύγει λίγο πριν. Δεν επιθυμεί να φανερωθεί δημόσια αλλά δηλώνει διαθέσιμος στις Αρχές. Δεν ήταν μπροστά στο περιστατικό αλλά μου περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το σκηνικό. Λοιπόν η αλήθεια έχει ως εξής. Η Αστυνομία βρισκόταν περισσότερο από εκατό μέτρα μακριά. Ο αυτόπτης μάρτυρας (της κατάστασης λίγο πριν) δεν μπορούσε να πει με ακρίβεια την απόσταση. Σίγουρα όμως ήταν παραπάνω από εκατό μέτρα. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς άλλο μπροστά, άλλο είκοσι-τριάντα μέτρα μακριά και άλλο εκατόν πενήντα μακριά. Σε μία τέτοια απόσταση, το πιθανότερο είναι πως η Αστυνομία δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό.

Η φωτιά είχε τρία μέτωπα. Ένα κατέβαινε ακριβώς από πάνω από τους Θρακομακεδόνες, από την Πάρνηθα. Ένα άλλο ερχόταν από την Βαρυμπόμπη και ένα τρίτο ήταν κάπου ενδιάμεσα αλλά αρκετά ψηλά. Η Αστυνομία είχε πέντε μπλόκα τουλάχιστον. Το ένα ήταν στην Εθνική οδό, στην έξοδο για το Ολυμπιακό Χωριό. Το δεύτερο ήταν στο τέλος της Λεωφόρου Κύμης που περνάει μπροστά από το Ολυμπιακό Χωριό, στην περιοχή Λεκάνες, γωνία Κύμης και Αντιόχου. Το τρίτο ήταν στην γωνία Ορφέως και Ιωάννου Μίχα.

Η Ορφέως είναι ο δρόμος που φεύγει από την πλατεία των Θρακομακεδόνων και πηγαίνει προς την πλατεία της Βαρυμπόμπης. Το τέταρτο ήταν λίγο πάνω από την πλατεία των Θρακομακεδόνων και αφορούσε το μέτωπο πάνω από τους Θρακομακεδόνες. Πιο ψηλά υπήρχε και άλλο μπλόκο. Δεν άφηναν κανένα να περάσει, εκτός από ειδικές περιπτώσεις. Δύο από αυτές ήταν εθελοντών πυροσβεστών και φιλοζωικών εταιρειών. Δεν ήταν μόνο μία ομάδα δεκαπέντε ατόμων που ανεβοκατέβαινε αλλά πολλές δεκάδες εθελοντές.

Και ψεύδονται για την απόσταση της αστυνομίας και αποκρύπτουν την αλήθεια για τους εθελοντές. Οι εθελοντές, πέρναγαν με αυτοκίνητα και μηχανάκια το πρώτο μπλόκο της Αστυνομίας, λίγο πάνω από την πλατεία των Θρακομακεδόνων αλλά τους σταματούσαν στο δεύτερο μπλόκο. Επίσης πέρναγαν με αυτοκίνητα και μηχανάκια από τα δύο πρώτα μπλόκα, της Εθνικής οδού και στο τέρμα της Λεωφόρου Κύμης. Όμως από την γωνία Ορφέως και Ιωάννου Μίχα συνέχιζαν πεζοί, για μία απόσταση τουλάχιστον είκοσι λεπτών.

Η Αστυνομία βρισκόταν ακριβώς στην γωνία Ορφέως και Ιωάννου Μίχα. Δεν πέρναγε κανένας με αυτοκίνητο ή μηχανάκι εκτός από υπηρεσιακά οχήματα, υδροφόρες, Ερυθρό Σταυρό, Πυροσβεστική κλπ. Πολλοί εθελοντές πέρναγαν πεζοί. Έπρεπε να περπατήσουν μία μεγάλη απόσταση τουλάχιστον είκοσι λεπτών, για να φθάσουν μετά το τέλος της Ιωάννου Μίχα που ήταν το μέτωπο που ερχόταν από την Βαρυμπόμπη, από ανατολικά.

Ο Αλατζάς ήρθε με τον οπερατέρ πριν τις δώδεκα. Ζήτησε άδεια από την Αστυνομία να περάσει και του έδωσαν. Έστησε την κάμερα επί της Ιωάννου Μίχα, σε απόσταση τουλάχιστον εκατό μέτρων από την Αστυνομία. Τον είδαν πάρα πολλοί που πέρασαν από το σημείο είτε εθελοντές είτε υπηρεσιακοί και μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε πως δύο ρεπόρτερ δεν ήξεραν πως αυτοί που ανεβοκατέβαιναν πεζοί δεν ήταν η ίδια ομάδα αλλά διαφορετικοί εθελοντές.

Εξαπάτηση και ανεπάρκεια

Στέφανος

error: Content is protected !!
Scroll to Top